»Ne mogu zamisliti život bez nje.

9.3K 708 442
                                    

Ava P.O.V





Sve se dešava u nekoliko sekundi. Dok Zayn svoj pištolj usmjerava prema Viktoru, uočavam Colea kako utrčava u sobu te svoj pištolj prislanja Zaynu na glavu.

Jecaj mi se istrgnuo iz grla. Htjela sam povikati: ne, ne, ne... ali nisam mogla. Moja usta su bila zapušena, a zraka u plućima mi je bilo sve manje i manje.

Zayn se ukipio ne odvajajući pogled od Viktora. Njegov dlan je odlučno držao pištolj, činilo se, bez ikakvog straha, bez ikakve strepnje, bez ikakve nedoumice. Samo odlučnost.

Viktor se lijeno nasmiješio. "Činiš pogrešnu stvar, Zayn."

Zaynove oči su se skupile. "Radim ono što sam trebao uraditi prvog dana kad sam te susreo."

Viktorova jabučica se zategnula, te sam znala da mu nije baš svejedno, koliko pokušava da tako ispadne. "Spusti pištolj, Zayn", ponovio je.

Zayn mu se primaknuo za korak, pištolj prislanjajući na njegovo čelo. "Misliš da bi propustio ovakvu priliku?"

Viktor je očima pokazao na Colea. "Ako mi dlaka sa glave bude falila, Zayn, Cole će tebi prosvirati glavu."

Zayn se arogantno nasmiješio. "Što misliš, ko će od nas dvojice biti brži?"

"Zayn", dahnuo je, sklapajući oči.

Zayn je sa cijevi od pištolja počeo iscrtavati linije po Viktorovom čelu. "Ti si me svemu naučio, Viktore. Zar nisi ponosan?" upitao je sa nasmiješenim izrazom na licu.

Viktorovo je lice planulo, dok je poneka kapljica znoja počela kliziti niz njegovo čelo. "Što želiš od mene za moj život? Uradit ću to."

Koja kukavica.

Zayn je frknuo. "Misliš da stvarno imam cijenu za nju?" prst je uperio u mene. Dah mi je nestao. "Njen život, nema cijenu", završio je.

Viktor je opsovao. "Jesi li ti lud? Ova te cura svakako mrzi, pa jebote, silovao si je."

Oči su mi se razgoračile, strepeći od Zaynova odgovora. "Da jesam, uradio sam to i znaš što? Kajem se zbog toga. Sve bih uradio da to promjenim, da se ta noć nikada nije dogodila. Ali, ne mogu protiv sudbine. Jer, da se ta noć nije desila, plašim se ni da se nas dvoje ne bismo desili. A ako moram birati, onda ću izabrati radije to da me ona mrzi čitav život, nego da je nisam baš nimalo držao u svojim rukama."

Usna mi je zadrhtala od njegova odgovora. Sve ono što sam priželjkivala da kaže, on je upravo i rekao.

Viktor je protresao glavom. "Ona je samo obična ženska koja..."

"Volim je!" Odjednom, Zayn je povikao.

Stresla sam se na iskrenost u njegovim riječima.

Viktor ga je zatečeno pogledao. Shvatio je isto što i ja: Zayn me stvarno voli.

Najednom, ispred mene bljesne slika pištolja kojeg je Cole držao, podsječajući me na nadolazeću opasnost.

Počnem se meškoljiti u mjestu pokušavajući nogom udariti Colea, ali on stoji predaleko od mene. Ruke podvučem pod noge, te pokušam trljanjem od hrapavi pločnik da razrežem uže na rukama. Najednom, osjetim kako se hrapavi kamen urezuje u moju kožu. Tiho jauknem, na što uhvatim Coleov pogled. Nedugo zatim, ponovo ga vrati na Zayna, a ja shvatam da mogu uspjeti sa ovim. Pogled mi odluta do mame koja bez riječi posmatra scenu između Zayna i Viktora. Ruke počnem upirati od pločnik što jače mogu. Spasit ću ih. Spasit ću moju mamu i Zayna.







Zayn P.O.V





Sive oči su uperene u moje. Svakom minutom, njegovo disanje se sve više ubrzava te shvatam da sam dobio što sam htio. Viktor napokon osjeća strah koji je on zadavao svima nama. Strah od smrti.

Jedna noćWhere stories live. Discover now