4/ ilkler

16.1K 386 29
                                    

Medya denizin odası

~Yazardan~
24 Ağustos 2000

Bilindik zengin ailelerin toplandığı yardım gecesiydi herşey çok iyi gidiyordu. Burdan gelecek Yardımlar okula gidemeyen çocuklara bağışlanacaktı. Bu geceyi düzenleyen Aksoy ailesiydi. Gayet güzel yardım toplanmıştı. Görkemli yalılarında gelen misafirleri yolcu ediyorlardı. Herkez gidice yakın dostlarıyla kocaman Şahvetli salonlarında kahve içerek sohbet ediyorlardı. Çocukları arka bahçede oturuyorlardı. Birden büyük bir gürültüyle patlama sesi duyuldu ve o görkemli, şahvetli,kocaman yalı havaya uçtu. Nerden bilebilirlerdiki bu gecenin bu kadar kötü sonla biteceğini. Geriye mügenin çığlıkları mertin bağırışları emir ve doruğun mügeyi sakinleştirmesi, devrimin ailesinin ölümü izlemesi. Gök delindi. Tüm gürültüsüyle şimşek çaktı. Adeta yanan evi söndürmek istercesine yağıyordu yağmur fakat bu büyük bir patlamaya olduğu için alevler sönmüyordu. O gece aksoyların en büyük kızı ve Emirin küçük kız kardeşi ölmüştü. geç kalmışlardı belki biraz daha erken gelselerdi kurtulma şansları olabilirdi ama şuan sadece o ailelerin çocukları hayatta idi. 14-15 yaşlarındaki çocuklar bu olayı akıllarından silemeyecek kadar büyüktüler ve bu akıllarından çıkacak gibi değildi. Peki bu çocuklar nasıl atlatıcaktı bu olanları. zamanla Büyürken annesizliğin, babasızlığın Acısını yaşacaklardı. Zengindiler ama zenginlik, hissizliğin önüne geçebilirmiydi ki? Onlara kalan sadece bu kocaman şahvetli evlerdi.

GÜNÜMÜZ

Tam kırk dakikadır okulda Dilanı bekliyordu deniz. sabah kendini daha iyi hisettiği için bugün okula gelmişti ve 40 dakikadır okulun bahçesinde Dilanı belkiyordu hala ortalıklarda görünmüyordu. Arkadından Gözlerinin kapanmasıyla titredim.

"Bil bakalım ben kimim" dedi
Deniz, Dilanın sesini tanıyamayacak kadar aptal değildi.

"Dilan çekerimisin ellerini"dedi ve ellerini çekti Şaşkınlıkla denize bakıyordu.

"Sen benim sesimi nasıl tanıdın?"dedi
Merakla

"Kaç senedir arkadaşız Bırakta tanıyayım" dedi bıkkınlıkla deniz içinden"bu kız beni birgün öldürecek diye geçirdi."

"okadar sesimi inceltmiştim"dedi bu Görüntüsü çok komik olduğunu farketti deniz. elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibiydi.

"Dilan yardımına ihtiyacım var"dedi az önceki saçmalığın üstünü örterek.

"Ne oldu çatlatma da anlat" dedi meraklı ifadesiyle

"Batu beni aldattı Ve dün bize geldi onu affetmemi istiyor" dedim üzgün sesiyle

"Nasıl aldattı?"

"Ben geçen senle dondurma yedikten sonra batunun evine gidip ona şans vereceğimi söyleyecektim kapıyı çaldığımda gecelikli bir kadın açtı ve arkasından batuda geldi üstelik Kadından farkı yoktu"

"Dünden beri telefonun kapalı arıyorum ulaşamıyorum sonra okula gelmiyorsun ve şimdi de bunları öğreniyorum deniz"

"Batu aramasın diye telefonumu kapattım kızma anlatacaktım zaten"

"Peki affedildin. Sesin değişmiş hastamısın"

"Üşüttüm biraz"

"Ne oldu?"

"boşver şimdi bana Akıl ver ne yapmam lazım"

"Senden özür mü diledi?"

"Yani Kısmen diledi"

"bir yandan haklı ama aldatması gerekmiyordu" dedi sanki itiraf ediyor gibi bir tını verdi sesinde.

"Ne demek haklıydı? aldattı beni" dedi itiraz eder bir şekilde

Deniz MavisiWhere stories live. Discover now