Hoofdstuk 39

1.9K 82 9
                                    

Met dat winterse weer deze dagen heb ik dit hoofdstuk wel precies goed getimed haha! Enjoy! :) xx

Hoofdstuk 39

Tweede kerstdag ging elk jaar volgens vaste traditie. Zowel de van Hamels als de Veldkampjes zouden in hun auto stappen en naar Brabant rijden om opa en oma Veldkamp te bezoeken. Uit praktische maar zeker ook gezellige overwegingen kwamen opa en oma van Hamel ook altijd maar bij hen kerst vieren, aangezien zij naast hen woonden. Ook Lotte's moeder (haar vader was twee jaar geleden overleden) woonde nog in Brabant en dus was de familie zo in één klap bij elkaar.

'Luuk, doe alsjeblieft even rustig,' klaagde Tess toen Luuk voor de zoveelste keer langs rende. Oma van Hamel had een nieuwe hond, een teckel. En aangezien het nog maar een puppy was van 15 weken oud zat het beest vol energie. Hij en Luuk waren constant rondjes door het huis aan het rennen.

Tess zat ondertussen op de bank, samen met Naomi, Cris en Finn. De tv stond aan, al was het lastig er iets van te horen aangezien de volwassenen achter in de kamer gezellig aan de wijn zaten en erop los kletsten.

'Pff, ik kom even bij de jeugd zitten,' opa Veldkamp kwam op de leuning van de bank zitten en lachte. 'Hoe is het met mijn kleinkinderen?'

'Goed hoor opa,' glimlachte Naomi poeslief.

'Hoe gaat het met je studie Cris?,' vroeg hij toen geïnteresseerd.

'Goed,' knikte Cris. Hij was dit jaar begonnen met de studie Geneeskunde en daarom ook op zichzelf gaan wonen in een studentenhuis in hartje Amsterdam. 'Het is wel pittig maar ik zit er nu goed in.'

'Gelukkig maar,' knikte hun opa.

-

Na de lange rit naar huis stapte Tess slaperig de auto uit.

'Ik zal Max nog even laten plassen,' stelde haar vader voor. 'Kom Max.'

De Golden Retriever volgde hem gelijk.

Tess volgde snel haar moeder naar binnen, waar het gelukkig een stuk minder koud was dan buiten.

'Welterusten mam,' gaapte ze.

'Trusten,' haar broertjes volgden haar voorbeeld. Met z'n drietjes sjokten ze de trap op.

'Slaap lekker,' glimlachte Mila, die keek hoe haar kinderen de trap op liepen.

Toen Tess haar tanden had gepoetst en de mascara van haar wimpers had gehaald ging ze rillend in bed zitten. Helemaal toen ze haar kleren uit had gedaan, had ze het super koud.

Toch probeerde ze te gaan slapen, aangezien ze hartstikke moe was.

-

Na een uur besefte ze dat ze voorlopig nog niet kon slapen. Tess deed haar nachtlampje aan en stapte haar bed uit. Ze had haar gordijnen niet dicht gedaan en zag dat er een wit laagje zich onderaan haar raam ophoopte.

Duf plofte ze neer in haar brede vensterbank en realiseerde zich toen dat het sneeuwde.

Ze glimlachte, toch nog een klein beetje een witte kerst. Omdat ze toch niet echt meer kon slapen en omdat ze hier zo van kon genieten bleef Tess lekker zitten. Pas na een paar minuten zag ze dat er nog een boek in haar vensterbank lag.

Met haar hand pakte ze het vast en schoof het naar haar toe. Het was het Bucket List boek wat Levi haar voor haar verjaardag gegeven had. Toen ze door alle lege bladzijdes bladerde bracht het Tess op een idee.

Snel pakte ze een pen van haar bureau en plofte weer neer in haar vensterbank. Ze begon bij de eerste lijst in het boek. Dat ging over reisbestemmingen.

BUITEN DE LIJNENWhere stories live. Discover now