01

1.5K 60 9
                                    

Hoofdstuk 1 (door x_michellex ):

"Goed jongens geef jullie nieuwe trainster eens een hand" schreeuwde Marcel, de assistent trainer, naar de jongens die al op het veld stonden met een bal.

"Hey ik ben Rasmus Lindgren" een man met blond haar gaf Rachel een hand. "Hallo, Rachel Stroke" ze pakte zijn hand aan en schudde hem even.

Nadat Rachel iedereen een hand had gegeven gingen ze met z'n allen in een cirkel staan. "Nou over jullie heb ik al veel gelezen, maar ik zou even wat dingen over mezelf vertellen. Ik ben dus Rachel Stroke, ik ben 22 jaar en ben al van kleins af aan fan van Groningen. Als jullie nog andere vragen hebben kunnen jullie die nu stellen en anders gaan we aan het werk."

"Heb je een man of een vriend?" Kasper Larsen keek haar vragend aan, net zoals de rest van de selectie. "Nee, ik ben gewoon single. Ik heb het veel te druk voor een vriend" de jongens knikten "verder nog vragen?" "Hoe mogen of moeten we je noemen?" "Gewoon Rachel is goed."

"Oke jongens begin maar met een rondje om het veld, daarna hakken billen heen en maak je armen los op de terug weg" de jongens knikten en begonnen met rennen.
-
Na de training ruimde Rachel nog wat laatste spulletjes op terwijl ze de jongens al naar de kleedkamer had gestuurd. Ze herinnerde zich dat ze nog wat vergeten was te zeggen en liep richting de kleedkamers.

"Ik ga gewoon met haar kloten, wedden dat ik dan gewoon in de basis sta" hoorde Rachel iemand zeggen. Ze kon niet meteen plaatsen wie het zei dus klopt ze maar op de deur. Gelijk werd het stil en na enige tijd werd de deur opengemaakt.

"Wat is er Rachel?" Desevio Payne keek haar vragend aan. "Ik herinner me nog dat ik wat moest zeggen" begon ze maar, ze deed net alsof ze het niet gehoord had en liep de kleedkamer in waarna ze de deur achter zich sloot. "Ik wil jullie morgen een kwartier eerder zien, geen gezeur erover. Jullie zijn dan ook een kwartier eerder klaar. Als jullie te laat zijn bedenk ik een geschikte straf" met deze woorden liep ze de kleedkamer weer uit en deed de deur weer achter haar dicht.

Ze liep rechtstreeks door naar haar nieuwe kantoor en ging achter de computer zitten. Toen ze wat geklop hoorde keek ze op.

"Coach?" Rachel zag het hoofd van Peter van der Vlag om de deur verschijnen. "Noem me alsjeblieft Rachel en wat is er?" Ze gebaarde dat hij op de stoel tegenover Rachel mocht plaatsnemen waar hij ook gebruik van maakte. "Eh ik weet niet zeker of het lukt om op tijd te komen morgen, ik heb m'n kinderen die ik naar school moet brengen" "oke is goed Peter, goed dat je het aangeeft. Daar heb ik inderdaad geen rekening mee gehouden" "oké dankjewel tot morgen" "tot morgen Peter" ze glimlachte vriendelijk naar hem totdat de deur weer dicht zat. Rachel ging weer verder op haar computer en deed wat analyses voor de volgende wedstrijd tegen Cambuur.

"Hey Rachel" "oh hey Marcel, ga zitten" "ik heb koffie voor je meegenomen" "oh heerlijk dankjewel" glimlachte ze terwijl ze het kopje aanpakte. "Hoe ging de eerste training?" "Ja volgens mij wel goed, het is een hele leuke groep om mee te werken" ze glimlachte en nam een slok van de dampende koffie.

"Ik kan er alleen niet een kwartier eerder zijn, maar ik zou ervoor zorgen dat Dick, de andere assistent trainer, er is" "is goed, de volgende keer zou ik het eerst wel overleggen, maar ik moet belangrijke dingen doen" "snap ik hoor" glimlachte hij. "Zijn de andere taken een beetje duidelijk?" "Ja hoor, ik ben nu bezig met de analyse voor zaterdag" "ah Cambuur toch?" Ze knikte en hij stond weer op. "Ik zou je wel met rust laten, tot morgen en werkse nog" "dankjewel, tot morgen" glimlachte ze en hij verliet het kantoor.

Na een drukke dag sloot Rachel haar computer af en bracht haar kopje naar de vaatwasser die ze gelijk aanzette. Ze zei nog wat andere mensen van kantoor gedag en liep naar haar auto die op een aardig lege parkeerplaats stond.

Eenmaal thuis liet Rachel zichzelf met een plof op de bank vallen en zette de tv aan.

RakenWhere stories live. Discover now