Capitolul 30: Motive

269 11 4
                                    

"I broke my rules for you.."


- Hei...David ! Tu nu ai ore, sau ceva de genul asta ? l-am scuturat usor de umar pe sarmanul meu prieten adormit. Acesta a mormait ceva inteligibil si s-a intors cu spatele la mine. Diminetile alaturi de el puteau sa fie destul de dificile. Mereu se incapatana sa se trezeasca, si sfarsea prin a intarzia la cursuri. Ma simteam responsabila, si incercam mereu sa-i dau trezirea, dar esuam lamentabil. Cum nu era foarte rezonabil la orele matinale, trebuia sa fiu prudenta. Strategia cu alarma sau cu zgaltaitul nu era foarte eficienta, asa ca trebuia sa recurg la alte metode. M-am apropiat din nou de el si am inceput sa ii mangai cu delicatete parul. Am fost rasplatita cu un oftat satisfacut. Eram pe drumul cel bun. M-am aplecat usor, sarutandu-i obrazul aspru, coborand usor pe linia maxilarului. Iar asta a fost suficient ca el sa deschida ochii. In clipa urmatoare m-am retras si m-am trantit din nou in pat, straduindu-ma sa imi retin chicotele de scolarita prinsa in timp ce incalca regulile impuse de conducere.

David s-a ridicat in capul oaselor, apoi si-a trecut mainile prin par fiind inca putin confuz si buimac din urma somnului. Vedeam eforturile pe care le facea ca sa se dezmeticeasca. Dupa cateva minute de tacere, acesta mi-a zambit in sfarsit si mi-a adresat primele cuvinte din acea zi:

- Neata ! Spune-mi te rog ca n-o sa intarzi si azi. vocea lui era ragusita in urma somnului si intotdeauna imi trimitea fiori prin tot corpul. Era atat de seducatoare si de profunda. Am incercat sa nu ma las distrasa. Dupa doua saptamani, ar fi trebuit sa ma obisnuiesc, dar inca avea acelasi efect asupra mea. Mi-am alungat toate emotiile, si m-am straduit sa articulez un raspuns coerent.

- Pai...de data asta ai fost mai cooperant si te-ai trezit surprinzator de repede, asa ca, s-ar putea sa ajungi in timp util. E un real progres, Carson. am raspuns eu sarcastica, iar el mi-a aruncat una din pernele de decor ce zacea pe jos. Am prins-o inainte sa ma loveasca in fata si am inceput sa chicotesc pe infundate. Imi placea cand incepeam diminetile atat de jucaus.

- Domnisoara Fannings, poate ca as fi mai cooperant diminetile, daca nu m-ai epuiza tu noptile. mi-a raspuns el ranjind. Am simtit cum obrajii mi-au luat foc la auzul remarcii sale impertinente. El parea multumit de reactia pe care mi-a starnit-o. Desigur, chiar si in ciuda jenei mele, nu ma puteam abtine sa nu protestez:

- Atunci, poate ca ar trebui sa te las sa te odihnesti de acum inainte. Poate o sa stau cu Erika in camera. Nu cred ca ar deranja-o. am zambit eu superior, iar el s-a incruntat, parand de-a dreptul dezgustat de idee. Brusc s-a urcat in pat, plonjand deasupra mea, si tintuindu-ma cu o privire severa. Nu, David ! Nu e timpul pentru mustrari. Am ridicat mana, si l-am mangaiat usor pe chip.

- Fii cuminte ! Pregateste-te pentru cursuri. el mi-a zambit dulce si m-a sarutat pe frunte, apoi s-a ridicat, indreptandu-se spre dulap.

- E vina ta, Mira ! Ma distragi. s-a plans el in timp ce isi lua pe el o pereche de blugi negrii. Am ridicat din umeri avand pe chip o privire malefica, si am continuat sa-l privesc in timp ce se imbraca. Cat de simple erau lucrurile pentru baieti. David era deja imbracat, si isi verifica rucsacul plin de carti si caiete. Era cel mai sarguincios tip pe care il cunoscusem vreodata. In general, baietii chiar nu se omorau cu invatatul, dar el era chiar incredibil de preocupat. Cat timp s-a dus la baie - pentru a isi aranja parul probabil - m-am ridicat si eu din pat. Am inceput sa adun hainele de pe jos, cautand ceva provizoriu de purtat, dar am sfarsit prin a lua tricoul lui David. M-am dus la bucatarie, dorind sa ma fac utila si sa pregatesc macar cafeaua si ceva de mancare. In ultima vreme ma familiarizasem tot mai mult cu bucataria si artele culinare. 

Tocmai cand terminasem de pregatit un mic dejun decent, David a intrat in bucatarie. Arata odihnit si in cea mai buna forma. Imi zambi dragastos, si insfaca din prima cana de cafea. Dependent de cofeina ! Am zambit in sinea mea. Intre timp a reusit sa infulece si cate ceva din farfuria lui. Adoram sa incep asa ziua. Totul imi dadea senzatia unei vieti normale. Dupa ce a terminat, mi-a oferit un sarut scurt, apoi a plecat la liceu. 

All or NothingNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ