14. Divorce?

1.4K 56 29
                                    

POV Cato
"W-wat is dit voor kutstreek?" Vroeg ik aan haar. Luke kwam binnen. "Wist je dat je nog een kind had?" Vroeg ik. "I-ik k-kan het uitleggen" zei hij. "Je hoeft niks uit te leggen. Ik zie wat er aan de hand is" zei ik kwaad. "Hoeveel vrouwen heb je liggen neuken achter mijn rug om?" Vroeg ik. Hij frunnikte zenuwachtig aan het touwtje van zijn sweater. "Gaat het met hem goed?" Vroeg ik aan Arzaylea. Ze knikte.

"Hoeveel waren het er, Luke?" Vroeg ik. Hij pakte zijn telefoon. "Kijk me aan als ik tegen je spreek" zei ik. "Alles waar een hashtag voor staat" zei hij zacht. "DAT ZIJN ER ACHT, LUKE" tierde ik. "Je hebt acht vrouwen geneukt!" Schreeuwde ik. Hij knikte en er rolde een traan over zijn wang. "Meneer ziet een lekker jong meisje en hij kan hem niet in zijn broek houden" zei ik. "Zo ging het helemaal niet" zei hij en weer rolde er een traan over zijn wang. "Ik wil je niet meer zien, ga alsjeblieft weg" zei ik.

Toen Luke weg was, met zijn koffers, ging ik als een balletje in de hoek van de bank liggen. Ik zag een trouwfoto van Luke en mij. "Belooft u trouw? Ame fucking hoela" zei ik. Ik barstte in tranen uit. En ging naar bed. "Mammie?" Vroeg Sanne. Ze had gehuild. "Waar is papa?" Vroeg ze. Ik trok haar naast me onder de dekens. "Papa is weg" zei ik. Sanne begon weer te huilen. "Mag ik hier slapen?" Vroeg ze. "Natuurlijk" zei ik en legde de dekens over haar heen.

"Mag ik er ook bij?" Vroeg Fleur. Zij had ook gehuild. "Tuurlijk, lieve schat" zei ik en sloeg de deken open. "Dit kussen ruikt naar papa" huilde ze. Ik knikte en wreef over haar hoofd. "Sssht" suste ik. "Mama, ik kan niet slapen" zei Sanne aan mijn andere kant. Ik knipte een lichtje aan. "Ik maak me zorgen om papa" zei Fleur. "Bel hem" zei ik nors. "Wanneer kom je terug?" Huilde Fleur. "Oke, ik hou van u" zei ze. Ze hing op en ging in mijn armen liggen.

De volgende ochtend ging ik naar Joey, hij woonde ergens met Clare in een appartementje met hun dochtertje. "Joey, ben je thuis?" Vroeg ik. De deur ging open. "Wat doe jij hier?" Vroeg ik. Luke stond in de deur opening. Hij rook naar drank. "Ik kon het huis niet in, dus ben ik hier" zei hij. "Hey lieve schat" zei hij tegen Jordan. "God, Luke. Wat heb jij gedronken?" Vroeg ik en wapperde om me heen. Ik draaide me om en liep weg. "Luke, ik wil een scheiding" zei ik en liep verder. Ik zag hem in mijn ooghoek huilend in elkaar zakken.

Ik werd gebeld door school. Ik ging ernaar toe. De lerares van Sanne kwam naar me toe. "Wat is er gebeurd? Sanne is helemaal van slag" zei ze. "Hun vader en ik gaan scheiden" zei ik. Sanne had het gehoord. Ze rende huilend naar me toe. "Mama had beloofd dat papa en mama altijd bij elkaar zouden blijven" zei ze huilend. Ik nam haar mee naar huis. Ze mocht de kinderwagen duwen. "Mama moet bij papa blijven" zei ze.

Luke stond voor ons huis. "Papa!" Riep Sanne. Ze sprong in zijn armen. Luke hield haar stevig vast. "Kunnen we er niet over praten?" Vroeg hij. "Nee, ik heb straks een afspraak met de advocaat" zei ik. "Cato, alsjeblieft" smeekte hij. "Luke, dit is al de zoveelste keer, ik ben er nu echt klaar mee" zei ik. "Het spijt me zo erg" zei hij. "Goodbye Luke" zei ik en deed de deur dicht.

Toen ik onderweg was naar de advocaat zag ik Luke uit de supermarkt komen met een aantal drankflessen. Ik kwam bij de advocaat aan en zag de blaadjes al liggen. "Zo mevrouw Hemmings, u wilde scheiden?" Vroeg de advocaat. Ik knikte. "Zullen we dit afronden, nu meteen!" Riep ik. Hij knikte. "Als u hier tekent en uw man hier, kan alles binnen een paar maanden geregeld wordt" zei hij. "En de kinderen en de spullen?" Vroeg ik. "Door de helft verdelen" zei hij. Ik zette mijn handtekening en stopte het contract in mijn tas.

"Hier tekenen, Luke" zei ik. Ik zat tegenover hem aan een tafeltje. Met een glaasje water en Luke een glaasje alcohol. Zijn hand trilde toen hij de pen overnam. "Daar" zei ik. Hij zette zijn handtekening. "Je krijgt de helft van de spullen en binnen een maand is alles geregeld" zei ik en pakte de contracten in. "En de kinderen?" Vroeg hij zacht. "Vrijdag middag tot zondag avond zijn ze voor jou, gaat in vanaf morgen" zei ik. Hij knikte. "Ik zal je missen" zei hij. Ik zwaaide. "Doei Cato" zei hij.

Toen ik in de thuis kwam, deed ik meteen de contracten in een envelop en stuurde ze op. Kelly had de kinderen in bed gelegd. "Over een paar maanden ben ik weer Cato Verbrug" zei ik tegen mezelf. Ik hoorde Zoë en Sam binnenkomen. "Oh shit" vloekte ik. "Wat is er gebeurd?" Vroeg ze. "Luke en ik gaan scheiden" snikte ik. "Waarom?" Vroeg ze. "Hij heeft seks gehad met acht vrouwen" zei ik. "Je wilt huilen, meisje. Laat het eruit" zei Sam.

"Hier, een wijntje" zei Zoë. Ik nam dankbaar een glas wijn van haar aan. "Je houdt toch van hem?" Vroeg ze. "Ik ben zo kwaad dat ik daar niet eens over nadenk" zei ik. "Je ziet er slecht uit, Caat" zei ze. "En bedankt" zei ik. "Mama?" Vroeg Fleur. "Ik kan niet slapen" zei ze en wreef door haar ogen. Ze kwam op mijn schoot zitten.

"Ik mis papa" zei ze huilend. "Morgen komt papa jou, Jordan en Sanne halen. Jullie gaan een weekend naar hem toe" zei ik. Ze glimlachte. "Maar dan mis ik mama" zei ze. "Zondagavond ben je weer terug" zei ik. "Kunnen jullie niet samen?" Vroeg ze hoopvol. "Het spijt me. Mama is een beetje boos op papa" zei ik.

"Alsjeblieft?" Vroeg ze. Ik schudde nee en knuffelde haar. Ze huilde uit in mijn sweater. Zoë haalde een beker chocomelk voor haar. "Ik mis papa zo!". Ze bleef maar huilen. Ze kon niet stoppen. Arm meisje.

✔See You Again L.H.✔Where stories live. Discover now