Capitolul 16: Escapada

422 16 7
                                    

                                             Capitolul 16: Escapada

                  “ If you have a classy man you are a happy woman !”

 

Dupa cum Blake mi-a promis, acesta a ramas alaturi de mine si mi-a sustinut in permanenta aberatiile. Stiam ca nu era de acord cu plecarea mea, nu era de acord cu incapatanarea mea, defapt, nu cred ca era de acord cu nicio alegere pe care am facut-o sau orice tinea de actiunile mele. Insa, in ciuda conceptiilor sale, in ciuda oricaror impotriviri, acesta a inceput sa-mi ofere tot mai mult sprijin. Atat financiar, cat si emotional. Blake era fratele mai mare pe care mi l-am dorit intotdeauna. El nu se asemana cu “adevaratul“ meu frate. Nu imi reneg legaturile de sange, insa intr-un interval de cateva saptamani, Blake mi-a fost alaturi mai mult decat mi-a fost Chris in toata viata lui. Si nu ma pot abtine sa nu fac aceasta comparatie dintre cei doi pentru ca gandul e destul de frustrant. Un strain ma poate sustine mai mult decat propria-mi familie. Cat de frumos !

In ultima perioada situatia a luat o noua turnura, una foarte ciudata si incomoda pentru mine. Erika era foarte tensionata de cand cu intoarcerea subita a lui Blake. Din cate am inteles, cei doi nu aveau o relatie tocmai placuta. Erika a avut intotdeauna o antipatie nejustificata pentru Blake. Nu ar trebui sa ma las afectata de relatia dintre cei doi, afacerile nu ma privesc, insa, tinand cont de faptul ca eu si Blake suntem destul de apropiati, prietenia dintre mine si Erika a cam inceput sa se deterioreze. Din fericire, Trevor nu m-a abandonat si inca petrecem timp impreuna, cand Blake este plecat. Si, daca inainte compania lui Trevor din preajma mea nu o deranja pe Erika, acum, in mod evident aceasta se manifesta intr-un mod cat mai posesiv. Iar, dupa cum am constatat, Trevor nu este o persoana pe care sa o poti domina, iar atitudinea Erikai, nu face decat sa-l indeparteze si mai mult pe iubitul ei, deja infidel. Si, probabil ca situatia nu ar fi atat de rea, daca David nu ar fi reinceput sa frecventeze localul. Il vad tot mai des venind aici, iar acest lucru ma face sa ma simt si mai incomod.

Il surprind uneori privindu-ma insistent, insa ma fortez din rasputeri sa il ignor. De cateva ori a incercat sa deschida o conversatie cu mine, dar m-am eschivat fara o prea mare dificultate si am continuat sa-l evit. Ma simteam penibil in fata lui, ma simteam folosita, iar orgoliul meu era mult prea ranit pentru a ii acorda orice drept la replica. Eram convinsa ca ar fi incercat sa se justifice, sa-mi explice situatia si sa ma respinda intr-un mod “ bland “ . Iar eu nu as fi putut suporta o respingere directa. Asa ca ma foloseam fiecare data de compania lui Blake sa a lui Trevor pentru a il tine pe David la distanta de mine. Poate ca dadeam dovada de imaturitate, insa nu ma simteam capabila sa port o discutie cu el. Cum ar fi sunat ? David mi-ar fi aruncat acel zambet prefacut si vinovat si mi-ar fi spus – Hei ! Nu ma intelege gresit, ai fost minunata in seara aia, vorbesc serios ! Ai fost alegerea perfecta in momentul ala de excitatie, dar stii… nu prea cred ca o sa mearga…esti doar o pustoaica…dar multumesc pentru partida! Sper ca putem ramane prieteni – Ar fi fost mai mult decat penibil. Deja simteam cum obrajii mi se incalzesc. Am clatinat din cap, si m-am intors la cartea mea. In ultima vreme aveam destul de mult timp pentru a citii. Ceea ce era incredibil de placut. Reuseam sa-mi distrag atentia de la problemele din realitatea mea cruda. Il asteptam nerabdatoare pe Blake. Urma sa mergem sa facem cateva cumparaturi pentru cafenea.

I-am sesizat prezenta imediat ce a intrat in local. La vederea lui, am zambit instantaneu. Era atat de frumos ! Intr-adevar, nu puteam sa uit de diferenta dintre varstele noastre. Eu , la cei 17 ani ai mei, eram un copil comparativ cu varsta lui de 23 de ani. Era mai matur nu numai din punct de vedere fizic – Oh, Doamne ! Si ce mai fizic ! – dar si din punct de vedere psihic. El era calculat, rational si foarte calm. Nu era un adolescent irascibil, teribilist si nechibzuit, asa cum eram eu. Am zambit incordata cand acesta s-a aezat langa mine si m-a sarutat pe frunte. Imi placea afectiunea pe care mi-o oferea in mod regulat, si de asemenea, nu mi-am putut inabusii satisfactia gandului ca David a asistat la aceasta scena, si acum se observa clar ca facea un efort pentru a isi ferea privirea.

All or NothingWhere stories live. Discover now