Prolog

32.3K 1.2K 203
                                    

Bacio sam cigaretu na pločnik ispred sebe i zgazio je nogom. Opušak na ledenom pločniku se i dalje pušio, a ja sam to pomno posmatrao. Jednostavno, ništa zanimljivije od toga trenutno nije bilo.

Bože. Kako mi je samo nedostajala zabava. Žudio sam za njom.

Frustrirano sam prošao prstima kroz kosu te krenuo prema unutrašnjosti kuće. Nekoliko djevojaka, u kratkim crnim šorcevima, se upravo jebalo na trijemu kuće dok je ostala polovina bila ili pijana ili drogirana. Jedno od to dvoje.

Razgledao sam po kući te snimio ženske koje bi mi večeras mogle biti na raspologanju...

Crveni karmin i natapirana kosa- Kurva.
Mamina curica, a momak joj sa leđa upravo gura prst-Pravi se svetica. Jedva stoji na nogama-Pijana. Zavaljena u crnom naslonjaču u kutku sobe-Pijana.
Zatim ponovo...kurva, pijana, svetica, drogirana ...i sve tako u krug.

Najednom, pažnju mi je privukla plavokosa djevojka koja je stajala sama u čošku sobe i pila... Čekaj malo, da li je to bio sok? Sok? Ozbiljno?

Bolje sam je osmotrio od glave do pete i sve što sam mogao shvatiti bilo je -štreber. Na sebi je imala tek obične crne farmerke, majicu kratkih rukava koja je bila ni manje ni više nego sa cvjetićima te dugu plavu kosu koja joj je dosezala do sredine leđa. Zašto je morala biti ovako dosadna? Sama njena pojava zračila je određenom dozom dosade.

Okrenuo sam joj leđa te krenuo u potragu za nekom dobrom ženskom. Ženskom koja će znati što mi je trenutno potrebno, a ne nekom koja će mi pričati o tome koliko je knjiga do sada pročitala.

Stigao sam do šanka te naručio najžešće što večeras imaju.

"Izvoli", začuo sam momka sa druge strane šanka.

"Hvala", klimnuo sam mu glavom te nagnuo piće koje mi je donio.

"Ethan", najednom me je trznula vika iza mene. Okrenuo sam se te ugledao žensku u uskim crnim helankama kako se svađa sa visokim crnokosim momkom. Podrugljivo sam se nasmiješio i opet pogledao ispred sebe.

"Kako si mogla?! Kurvo jedna!" Glas ženske od maloprije je ponovo stigao do mene.
Uzeo sam piće u ruke i okrenuo se prema mjestu iz kojeg je dopirao  njezin glas. Djevojka u uskim crnim  helankama je upravo stajala ispred one štreberke i nazivala je kurvom. Mislim, stvarno? Takve sam cure sa sto metara mogao prepoznati, a ova plavuša to definitivno nije bila.

"Ejmi, molim te...", plavokosa djevojka je mucala dok su joj suze lile niz blijedo lice.

Bože, koja patetika...

Odmahnuo sam glavom te odlučio da se pomaknem iz ove gužve.

Izašao sam na zrak te krenuo prema motoru kojeg sam parkirao nedaleko niz ulicu.

Najednom, osjetio sam kako mi telefon vibrira u džepu te sam pogledao u zaslon. Jedna poruka.

-Callum.

Progutao sam pljuvačku koja mi je stajala u ustima otkad sam vidio ime na telefonu i otvorim poruku.

"Večeras to uradi. Želimo plavušu."

Jebote! Nogom sam udario u kantu koja je stajala pokraj sandučeta za pisma. Frustrirano sam prošao prstima kroz gustu crnu kosu te pogledao oko sebe. Gdje sada da nađem jebenu plavušu? Lahko ću je pojebati samo neka mi se pojavi pred očima.

Pogled mi pobježe prema osvjetljenoj kući preko puta mene. Žurka! Tu mogu pronaći neku glupu plavušu željnu jebanja i obaviti ono što trebam. Krenuo sam nazad prema kući kada je ispred mene najednom izletjela štreberka od maloprije. Zar ću sada nju uvijek sretati?
Dok sam prolazio pored nje, odmjerio sam je ponovo pogledom. Njezino blijedo lice sada je bilo uplakano i crveno, dok je krvavi pogled bio usmjeren prema podu.

Duga plava kosa je padala niz njezina ramena, dok je pokoji plavi pramen stajao prilijepljen niz njezine upale obraze. A onda, blještavo jasna misao je zasijala.

Ona je .. plavuša?

Osvrnuo sam se oko sebe međutim nikoga nije bilo. Uzdahnuo sam duboko te još jednom pogledao iza sebe. Ona? Jesam li stvarno toliko pokvaren? Da, jesi. Začuo sam glasić u sebi. Dobro, priznajem, jesam.

Okrenuo sam se prema njezinoj sjenci koja se sve više udaljavala od mene i pokušao nastaviti razmišljati. Najednom, sve stvari koje sam morao da znam bile su mi jasne. Duboko sam zaglibio da bih se sada povukao.

Isključio sam mozak. Bilo je prekasno sada da biram ispravan put. Tada sam potrčao prema njoj.

Moja si.

_______________________________

Prvi nastavak objavljen - 11.Septembra 2015

Jedna noćWhere stories live. Discover now