14. The weapon

543 77 45
                                    

Ik storm naar buiten, ongeacht dat het diep in de nacht is. "Kytthi!" Gil ik. Zij en Scarlet kijken verbaasd op. "Geef het op! Ik weet van je!" Ik kom steeds dichterbij. Met een duw valt ze al naar beneden... "Waar heb je het over?" Vraagt ze verbaasd. "Doe nou maar niet alsof je van niks weet! Jij werkt met Cady! Jij vertelde me over lucide dromen! Zij heeft me vertelt dat ze dat wou, jij werkt met haar!" Ik ben niet te stoppen. Ik grijp mijn ijzeren zwaard en richt de punt nu op haar borst. "Nee, helemaal niet!" Stamelt ze. "Ik weet niet waar je het over hebt!" "Sky, doe eens rustig, Kytthi werkt echt niet met Ca..." "Houd je mond!" Sis ik naar Scarlet. Ik doe nog eens stapje dichterbij. Nu kan ik haar zo vermoorden... "Wat bezielt jou?" Roept Kytthi. "Dat jij nou mentaal gestoord bent..." "Wat zei je?" Roep ik. Dreigend druk ik het puntje van mijn zwaard in haar vel.

"Skylar!"

Geschrokken kijken we allemaal naar het geluid toe. Daar komt hij dan aanrennen, met zijn diamanten zwaard in zijn handen. Miles. Angstig doe ik een stap achteruit. Gaat hij mij vermoorden? "Wacht!" Roept hij. Hij springt over de laatste brug, en is nu op ons eiland. Iedereen is bevroren. "Niet doen!" Al hijgend staat hij nu stil, voor ons neus. "Ze... Ze werkt niet met Cady", zegt hij zuchtend. "Ik... Ik.." "Man, kom even op adem", zeg ik. Hij hijgt even door. Zo zitten we daar, om half vier 's nachts, op elk moment de kans om dood te gaan. "Ze werkt niet samen met Cady", zegt hij dan na drie minuten. "Hoezo niet dan?" Vraag ik arrogant. "Ik heb ook die dromen. Andere dan jij hebt. Jij hebt ze van het moment voor we hier kwamen, ik nog verder terug. Dat wapen... Wat ze heeft, de Futupolia. Het is een apparaat waarmee je iemands brein kan manipuleren. Ze heeft het gestolen uit een zwaar bewaakt lab". Ik kijk hem verbaasd aan. "Ze heeft ervoor gekozen dat wij de dromen moeten hebben. Waarom weet ik niet. Maar ze heeft er dus ook voor gekozen om Kytthi jou te vertellen over de dromen. Dat is alles wat ik weet". Verbaasd kijk ik hem aan. Meent hij dit? Oh mijn god... "Kytthi... Sorry..." Zeg ik. Ik steek mijn hand uit om haar omhoog te trekken. Die grijpt ze, maar ze zegt niks.

"Maar... Hoe komen we dan terug?" Vraagt Madelynn ineens, die tegen de deurpost aanleunt. "Ik heb geen idee..." Zegt Miles. "Alles wat ik weet is dat die dromen steeds grimmiger worden. Er komt binnenkort een einde aan... Ik weet niet wat dat voor ons betekent, maar aangezien ik wist dat Skylar ook deze dromen heeft..." "Wacht. Hoe weet hij dat? Skylar?" Vraagt Scarlet met een sneaky glimlach op haar gezicht. "Dacht ik gelijk: Ik moet haar spreken. Gelukkig net op tijd, anders lag Kytthi nu in de afgrond". We zijn allemaal weer stil.

"En nu? Ga je ons vermoorden?" Vraagt Kytthi. "Oh, no way!" Zegt Miles. "Ik wil terug komen. Ik weet dat er een manier is! Maar we zitten nog met de andere personen..." "Quintin, Percy, Dan, Anthony en..." "Oliver", onderbreekt Miles Madelynn. "Met hem kan ik wel opschieten. We teamen een soort van". "Maar waar is iedereen?" Vraagt ze angstig. "Oliver is op Nova's eiland. Quintin in het midden. Die gaat nog lastig worden. Dan en Percy teamen en zitten ergens tussen Nova's en ons eiland in", zegt Miles. "Handig..." Zucht ik. "Nou!" Zegt Kytthi. "Laten we die Dan en die Percy maar eens even gaan uitroeien!" "Nee!" Roep ik. "Kijk naar wat het de vorige keer heeft gedaan! Denk aan Liene!" "Ze heeft gelijk", zegt Miles. "We kunnen je niet weer laten gaan. We moeten gewoon wachten denk ik". Geïrriteerd zucht Kytthi, en gaat ze weer zitten. "Laten we maar weer gaan slapen", zegt ze. "Slim..." Zucht ik vermoeid. "Nou. Tot morgen dan. En remember: We doden niet, oke?" Zegt Miles. Ik geef hem een kort knikje, en loop dan het huisje binnen. "Skylar, het is jouw beurt om de wacht te houden, remember?" Zegt een vermoeide Scarlet. "Oh ja..." Zucht ik. "Ik kan het wel alleen doen", zegt Kytthi. We zijn té moe om er tegenin te gaan, en we lopen zonder nog iets te zeggen alle drie het huisje in, opweg naar rust...

"Zie je dit, Skylar?"
Cady staat dreigend tegenover het arme meisje.
"Je bent echt zo dood."

"I'm coming."

Ik schrik wakker. "Droom?" Vraagt Madelynn. Scarlet staat weer met een hartslag van driehonderd in de hoek. Ik knik, en vertel hoe eng het deze keer was. "Damn... Er komen echt veranderingen..." Zucht Scarlet. "Ik weet het..." Zeg ik. "Maar laten we naar Kytthi gaan. Volgens mij is die doodsop". We wandelen het huisje uit. "Hey. Waar is ze?" Merkt Madelynn ineens op. Oh nee... Verschrikt kijk ik naar links, en zie dat de brug af is gemaakt. "Ah, nee, Kytthi! Ze is achter Percy en Dan aan!"

"Bzzp".

Vol angst kijken we elkaar aan. Niemand durft te kijken... "We... We moeten wel", stamelt Scarlet, en met z'n drieën tegelijk kijken we op ons apparaat.

Percy Orzo was killed by Kytthi Harrinson.

"Oh, gelukkig! Ze leeft!" Roept Madelynn uit blijdschap, maar terwijl ze dat zegt komt er een nieuw bericht binnen.

Kytthi Harrinson was killed by Dan Jennet.

Skylar (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu