15. The finale begins

555 77 34
                                    

Madelynn begint spontaan te huilen. Ik kijk stomverbaasd richting de plek waar ze zojuist is overleden. Scarlet begint zwaar te ademen door haar neusgaten. "Scar, relax, alsjeblieft..." Probeer ik. "Geef me je diamanten zwaard, Madelynn", zegt ze langzaam. Ze lijkt wel een bezeten demoon of zo! Zonder te protesteren graait Madelynn naar een voorwerp in haar zak en laat het groeien. Dan geeft ze het aan Scarlet. Wacht... Oh nee, ik weet wat ze wilt doen!

"Scarlet, nee!" Roep ik. Maar ze rent al weg. "Nee! We kunnen jou ook niet kwijtraken!" Ze hoort ons niet meer... Spontaan grijp ik Madelynn beet en geef haar een sterke knuffel. Ze huilt nog meer. Ze is zo teer... Als een popje in een speelgoed winkel. Een kind in een grote stad. Gevangen in de harde wereld, alleen maar omdat ze de gift van puurheid heeft...

"Bzzp".

Dat was het dan. Scarlet is dood. Madelynn en ik moeten het opnemen tegen Dan, Anthony, Oliver, Quintin en Miles. We zijn echt een verloren kans... Ik tuur met waterige ogen naar het schermpje.

Dan Jennet was killed by Scarlet Venn.

Wait... What? "Mad!" Roep ik uit. "Kijk! Ze leeft!" Madelynn schiet los uit mijn greep en graait naar haar polsapparaat. Ze begint harder te huilen, maar nu uit blijdschap. Ik hoor Scarlet al aankomen.

"Nou! Die is ook klaar!" Roept ze opgewonden als ze van de brug op het eiland springt. "Ik heb een idee", zeg ik. Ik krijg de aandacht van de twee meiden. "Laten we naar Miles en Oliver gaan. Dan schakelen we eerst Anthony en Quintin uit". "Ik vind alles prima", zegt Madelynn. Scarlet knikt. "Oke, let's go..."

Eindelijk ben ik weer herenigt met mijn oude eiland. Waar ik ben begonnen. Mijn start. "Miles?" Roep ik onzeker. Ik kijk naar zijn eiland. Zal hij daar zijn? "Hier", roept hij. Hij rent uit zijn huisje. "Kom maar". We rennen met z'n drieën over de brug die hij heeft gebouwd, een dag geleden. "Anthony is nergens te vinden, maar kijk!" Zegt hij angstig, en hij wijst naar het eiland naast hem. Oliver en Quintin hebben een gevecht! "Oke, niemand komt aan Oliver!" Roept Scarlet, en ze grijpt het zwaard weer. Met een opgetrokken wenkbrauw kijk ik haar aan. "Houd je kop", sist ze me toe, en ze rent naar de vechtende jongens toe.

"Hey, Quintin! Back off!" Gilt ze. De woeste jongen draait zich nu naar haar toe. "Jij bent de volgende", smijt hij haar toe. En dan heft hij zijn zwaard, en laat het met volle kracht naar beneden komen.

Recht in Oliver's hart.

Verslagen zakt Scarlet op haar knieën. Het bloed spat in het rond.

"Bzzp". Oliver Grabbenberg was killed by Quintin Jacobs.

"Niet doen, Scar..." Zeg ik. Maar natuurlijk is het tevergeefs. Ze rent keihard op Quintin af, recht haar dood in... Quintin grinnikt op een mega enge manier, en duwt Oliver's lijk de afgrond in.

"Jij! Je bent zo, zo..."

Scarlet smijt gewoon haar zwaard recht naar Quintin toe. En wonderbaarlijk genoeg raakt het hem ook nog. "Ah! Stomme trut!" Met zijn laatste krachten rent hij naar haar toe, maar ze ontwijkt hem. Quintin kreunt, en langzaam begint hij weg te vallen. "De volgende keer moet je maar niet aan mijn vriendje komen", zegt ze duister.

"Bzzp". Quintin Jacobs was killed by Scarlet Venn.

"Lekker, Scar. Maar kom alsjeblieft terug". Het onverschrokken meisje kijkt een beetje naar het lijk van Quintin, alsof ze er trots op is. Zonder voor zich te kijken loopt ze onze richting op.

"Kijk", zegt ze. "Ik bedoel, het is niet zo dat ik het leuk vind om hem te doden, maar kijk eens hoe hij..."

"Scarlet kijk uit!" Krijst Madelynn ineens. Ik schrik overeind, en zie nu pas wat ze heeft gedaan.

Skylar (voltooid)Where stories live. Discover now