Kara Kanatlar

84.6K 2.8K 1.4K
                                    

Fotoğrafta ki Dael' ın takıldığı kız

Bakışlarımı o gruba yönelttiğimde sarı saçlı kızla göz göze geldim. Tek kaşını kaldırmış bir vaziyette bakarken bir cevap bekliyor gibiydi. Bir şey demeyerek gözlerimi kaçırdığımda içime garip bir ürperti girmişti sanki. Görünüşleri normaldi ama bakışları başka bir şey gibiydi. Herkese nefrete dolu bakışlarını atıyorlardı. Masaya bakarak düşünmeye devam ettiğimde Bessy kolumdan tutarak konuşmaya başladı.

"Bu yeni grup hiç hoşuma gitmedi." Kafamı onaylar şekilde salladım ve tekrar o gruba baktım. Gözüm bir şeye takılmıştı; o grupta ki herkesin sağ bileğinde  yuvarlak bir halka ve halkanın içinde  siyah nokta vardı. 

"Bileklerini görüyor musunuz?" dediğimde Bessy ve Belinda onların bileğine odaklanmıştı. Sonradan ise Belinda anlam çıkarmaya çalışarak konuşmaya başladı.

"Hepsi aynı simgeyi taşıyor." dediğinde düşünüyordum. Ama tek mantıklı bulduğum stajyere ve bizimkilere durumu anlatmaktı.

"Kalkın... Stajyere durumu anlatmalıyız." 

Koridora geldiğimizde tanımadığım sarışın çocuk beni kendisine çekti ve gülerek gözlerimin içine baktı.

"Yeni kız... Seni ilk defa görüyorum." dediğinde gözlerimi devirerek güldüm ve bir kaç adım geriye gittim.

"Yeni olduğum için olabilir mesela." dediğimde kafasını yere eğdi ve derin bir nefes alarak mavi gözlerimin içine baktı.

"Tanışabiliriz." dediğinde sinirden kahkaha atmıştım. Ciddi olamazdı bu kadar şey yaşadığımı bilmese bile böyle bir şey demesi bana saçma geliyordu. Ama tam bir şey söyleyecekken gözüm bir şeye takılmıştı. O çocuğun bileğinde de aynı iz vardı ve bu belki de bizim için fırsat olabilirdi.

"Tanışırız." demiştim hafif bir tebessümle. Bu bizim için çok iyi bir fırsattı. Onunla yakınlaşıp çoğu şeyi öğrenebilirdim. Bu kandırma olsa da umurumda değildi. Yürümeye devam edecekken bir adım attığımda Dael' la burun buruna gelmiştik. Kahve gözlerinde kaybolarak ona baktığımda ise gözüm yanında ki takıldığı kıza kaymıştı. Kendime gelerek bir kaç adım geriye attığımda konuşmaya başladım.

"Stajyeri gördün mü?" dediğinde kafasını onaylar şekilde sallayıp onu takip etmemizi söylemişti. Yanında ki kız ise bizimle birlikte geliyordu. Dael bizi bodrum katına götürdüğünde demir kapıyı açarak içeri girmemizi sağlamıştı. İçeriye girdiğimizde ise bir fazlalıkla bizim grup tamamlanmıştı. O kız burada olmamalıydı, sonuçta o konuyla alakası yoktu ama şimdi o durumla uğraşacak halde değildim. Stajyerin yanına gittiğimde duvara yaslanarak durumu anlatmaya başlamıştım.

"Okula yeni bir grup geldi ve o grubun hepsinin sağ bileğinde aynı simge var." dediğimde stajyer dikkatle beni dinliyordu.

"O grubu gösterin." Kafamı onaylar şekilde salladığımda bir şeyi daha anlatacağımı hatırlamıştım.

"Bir şey daha oldu... Sizin yanınıza gelirken bir çocukla tanıştım, ve onda da aynı iz vardı." dediğimde Dael söze atlamıştı.

"Eee." 

"Yani onunla bir süre takılıp olayı öğrensem." Stajyer bir süre düşündüğünde duruşunu düzelterek konuşmaya başladı.

"O mu yanına geldi." Kafamı onaylar şekilde salladığımda stajyer derin nefes alarak konuşmasına devam etti.

"Ya onun da planı senin ki gibiyse." Böyle olması mantıklıydı. Birden bire yanıma gelmişti ve benimle tanışmak istemişti. Ama dikkatli olursam bunun üstesinden gelebilirdim.

Vampir Okulum #wattys2015Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin