5. Big Fight

1.6K 56 17
                                    

"Ik haat je, Luke"

POV Cato
Ik sloeg hem met vlakke hand op zijn wang. Hij kletste er hard tegenaan. Meteen had ik spijt. "S-sorry" stotterde ik en rende naar bed. Ik veegde mijn tranen weg. Ik stond op en liep terug naar de kamer. Luke had zijn broek weer opgetrokken. Ik haalde ijs voor hem. "Het spijt me" zei ik en legde het ijs in een handdoek op zijn wang. Hij keek me aan. Hij weet niet wat er aan de hand is. Zo dronken heb ik hem nog nooit gezien. "Ik ga naar bed" zei hij. Hij slofte de kamer uit. Toen ik terug naar mijn bed ging drukte ik voorzichtig een kusje op zijn mond en ging liggen. Ik deed mijn ogen dicht en dacht aan al onze leukte tijden samen.

De volgende ochtend moest ik weer werken. Ik was Engels lerares. "Goeiemorgen" zei ik en wilde Luke een kusje geven. Hij draaide zijn hoofd weg. Zijn wang was dik en rood. Sanne en Fleur zaten een boterham te eten. Ze waren helemaal niet moe van gisteren. "Waarom heb je me geslagen?" Vroeg hij met een ruw iets in zijn stem. "Je had beloofd om dat nooit te doen". "Luke, ten eerste. Je was dronken en niet zo'n klein beetje ook. Ten tweede. Je maakte de kinderen bijna wakker met je gesnurk. En ten derde dwong je me ongeveer om seks met je te hebben, terwijl er net een baby uit me gekomen is" zei ik.

"Dat is nog geen reden om mijn wang te slaan" zei hij. "Redenen genoeg" mompelde ik. "Ik ga werken, ik kook vanavond wel" zei hij en drukte een kusje op mijn wang. De kinderen kregen een kusje van me en stapten achterin de auto. Luke's mobiel lag nog op tafel. Hij was nog aan. Nee, Cato, je moet hem gewoon vertrouwen. "Luke, je vergeet je telefoon" zei ik en gaf hem aan Luke die net zijn gordel omdeed.

Toen ik op school aankwam pakte ik een kopje koffie. "Hey Cato, hoe gaat het met je babyboy?" Vroeg Angelique, mijn collega en tevens goeie vriendin. "Slecht, hij moet twee weken in de couveuse blijven" zei ik. "Oh, waarom dan?" Vroeg ze. "Hij is te vroeg geboren omdat er een ader losgeraakt was" zei ik. "En zijn longen zijn nog niet ontwikkeld". "Heb je een foto?" Vroeg Angelique en nam een slok van haar koffie. Ik knikte en opende mijn telefoon. Luke had me gebeld. Acht keer! "Ik moet even bellen" zei ik.

"Luke, wat is er?" Vroeg ik. "Ik ben kwaad op je. Je sloeg me en eerder vertrouwde je me ook niet. Wat is je probleem de laatste tijd?" Vroeg hij. "Moet dat nu, ik ben op mijn werk" zei ik geïrriteerd. "Thuis, praten, straks" zei hij en legde op. "Luke is kwaad op me" zei ik en nam een slok koffie. "Waarom dat nou weer?" Vroeg Angelique. "Hij kwam gisteren dronken thuis en deed wat dingen. Toen heb ik hem geslagen. Ik heb er zo'n spijt van" zei ik. Toen ging de bel. "Werk ze" zei Angelique.

"Mevrouw, bent u er weer?" Vroeg Samira. "Ja, ik ben er weer. Hebben jullie veel lessen gemist?" Vroeg ik. "Helemaal niet, Mevrouw Van Brug heeft ons les gegeven. Maar u bent aardiger" zei ze. "Kom, ga zitten, dan gaan we beginnen" zei ik. Ik begon wat spullen klaar te zetten. De jongens kwamen binnen. "Kunnen we iets doen?" Vroegen ze. "Gaan zitten en heel even rustig houden" zei ik. Er stond een nieuwe jongen bij, die ik nog niet kende. "Ik ben Levi, mevrouw. Ik ben nieuw in deze klas" zei hij verlegen. "Ik ben Mevrouw Hemmings" zei ik. Dat klonk zo leuk. "U bent toch ook de mentor van deze klas?" Vroeg hij. Ik knikte. "Dan kunt u me misschien helpen. Kan ik straks even langskomen?" Vroeg hij. "Natuurlijk, wanneer ben je uit?" Vroeg ik. "Na het zevende" zei hij. "Dan zit ik in de lerarenkamer, moet je even naar me vragen" zei ik. Hij knikte.

"Oke, dat was het weer voor deze les" zei ik en klapte in mijn handen. "Kan ik even met u praten?" Vroeg Esmee. Ze was een klein meisje met donker haar. "Natuurlijk, daar ben ik voor" zei ik. "In een lokaal?" Vroeg ze. Ze is echt heel mager geworden sinds ik haar voor het laatst gezien heb. We liepen een leeg lokaal in. "Mevrouw, ik zit met iets. Al een tijdje".

Arm kind. Ze wordt mishandeld door haar moeder. Ik had dat vroeger ook. Nu kwam Levi naar de lerarenkamer gelopen. "Dag mevrouw" zei hij vrolijk. Ik zwaaide. Ik liep met hem mee naar een spreekkamer. Hij begon een heel verhaal te vertellen over zijn vorige school. Hij werd gepest daar en is bang dat het hier ook zo gaat. Met een hol gevoel in mijn maag reed ik naar huis. Luke's auto stond voor de deur. Ik slikte. Dit wordt een erge ruzie.

"Mammieee!" Gilden Sanne en Fleur en sprongen in mijn armen. "Dag dames, hoe ging het op school?" Vroeg ik. "Ik heb een acht voor dat proefwerk" zei Fleur. "En ik ben gevallen en heb niet gehuild" zei Sanne. Ik zette mijn tas naast de tafel. "Waarom heb je me geslagen?" Vroeg Luke opeens. Ik stuurde Sanne en Fleur weg naar hun kamer. Ik wilde niet dat ze dit zouden horen. "Je zat aan me, terwijl ik nee zei. Je was dronken en wacht eens even" zei ik. "Ik ben jou geen verantwoording schuldig".

Hij rolde met zijn ogen. "IK zorg ervoor dat de kinderen eten krijgen. IK zorg ervoor dat jij op tijd je bed uit komt. IK ben nooit zo dronken als jij. Luke, alsjeblieft, jij spreekt me altijd aan op de kleinste dingen" schreeuwde ik. "Man, zeur toch niet zo. IK breng ze naar school. IK verdien meer geld dan jij" bracht hij terug met een trilling in zijn stem. "Ik wou dat ik je gezeur niet meer hoefde aan te horen" zei ik terug. "Ik wou dat je je kop eens hield over alle dingen die ik altijd fout doe volgens jou" zei Luke kwaad. Hij hief zijn hand. Ik dook meteen in elkaar. "ALS JE MET EEN VINGER AANRAAKT, KLAAG IK JE AAN!" Schreeuwde ik. "Soms wou ik echt dat ik niet met je getrouwd was, dan zat ik niet de rest van mijn leven aan je vast!" zei hij zonder emotie. Die kwam hard aan. "Ik haat je, Luke" zei ik zacht en liep weg.

A/N
OEEHHHH, FIGHT. Luke is zo gemeen tegen haar. Nu mag ik hem niet. Later weer wel XD Kus_Samantha_Kus heel erg bedankt xx

xMe

✔See You Again L.H.✔Where stories live. Discover now