»I konačno, njegove usne se spustiše na moje.

14.2K 833 211
                                    

Ava P.O.V



Očajanički sam pokušavala zaspati već puna dva sata, ali ništa.
Zatvorila sam oči. Duboko sam disala. Ništa nije upalilo.
Čak sam počela da brojim svaku tačku koja se nalazila na plafonu, kada mi je u misli odjednom ponovo upao Zayn. Nisam znala šta me je više kopkalo i ljutilo u vezi sa njim. To što mi je prvo pružio utjehu koju nikada ne bih očekivala od njega ili to što se na kraju ponio kao đubre.

Ponovo sam se sjetila Austina. Zašto uopšte razmišljam o nekom drugom muškarcu pored njega? Bio je prelijepi smedjokosi muškarac, prezgodan, osmijeh mu je bio kao iz snova. A oči, one su izgledale tako kao da bi se svaki trenutak mogla utopiti u njima. Ali to je jednostavno bilo to. Duboko u sebi sam osjećala kako mi je bilo potrebno nešto jače, nešto stvarnije od tek tamo površnog izgleda. Ali ništa nisam dobivala.

Pridigla sam se u sjedeći položaj, te upalila lampu koja je stajala na komodi. Krenula sam prstima prema jednom od ladica na njoj, međutim bila je zaključana. Čudno.

Ustala sam i odšetala do Zaynovog ormara. Odškrinula sam vrata. U njemu je bilo tek nekoliko običnih crnih majica, nekoliko košulja, te crnih i plavih naslaganih farmerica. Zatvorila sam ormar i vratila se do kreveta. Od dosade, nogom sam cupkala od pod. Ustala sam, te otišla do vrata.

Odškrinula sam ih, te provirila napolje. Veliki tamni hodnik se prostirao ispred mene. Muzika sa prvog sprata sada je počela da dopire i do mene. Mogu barem pogledati šta rade na zabavi...

Uzela sam šnalu iz džepa, te pokupila kosu u neurednu pundžu.

Laganim korakom sišla sam niz stepenice. Dok sam silazila primjetila sam nekoliko muškaraca i djevojaka mojih godina. Svi su većinom stajali u grupicama, te razgovarali nešto između sebe. Primjetila sam da su sve djevojke bili pristojno odjevene, osim mene koja sam bila u običnoj majici i crnim trapericama. Muškarci su bili ležernije obučeni. Većina je bila u običnim košuljama, te trapericama. Svaki od njih je imao čaše sa alkoholom u rukama, dok su u drugoj ruci držali nešto nalik cigareti. Ali bila sam barem toliko pametna da shvatim da to nije obična cigareta. Oči su im se crvenile i caklile, a usne izvijale u široke i neprirodne osmijehe. U nekim grupicama, čak su i jednu cigaretu razmjenjivali između sebe. Bože, gdje sam ja ovo došla?

Razgledala sam oko sebe i iako ga uopšte nisam tražila, primjetila sam da Zayn nije u sobi.

Prepoznala sam taktove pjesme koja je počela svirati, Michaela Jackson: Billi Jeans. Dok sam slušala riječi pjesme, stajala sam u mjestu blago se njišeći naprijed-nazad.

Muzika je sada ubrzala i nekoliko parova počelo je da pleše. Nečije se tijelo zatetura do mene. Instiktivno, ispružila sam ruke ispred sebe i odgurnula ga. Nepoznati muškarac pao je na pod i počeo luđački da se smije.

Uzdahnem i instiktivno se odmaknem od njega.

Iz misli me trzne nepoznati glas."Hej."

Okrenula sam se, gledajući u dečka mojih godina. Na brzinu sam prešla pogledom niz njega. Na sebi je imao crne izlizane traperice, te dugu crnu košulju.

"Nisam te prije viđao ovdje." Dečko ispred mene odmjeri me pohlepnim pogledom. "Prelijepa si."

Nervozno sam se pomeškoljila u mjestu, te odmaknula za jedan korak. Osjećala sam se sumnjičavo i nelagodno. "Hvala."

"Mogu li znati tvoje ime?", upita me gledajući mi direktno u oči.

"Ava", odgovorim odsječeno nadajući se da će to shvatiti kao jasnu poruku da odbije od mene.

"Divno ime, Ava", ponovi on zamišljeno. Ukočim se, a ne znam zašto.

Najednom, on se još više primiče mom osobnom prostoru. Uspravila sam leđa i odmaknula se još jedan korak dalje od njega.

Jedna noćWhere stories live. Discover now