Κεφάλαιο 5

224 26 0
                                    


Έφτασε  το Σάββατο! Τελικά το άκουσα το ξυπνητήρι! Μπράβο μου!!
Παίρνω τηλ την Ειρήνη να ξυπνήσει εκείνη και ο Ορέστης για να ετοιμάστουμε να πάμε Χαλκίδα, που μας περιμένει ο Βαλάντης.

Ντριν,ντριν
"Μμμμ..."απαντάει αγουροξυπνημένη
"Σταμάτα να κάνεις την αγελάδα και σήκω να ετοιμαστείτε!"την κοροιδεύω
"Ωχ,πάω να ξυπνήσω τον Ορέστη και θα βρεθούμε σε 10 λεπτά κάτω από το σπίτι μου. Θα μας πάει η μάνα μου τώρα που πάει για δουλειά."
"Οκ"
Και κλείνουμε το τηλέφωνο

Τρέχω στο μπάνιο,πλένομαι και βουρτσίζω τα δόντια μου. Αφού βγαίνω επιλέγω τι να φορέσω. Διάλεξα μια ωραία κυπαρισσί αθλητική φόρμα και από πάνω μια εφαρμοστή άσπρη καλοκαιρινή μπλούζα με μία μαύρη ζακέτα. Φόρεσα τα καινούρια  μου αθλητικά (προχθές τα πήρα! Ναιιιι!) και έπιασα τα μακριά μαλλιά μου μια όμορφη ψιλή κοτσίδα.Πήρα κινητό,λεφτά ,κλειδιά και τσάντα πλάτης με κάτι κουκουβάγιες που μου αρέσουν πολύ. Χαιρέτησα τους γονείς μου και πήγα σπίτι της Ειρήνης. Εφόσον ξέρουμε και εμπιστευόμαστε πολύ η μία την άλλη μπήκα χωρίς να χτυπήσω και χαιρέτησα τους γονείς τους, τον κ Μιχάλη και την κα Ελένη. Τους αγαπάω πολύ σαν δεύτερους γονείς μου. Πήγα στο δωμάτιο της Ειρήνης και την είδα να χτενίζεται!!

"Καλημέρα",λέω και στρογγυλοκάθομαι στο κρεβάτι της
"Πάω λίγο στο μπάνιο και έρχομαι! Έρχεται και ο Ορέστης",λέει και φεύγει

Ενώ παίζω με το κινητό μου μπαίνει μέσα ο Ορέστης αγουροξυπνημένος. Ααα δεν έχω αναφέρει ότι ο Ορέστης είναι από τους τύπους που το 1 το μεσημέρι είναι χαράματα!Ναι! Κι σήμερα που ήθελε να έρθει ξύπνησε σαν κανονικός άνθρωπος και του κακοφάνηκε. Εμ αυτά είναι Ορεστούλη!

"Καλημέρα",μου λέει και ξαπλώνει δίπλα μου
"Καλημέρα, η Ειρήνη έρχεται,είναι στο μπάνιο!"
"Οκ",λέει

Ξαφνικά μπαίνει η Ειρήνη μέσα και λέει
"Άντε σηκωθείτε θα αργήσουμε!"
"Αυτό θα περάσει ασχολίαστο, γιατί άλλος άργησε αλλά τέσπα! Αλλά γιατί βιάζεσαι? Έχουμε όλοι μέρα μπροστά μας!",λέω
"Το μωράκι μ...",πήγε να πει αλλά μας φώναξε η κυρία Ελένη και δεν προλάβε να ολοκληρώσει

"Παιδιά ελάτε"
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και και καθόμαστε και οι τρεις πίσω. Στην διαδρομή οι "γυναίκες"της παρέας δεν βάλαμε γλώσσα μέσα μας , αλλά ο Ορέστης στόμα είχε και μιλιά δεν είχε! Είτε κοίταζε από το παράθυρο, είτε ήταν στο κινητό του. Μόλις φτάσαμε κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και η κα Ελένη μας είπε

Να με προσέχεις... Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα