11

1K 56 1
                                    

Hoofdstuk 11 (door x_michellex ):

Rachel stapte als eerst de bus uit. Ze pakte haar tas en liep richting de deur van de arena waar wat beveiliging stond. Ze glimlachte vriendelijk en liep naar de kleedkamer.

Terwijl de jongens zich aan het warmlopen waren liep Rachel richting de interviewers die haar weer wouden spreken. "Hallo Rachel" "hey" glimlachte Rachel "wat verwacht je van deze wedstrijd?" Rachel dacht even snel na. "Ik verwacht een spannende wedstrijd. Ik denk dat Ajax nu nog meer gaat jagen omdat ze nu thuis spelen waardoor er meer ruimte voor ons komt." "Hans Hateboer speelt gewoon. Hebben jullie het afgelopen week nog over het incidentje gehad tussen hem en Viktor Fischer" "Nee we hebben het er niet meer over gehad. Het is toen uitgebreid besproken en ik haal niet graag oude koeien uit de sloot" "dankjewel" knikte de verslaggever. Ook Rachel knikte en liep weer weg.

-

Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Sørloth en Drost liepen het veld op terwijl de andere in de prachtige dug-out van de arena ging zitten. Ondanks ze een die-hard FC Groningen fan was had ze een zwak voor de dug-out van Ajax. Bij Ajax was een opvallende bankzitter. Viktor Fischer speelde namelijk niet, tegen Feyenoord speelde hij ook al niet. Rachel ging op de zachte stoel zitten en richte zich op de scheidsrechter die met de aanvoerders aan het tossen was.

Van de week had ze Ajax weer geanalyseerd. De lappenmand van Ajax was gevuld met 2 verdedigers. Kenny Tete en Jaïro Riedewald waren beide geblesseerd waardoor er bijna een hele nieuwe verdediging stond waarvan ze niet zoveel beeldmateriaal had. Ze hoopte dat daardoor haar aanval sterker was dan hun verdediging.

Ajax mocht de kant van het veld bepalen waardoor Groningen de bal kreeg. Het fluitsignaal van de scheidsrechter was nog maar net gestopt of vak 410 begon al met springen.

Haar team begon sterk aan de wedstrijd. De meeste kansen waren dan ook voor Groningen. Haar team was heer en meester op het veld.

-

De tweede helft was begonnen en Rachel zag tot haar verbazing een heel ander Ajax staan dan voor de rust. Ze speelden nu veel beter. Iets wat Rachel liever niet had.

"Verdomme" floepte er bij Rachel uit toen El Ghazi na 60 minuten de bal achter Padt schoot. Boos schreeuwde ze wat naar haar spelers waarna ze weer plaats nam op haar stoel. Weer begon vak 410 te springen en te zingen.

Dit is de club waar ik zo trots op ben
De club waar ik zoveel van houd

Waar je ook gaat ik volg je overal
Ja, ik blijf je altijd trouw

Ohohohooooh ohohohoooh wij zijn Ajax Amsterdam

Ohohohooooh ohohohoooh wij zijn Ajax Amsterdam

Nog geen acht minuten later werd Younes onderuit gehaald in het strafschop gebied. De scheidsrechter gaf een penalty aan. Ze hoopte dat Gudelj hem zou nemen. Vorige week tegen Feyenoord schoot hij hem hoog over. Maar helaas voor haar nam Schöne hem en belandde de bal weer achter haar keeper.

Rachel kon een glimlach niet onderdrukken toen Van der Hoorn een tweede gele kaart kreeg waardoor hij met rood van het veld moest. Aangezien hij een centrale verdediger was zou Ajax hem wel missen. Nu had ze hoop op een gelijk spel, misschien wel een winst.

Rachel begon te klappen toen Hoesen die erin was gekomen voor Payne de bal achter Ajax keeper Jasper Cillessen schoot. Haar spelers hadden nog een paar minuten om de gelijkmaker te maken.

Rachel stond chagrijnig op toen het eindsignaal van de scheidsrechter klonk. Ze gaf Hennie Spijkerman die het vandaag overnam van de zieke Frank de Boer een hand en liep zo snel mogelijk naar binnen waar het tenminste een beetje warm was.

-

Rachel wou net de bus inlopen toen ze haar naam hoorde. Ze draaide zich om en zag Viktor eraan komen lopen. "Wat is er Viktor?" "Ik heb je nooit kunnen bedanken" "waarvoor dan?" Rachel haar hoofd stond niet naar een gesprek met een Ajacied die nota bene de wedstrijd had gewonnen van haar FC Groningen, maar toch luisterde ze naar hem. "Voor in het ziekenhuis een halfjaar geleden. Ik wil je graag bedanken met een lunch. Als je dat leuk vind tenminste" onzeker keek Viktor haar aan. Zo had ze hem nog nooit gezien. In het veld zag hij er altijd zo arrogant uit. "Uhm klinkt goed" knikte Rachel "zou ik je nummer mogen dan?" Rachel knikte en pakte een boekje en een pen uit haar tas waar ze haar nummer opschreef en het briefje aan Viktor gaf. "Bedankt tot ziens" glimlachte hij "tot ziens" Rachel keek hem even na en draaide zich om om vervolgens de bus in te lopen.

Gelukkig voor Rachel zaten alle spelers er somber bij dus hoopte ze dat ze geen opmerkingen kreeg van de jongens die het incidentje met Viktor gezien hadden. Ook hoopte ze dat niemand van de pers het gezien had. Misschien zouden ze beginnen over match-fixing of binnen de kortste keren zou er staan dat de twee en relatie hadden.

RakenWhere stories live. Discover now