Ne Öğrenecektim?

22.9K 1K 34
                                    

Ağlamayı keserek teyzemin yanağından öptüm. Kendimide onuda düşüncelere boğamazdım. Masum ama savunmasız bir şekilde;
'Ben iyiyim Rosa teyze,sadece yaşlanıyorum.' dedim kısa bir ironiyle.

Teyzemin kahkahası ile oda şenlenmişti. Ve bu benimde gülmeme sebep olmuştu.

Odada biraz dolandıktan sonra dün gece bavulumu hazırladığım için Tanrı'ya şükrettim.

Teyzeme dönerek;
'Duş alıcam hanımefendi izninizle?'

Teyzem 'Peki' dercesine baktıktan sonra yavaş adımlarla odamdan çıkmıştı. Ben ise koyu bir jean,pembe yün bir kazak,beyaz şapka ve kahverengi bir palto hazırladıktan sonra banyonun yolunu tuttum.

Uzun sarı saçlarımı topuzdan kurtararak,özgülüğüne kavuşturdum.
Keskin-Mavi renkte olan gözlerime biraz masaj yaptıktan sonra su ile bütünleştirdim. Suyun sıcaklığı,beni iyi hissetirmişti. Bir hafta bu suyun altında kalabilirdim. Ama çok kısa zamanım vardı.Yoksa Norveç ve büyükbabam Peter'ı unutucaktım.

Bu düşünce,sıcak suyu kesmeme neden oldu. Hızlıca sudan çıktıktan sonra saçlarımı kuruttum. Keskin-mavi gözlerime ise rimeli sürdükten sonra hazırdım...

...

Paltomu üzerime giyerek,kahverengi bavulu peşimden çekmeye başladım. Merdivenin son basamağına gelecektim ki teyzem hüzünlü bir şekilde karşımda duruyordu. Bavulumu hızlıca elimden alıp taksiye yerleştirdi ve bana döndü. Sıcacık,sevgi dolu ellerini kollarımdan tutarak;

'Kristen,orada annene dair her şey var. Her odada onu anımsayabilisin. Ama eğer kötü olursan beni araman yeterli? Ve Kristen ,güçlü olmanı istiyorum. Birçok şey öğreneceksin..' dedi.

Ben ise şaşkın bir şekilde onu izliyordum. Birçok şey öğreneceksin? Nedir ki bu teyzemin korkmasına neden oluyordu?

Sıkıca sarılmadan sonra taksiye bindim. Teyzeme son baktığımda ise gözünden akan yaşları siliyordu. Ben ise kafayı yedirten düşüncelerle baş başaydım.

Ne öğrenecektim?

MühürHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin