»Sprema se oluja.

8.5K 716 497
                                    


Ava P.O.V



Dok žarko sunce grije moja leđa i ramena, osjetim kako mi vrele kapljice znoja klize niz vrat, gubeći se  u predjelu između mojih grudi. Pomeškoljim se u mjestu, ponovo prinoseći limunadu ustima. Otpijem gutljaj, a zatim začujem vibriranje mobitela na stolu.

Uzdahnem te se pridignem u sjedeći položaj. Dlanove podignem prema suncu, a zatim uzmem telefon u ruke.

Osmijeh mi zaigra na usnama kada ugledam među propuštenim pozivima Nickovo ime.

Pritisnem tipku za ponovno zvanje.

Nekoliko trenutaka kasnije, začujem njegov topli glas. "Ljubavi."

Preokrenem se na trbuh. "Hej. Što radiš?"

Začujem ga kako glasno uzdiše. "Upravo sam završio sa poslom, te sam želio da čujem tvoj glas."

Silom sam umirila glas. "I ti si meni falio."

Glasno se nasmije. "Ovaj ti put nije toliko trebalo da mi to kažeš."

Obuzdala sam podrhtavanje vlastitoga glasa te tiho uzdahnula. "Kada se vraćaš kući?"

Zašutio je na trenutak. Činilo se kao da u pozadini čujem pucketanje ključeva. Trebalo mu je vremena da odgovori. "Ovaj... trenutno ulazim u automobil."

Otpuhnula sam. "Da li si danas puno radio?" Već sam mogla da ga zamislim u lijepo ispeglanom crnom odijelu koje je još više isticalo njegovu visoku figuru. San svake žene.

Uzdahnuo je. "Umoran sam, ali vrijedilo je. Sve sam na vrijeme stigao završiti."

Nježno sam se nasmiješila. "Još samo mjesec dana i vraćaš se nazad."

"Ili čak danas", najednom me je trznuo topli dah na vratu. Poskočila sam sa ležaljke te se susrela sa toplim plavim pogledom. Osmijeh je ozario moje lice. Skočila sam mu u zagrljaj, rukama mrseći njegovu mekanu plavu kosu. "Ovdje si", šapnula sam, odmičući se od njega.

Sa blistavim osmijehom, usne je spustio na moje, a zatim me čvrsto obujmio rukama. Požudnim pogledom je prešao niz mene. "Nisam mogao imati bolji doček", šapnuo je prelazeći pogledom niz mene.

Krv je jurnula u moje obraze, svjesna toga da sam na sebi imala samo dvodijelni rozi kupaći kostim. Lice sam zagnjurila u njegova prsa. "Drago mi je što si se vratio."

Punašnim usnama i vrelim jezikom je napao moj usta. Istog trenutka sam mu uzvratila. Osjetila sam kako se njegove ruke spuštaju na moju stražnjicu te me tako primiču sebi na međunožje. "Onda mi poželi dobrodošlicu", promrmljao je u moje usne.

Stidljivo sam se nasmiješila, pružajući mu svoj dlan. Prihvatio ga je.

Ušli samo u kuću te krenuli uz stepenice. Pomješani osjećaji kovitlali su se mojim trbuhom svjesna njegova pogleda na svojoj stražnjici.

Čim sam ušla u sobu, shvatila sam da nešto nije u redu. Prozor u našoj spavaćoj sobi je bio u potpunosti otvoren dok je vjetar sa vana vihorio dugi bijeli zastor. Okrenula sam se prema Nicku. "Da li si ti otvorio prozor?"

Namrštio se. "Ne. Prvo sam pronašao tebe. Zašto?"

Odmahnula sam glavom. "Mislila sam da sam ga zatvorila kada sam sišla pored bazena."

Veselo se nasmiješio. "Izgleda da pored mene zaboravljaš na sve."

Napućila sam usne, okrečući se ponovo prema njemu. "Izgleda."

Odjednom, osjetila sam njegove snažne ruke kako obuhvataju moje bokove gurajući me na krevet. Legla sam na leđa, gledajući u njega kako skida svu odjeću sa sebe. Kada je ostao samo u boksericama legao je preko mene. Skinuo je kopču moga grudnjaka ostavljajući me u potpunosti golu pred njim.

Zaustavila sam dah, osječajući se posramljeno. Zašto mi se ovo, dođavola, uvijek događalo? Drhtavim prstima povukla sam njegove bokserice, želeći da se ovo što prije završi.

Nekoliko trenutaka kasnije, osjetila sam kako ulazi u mene. Jedna suza mi je kanula niz lice, bolno svjesna toga da ovo nikada neće proći.
Dok mi je spuštao nježne poljubce niz čelo i čeljust, osjetila sam kako se napetost u njegovim ramenima opušta. Čelo je naslonio na moje, jedva dolazeći do daha. "Predivna si", šapnuo je.

Nježno sam se nasmiješila, dok sam dlanovima prelazila preko njegovih obraza. "Ti si predivan."

Izvukao se iz mene te spustio kratki poljubac na moje usne. "Ostani ovdje. Idem se samo na brzinu istuširati."

Klimnula sam glavom, prateći njegovo visoko isklesano tijelo kako ulazi u kupaonicu. Odjednom, začula sam glasni tutanj u predvorju kuće. Poskočila sam iz kreveta, razmišljajući da li da zovem Nicka. Što je to dođavola bilo? Vjetar?

Odjednom, telefon mi je zvrcnuo na komodi pored kreveta. Ustala sam iz kreveta te pronašla ogrtač. Uzela sam telefon u ruke te shvatila da imam već nekoliko propuštenih poziva od Hanne.

Pritisnula sam tipku za ponovno zvanje.

Javila se. "Hej", glas joj je bio zadihan, kao da je negdje trčala. "Gdje si ti sada?"

Uzdahnula sam. "Kući sam, zbog čega? Vidjela sam da si me nekoliko puta zvala..."

"Ovaj... sama si ili?"

"Ne", dahnula sam. "Nick se maloprije vratio."

Nekoliko sekundi je šutjela. "Hanna?"

"Ava... moram ti nešto reći."

Sjela sam na ćošak kreveta te se zagledala kroz prozor. Nebo se naoblačilo kao da se sprema oluja. Pokušala sam se skoncentrisati na njezin glas. "Što je bilo? Nešto se desilo?"

"Ovaj... pa ne baš, ali jeste. Mislim, znaš... ja... on..."

"Hanna", prekinula sam je. "Smiri se i polahko mi reci. Što je bilo?"

Začula sam glasni uzdah, a zatim su njezine riječi same potekle. "Zayn je izašao iz zatvora."


Jedna noćWhere stories live. Discover now