"Ne yapıyorsun sen ya"

12.9K 581 53
                                    

Multimedyada Arya'nın piyano salonu var.:)

Çok heycanlıydım. Belkide müzik kariyerimin ilk adımını bugün atıcaktım.Yavaş adımlarla eğitim alıcağım stüdyoya geldim.Uzun ve geniş kapıyı yavaşça ittirip açtım.İçeri girdiğimde sanki büyülenmiş gibiydim.Çok güzel bir yerdi.Koyu gri parkelerin üzerinde duran simsiyah parlak piano ve siyah perdelerle salonu bir uyum kaplamıştı.Sahnenin karşısında ise yine gri tonlarında seyirci koltukları vardı. Piyanoya doğru giderken büyük,geniş kapının açıldığını hissettim.İçeri Gulsin Onay ve sarı saçlı bir bayan girince yanlarına doğru ilerledim.

"Nasıl güzel mi"dedi Gülsin Onay sırtımı sıvazlayarak.

"Evet fazlasıyla"dedim gülümsiyerek.Oda gülümsedi ve bakışlarını yanındaki sarı saçlı bayana çevirdi.

"Bu Sinem.Senin ses hocan"dedi Gülsin Onay.Sinem hocaya baktığımda ise bana elini uzatmış adımı söylemem mi bekliyordu.Adım mı bilmiyor muydu?

"Bende Arya tanıştığıma memnun oldum hocam"dedim ellini sıkarak.

"Bende memnun oldum tatlım"dedi gülümsiyerek.Daha sonrasında ise Gülsin Onay konuşmaya devam etti.

"Evettt ben bir hafta İstanbul'da olmuycam yani bir hafta size tanışma ve çalışma süresi olsun ozaman"dedi iki ellini birbine vurarak.

"Tamam ozaman biz başlıyalım"dedi Sinem Hoca.

"Tamam"dedim ve sahenin tam ortasına doğru ilerlemeye başladık.O sırada Gülsin Onay ise önce bize bakmış sonrada gülümseyip gitmişti.

"Şimdi senle ilk önce terapi gibi bir şey yapıcağız.Bu beynindeki olumsuz ne varsa unutmanı sağlıycak böylece sesinin tonunu daha iyi ve daha tiz kontrol edebileceksin"dedi Sinem Hoca öndeki gri koltuklardan birine otururken.

"Peki"dedim onu dikkatli dinliyerek.

"Ozaman ilk önce yavaş yavaş gözlerini kapatmanı istiyorum"dedi ince ve hoş bir sesle.Bende Sinem Hocay'ı dinledim ve yavaş yavaş gözlerimin kapanmasına izin verdim.Daha sonrada pür dikkat Sinem Hocayı dinlemeye koyuldum.

"Farzet ki ünlü bir şarkıcı olmussun.O kadar ünlüsün ko bütün herkes seni dinlemeye geliyo.Sahne arkasından yavaş yavaş hayranlarınn çığlıklarıyla sahneye çıkıyorsun.Bütün herkes seni görünce çığlıklarını ve alkışlarını daha çok yükseltiyor ve sende şarkını söylemeye başlıyorsun."Sinem Hoca okadar güzel anlatıyordu ki bu hayallin içinde saatlerce gezinebilirdim.

"Evet şimdi gözlerini açabilirsin"diye devam etti Sinem Hoca.Bende yavaşça gözlerimi açtım.Gerçektende bu bana çok iyi gelmişti.

"Nasıl hissediyorsun"

"Çok güzel çok iyi geldi"dedim gülmsiyerek.

"Güzel biz bunu her derse başladığımız zaman yapıcağız.Şimdi ise diyafram kontrolu yapalım"dedi ellerini birbirine vurup sandalyeden kalkarken.Sahnenin yanında duran üç basamaklı merdivende ilerleyip yanıma geldi.

"İlk olarak ellerini belline koyup içten bir nefes alıp vermeni istiyorum"

"Tamam"dedim ve ellerimi bellime koyup en kuvvetlice bir nefes alıp verme yarışına girdim.Ben nefes alıp vermeye başlar başlamaz Sinem Hoca beni durdurdu.

"H-hayır hayır yanlış yapıyorsun.Bak böyle"dedi ellerini benimki gibi belline koyarak.

"İlk önce kuvvetli ve hızlı bir şekilde nefes alıyorsun daha sonrada aynı oranla nefes veriyosun"dedi bende Sinem Hocanın beni uyarmasıyla doğrusunu yaptım.Yarım saniye boyunca bunu yaptıktan sonra Sinem Hoca piyano koltuğuna geçmemi söyledi bende onu dinleyip piyano koltuğuna geçtim.

Okuldaki UyuzМесто, где живут истории. Откройте их для себя