10.

952 49 4
                                    

*herschreven*

POV SOPHIE

Voor me staat een pad met rozenblaadjes. Het pad leidt naar een tafeltje waar Niall staat met een roos in zijn hand. Ik kan de glimlach niet van mijn gezicht afhalen.

Ik loop over het pad naar Niall toe en hij kijkt me met en lieve glimlach aan.

'Kom zitten.' zegt hij lief terwijl hij een stoel voor me naar achter schuift. Ik ga zitten en hij komt tegenover me zitten.

'Heb je dit zelf gedaan?' vraag ik nog steeds met een grote glimlach. Zijn wangen kleuren roze.

'Ehm.. Nou de meiden hielpen me wel een beetje.. Um... Vind je het mooi?' vraagt hij verlegen. Ik knik snel.

'Het is echt prachtig, Niall...' ik zie wat opluchting in zijn ogen, en hij kijkt me aan.

'Wil je misschien wat eten?' vraagt hij.

'Graag.' glimlach ik. We eten wat en het was echt heerlijk. Als we klaar zijn praten we over van alles en nog wat, en ik merk dat Niall wat nerveus wordt.

'Umm.. Ik heb een kado voor je.' zegt hij na een tijdje. Ik kijk hem verbaasd aan. Nog een kado? Hij geeft me een klein ingepakt kadotje.

'Het is niet echt iets groots maar ik hoop dat je het mooi vindt.' mompelt hij verlegen. Ik maak het open en er komt een prachtige zilveren ketting uit. Er hangt een zilver hartje aan. Mijn ogen worden groot.

'Hij is prachtig!' zeg ik.

'Ik doe hem wel bij je om.' ik knik en houd mijn haar omhoog. Niall maakt de ketting vast en even voel ik zijn vingers over mijn huid. Ik voel mezelf tintelen, maar probeer het gevoel te negeren.

'En.. Ik wilde je wat vragen.' ik knik. 'Vraag maar raak.'

POV HARRY

Ik bijt op mijn lip en kijk naar Sophie en Niall die aan het praten zijn. Ik wil niet dat hij haar gaat vragen...

'En.. Ik wilde je wat vragen.' hoor ik Niall zeggen. Ik zucht zacht. Sorry Niall... Ik sta snel op richtig de tuin. Voordat hij klaar is onderbreek ik hem.

'Wil je, misschien eh.. Mijn-' 'hey komen jullie? We gaan een film kijken.' Niall stuurt me een boze blik, maar ik negeer hem.

'Oh um.. Is goed.' sophie staat op en loopt naar binnen. Niall staat op en loopt naar me toe.

'Waarom deed je dat?' vraagt hij boos. Ik open mijn mond maar er komt niks uit.

'Je weet wat ik voor haar voel, Harry. Verpest dit niet weer.' en met dat loopt hij naar binnen. Ik zucht zachtjes en loop ook naar binnen. Niall heeft zijn arm om Sophie heen liggen, en als ze niet kijkt kijkt Niall me even aan. Als zijn blik me kon doden snakte ik nu naar adem.

POV SOPHIE

Ik lig tegen Niall aan. We kijken een of andere film, ik let er niet zoveel op. Het enige waar ik aan denk is Niall's hand op mijn schouder. Ik weet niet waarom ik eraan denk. Het is vast niks groots voor hem. Dan zie ik mijn telefoon aangaan.

Perrie: en, wat heeft Niall gedaan? ;)

U: we zijn even gaan eten buiten en praten enzo, het was zo lief :)

Perrie: vroeg hij nog wat?

Sophie: niet dat ik weet.. Hij wilde wel wat vragen volgens mij maar toen kwam Harry.

Perrie: ohhh

Ik leg mijn telefoon weer neer en nestel me dichter tegen Niall aan. Na een uur is de film afgelopen, en besluiten we met zijn allen truth or dare te doen. Op een gegeven moment ben ik aan de beurt.

'Umm... Truth?..' komt er meer als een vraag uit. Perrie denkt even na.

'Hmm.. Wie is je favoriet, en waarom?' vraagt ze dan met een grijns. Mijn wangen worden rood en ik hoor de meiden lachen. Ze weten dat ik Niall leuk vind..

'Moet ik dat echt zeggen?' kreun ik. Harr grinnikt.

'Waarom niet?' lacht hij. Ik zucht.

'Oke.. Maar dan moet die persoon wel weg als ik moet uitleggen waarom.' ze knikken allemaal.

'Niall.' zeg ik snel en ik kijk gelijk naar mijn handen. Ik hoor de jongens wat geluiden maken, maar van Niall hoor ik niks. Hier was ik al bang voor..

'Oke, doei Niall!' hoor ik Eleanor lachend zeggen waarna ik de deur dicht hoor gaan. Ik kijk omhoog en zie dat hij inderdaad weg is.

'Oke, vertel.' zegt Louis gelijk.

'Alles eigenlijk... Hij is zorgeloos, grappig, lief, altijd vrolijk, talentvol.. Hij kan mijn dag in een keer duizend keer beter maken.

'Aw..' hoor ik ze zeggen. Ik kijk verlegen naar mijn handen.

'Kom maar weer Niall!' hoor ik Zayn zeggen. Niall komt binnengelopen, en dan pas zie ik dat zijn wangen een lichtroze kleur hebben. We besluiten dan om te gaan, het is inmiddels laat geworden. We gaan met 2 auto's en ik kom bij Niall. We gaan naar het hotel en ik kleed me gelijk om in mijn pyjama. Ik doe mijn make up af en ga naast Niall zitten.

'Dus.. Ik ben je favoriet, he?' hoor ik hem zeggen. Ik voel mijn wangen warm worden en knik langzaam.

'Ja..' zeg ik zacht. Het is dan stil. Je hoort alleen de tv op de achtergrond. Na een tijdje begint Niall te praten.

'Dus um, ik wilde je nog wat vragen.' begint hij langzaam. Ik kijk hem aan en knik, als teken dat hij verder mag gaan. Hij haalt even adem en begint dan te praten.

'Nou... Sinds dat ik je leerde kennen vind ik je echt heel erg leuk.. Ik weet dat we elkaar nog niet zo lang kennne enzo maar ik vroeg me af of je het misschien wilde proberen? Wil.. Wil je mijn vriendin zijn?' mijn hart slaat op hol en duizenden gedachtes gaan door me heen. De vlinders in mijn buik worden gek en ik weet niet wat ik moet zeggen.

'Ik snap het als je het niet wilt.. Ik had ni-' 'ik wil heel graag je vriendin zijn!!' onderbreek ik. Een glimlach verschijnt op zijn gezicht.

'Echt?' ik knik snel. Hij trekt me in een knuffel en ik sluit mijn ogen. Deze avond kan niet beter.

Stupid life. Or not? *AAN HET HERSCHRIJVEN*Where stories live. Discover now