9 bölüm

75.7K 2.5K 162
                                    



İnsanlar gerçekten ne kadar kırıcı ne kadar düşüncesiz ola biliyorlar.Karşındakini umursamıyor.Kendince basit diyorlardır.
Bir iyiliği karşılıksız yaparsın.Ama ya kötülük.Gerçekten o insanın hak edip etmediğine ne kadar çabuk karar veriliyor.

Şimdi bana bunları yapan adam ne düşünüyor? Ben bunu hak ediyormuyum? Hiç karşındaki insanın umursamıyor mu? Bu kadar mı basit? Benim hiç söz hakkım yok mu? Peki.Benim hayallerim? Benim geleceğim? Onlardan vazgeçebilir miyim? Ya ailem? Onlardan? Heleki babam bu durumdayken.

Arkamda kalan adama döndüm.Yine aynı surat ifadesiyle elleri cebinde bana bakıyordu.Cevabımdan o kadar emin gözüküyorduki.

- Bunu yapamazsın!

- Neden? Beni kim durduracak.Sen mi?

- Ben...

- Ne oldu o güçlü kıza. Yoksa dilinimi yuttun. Hadi gitsene şimdi. Niye dikiliyorsun karşımda.2 dakika önce ne kadarda kendine güveniyordun.Hani nerde o kız? Ben göremiyorumda.

Dediğinde o kadar sinirlendim ki,

- Kessss sesiniiii.

Diye avazım çıktığı kadar bağırdım.Birden benle alay eden surat ifadesi öfkeyle saçan bakışlara bıraktı ve başparmağını sallayarak üzerime doğru adeta kızgın boğa gibi gelmeye başladı.O geldikçe bende geri yürüyordum.

Ne oldu kız aslan ken sıçana mı döndün?

Sen sus iç ses. Sanki adamın nasıl üstüme yürüdüğünü görmüyor! Tövbe tövbe. Yerimde kalıp adamın beni eşekler cennetine göndermesine izin mi vereyim?

İç sesimle böyle konuşmamı tabikide karışımdaki adamın sesi bölmüştü.

- Ben sana ne dedim.

- Ne dedin?

Ya bu çenemi bi susturamıyorum ki.Zaten ne geldiyse başıma çok konuşmam yüzünden geliyor.

- Birde benle dalga mı geçiyorsun.

- Yok canım ne dalga geçicem. Hem bi kere dalga denizde olur.

Değip ellerimi iki yana açıp kafamıda biraz yana eğdim. Belki şirinlik yaparsam biraz sakinleşir bu hödük.Ama onun daha da sinirlendirdiğimi nerden bilebilirdim ? Zira şu anda aslan gibi kükremezdi.

- TUANAAAAAA.

- Efendim.

- Hayatımda en nefret ettiğim şey bir lafı ikinci defa söylemek. Ama nedendir ki senle karşılaştığımız günden iki kere söylesem artık şükredecek duruma geldim. Yine söylüyorum galiba duymadın sen benle dalga mı geçiyorsun ?

- Gayette kelimesi kelimesine güzel duydum ve anladım. Bence siz duymadınız. Eh orasıda malum yaş ilerledikçe bazı sorunlar oluyor.

Ben bilmeden cesaret hapı falan mı yuttum da haberim mi yok.Aramızda varla yok arası olan, gözlerinden gördüğüm kadarıyla şuracıkta beni öldürmek isteyen kişiye böyle cevaplar verebiliyorum.

- Bana yaşlımı diyorsun sen?

- Yaniiii yaşınızı düşünürsek.Yaşlı demeyelimde o yolda emin adımlarla yürüyorsunuz desem?

Ne dedim ben adama ya. Hemen iki elimle ağzımı kapattım. Ve iki adım geriye doğru gittim. Aramızda ne kadar fark olursa bu benim için çok iyi. Her ne kadar geri gitsemde aramızda çokta fark yoktu.

Beni de sever misin?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin