Özel Bölüm -4- (Fırat - Büşra)

36K 1.5K 626
                                    

#Fırat#

Can'ın elimizden alınmasının üzerinden 4 ay geçmişti. Başka bir ülkeye gelmiştik. Fransa'daydık. Büşra yatakta dalgınca yatarken ben giyiniyordum. Tişört ve pantolon giymiştim bile. Büşra son günlerde bir değişikti. Kendini iyi hissettmediğini söyleyip duruyordu. Ve normalden daha fazla kilo almıştı. 4 kilo! Canı gece vakti bir şeyler çekiyordu. Bunun sebebi bariz belliydi. Oda anlamıştır saf değil. Kapı çalınınca Büşra'ya baktım.

"Banyoya git. Görmesinler seni bu halde,"

Başını salladı ve önümden kuğu gibi süzülüp giderken odada ki banyoya girdi. Arkasından bir süre baktım.

"Gel,"

Kapı açılınca içeri hizmetçi ile Oğuz girdi. Hizmetçi Oğuz'u bana uzatırken Oğuz kaçmak istiyor gibiydi. Oğuz'u kucağıma aldığımda hizmetçi dışarı çıkıp kapıyı kapatmıştı. Oğlumun gözlerine bakarken o da bana bakıyordu. Sonra ağlamaya başlayınca yatağa yatırdım. Büşra direk gelirken elimi kaldırdım.

"Dur."

Ben hallederdim. Oğuz ağlarken Büşra'nın içinin gittiğini ve az sonra onunda ağlayacağını biliyordum. Oğuz'un yüzüne yaklaşıp yanaklarını öptüm. Öpülmekten hoşlanırdı. Karnını öpmeye başlayınca gıdıklandı ve gülmeye başladı. Bende gülümsedim. Ellerini uzatırken ne demek istediğini anlayamadım. Büşra'ya bakınca yaşlı gözlerle gülümsüyordu.

"Sana sarılmak istiyor."

Oğuz'u kucağıma aldığımda kollarını boynuma dolamıştı. 1 yaşındaydı. Ben de ona sarıldım. Boynunu öperken kokusunu içime çektim. Bana huzur veriyordu. Büşra'da gelip arkamdan sarılınca bir süre bekledim. Ardından Oğuz'u yatağa yatırıp ayağa kalktım.

"Bu kadar duygusal aile yeter. Hadi hazırla Oğuz'u kahvaltıya gidelim."

Büşra başını sallarken yanına gidip alnını öptüm. Oğuz'un da alnından öptükten sonra odadan çıktım.

#Büşra#

Mutlu bir şekilde Oğuz'u odasına götürüp giydirmiştim. Fırat'a bugün ne oldu bilmiyorum ama hep böyle kalmasını istiyordum.
Bende giyindikten sonra aşağıya indim. Fırat kapının önün de telefonla konuşuyordu. Bizim geldiğimizi görünce gülümseyerek telefonu cebine koydu. Giydikleri.. Fırat hiç böyle giyinmezdi? Siyah bir pantolon ve siyah üstün de beyaz kurt kafası olan bir tişört ve spor Ayakkabılar? Fırat gömlek pantolon ve klasik ayakkabı adamıydı. Şuan itiraf ediyorum çok yakışıklı görünüyordu.

"Sana ne oldu? İçinde bir şeylerle beraber tarzın da değişti galiba Fırat iyimisin?"

"Sadece mutluyum hadi Oğuz'u bana ver ayakkabılarını giy sonra çıkalım."

Oğuz'u ona verip spor ayakkabılarımı giydim ve evden çıktık. Kapı da ki arabaya bindik. Ben arka koltuğa oturacağım sırada Fırat seslendi.

"Ön koltuğa otur."

Beni hep arkaya otutturan adam neredeydi? Peki. Keyfi bilir. Öne oturduğumda gözleriyle emniyet kemerini işaret etti.

"Büşra benim nasıl araba kullandığımı biliyorsun ve seninde artık tek canlı olmadığın belli o kemeri tak."

Tek canlı olmadığın belli derken? Hamile olabilirmiydim? İkinci kez annelik. Fırat'ın ikinci kez babalığı. Oğuz'a bir kardeş.

Hızla ve heyecanla kemeri taktım. Fırat'a baktığımda gülümsüyordu. Kızarıp yola baktığımda kısa bir kahkaha atıp arabayı çalıÃ...Ÿtırdı. Oğuz arkada ki bebek koltuğundaydı. Yolda sessizce ilerlerken elim radyoya uzandı. Fırat radyo sevmezdi. Ona sormadan olmazdı.

Kuma?Hı hı nah.Where stories live. Discover now