10. Birthday

2K 58 29
                                    

"Maak ons bed niet te plakkerig"

POV Cato
"Wat is er, Melissa?" Vroeg ik en hurkte naast haar. "We krijgen een tweeling, en Michael is w-weg" zei ze en snikte. Luke's gezicht betrok. "Ik bel hem wel, alles komt goed" zei Luke en liep weg. Ik probeerde Melissa te troosten. "Alles komt goed, meisje" zei ik en wreef over haar rug. "M-Michael zei dat t-twee in een keer te v-veel is, en toen ging hij weg. En ik h-heb hem n-niet meer gezien" snikte ze. Ik gaf haar een knuffel. Luke kwam terug, doodsbleek. "Luke, wat zei Michael?" Vroeg Melissa. Luke ging zitten. "Hij werd boos op me. Hij zei dat ik me er niet meer moest bemoeien en dat het zijn zaken waren. Hij begon te schelden, met allemaal woorden waar ik vroeger mee gepest werd" zei Luke. Melissa liep naar hem toe. "Hey Luke, ik vind het heel erg fijn dat je gebeld hebt. Tussen Michael en jou komt het wel weer goed" zei ze en wreef over zijn knie. Dat Michael haar had achtergelaten, Melissa is zo lief en zou nooit een vlieg kwaad doen.

Luke en ik waren op de terugweg helemaal stil. We hielden elkaars hand vast. "Ik moet eerlijk zijn, Cato" zei hij opeens. "Luke, je kunt me alles zeggen" zei ik. "Toen jij me vertelde dat ik vader zou worden, wilde ik verdwijnen. Naar een plek waar niemand me kon vinden" zei hij. "Maar ik kon het niet. Ik zag jou zo gelukkig, en kon je niet achterlaten" zei hij. Ik wreef over zijn hand. "Je bent eerlijk, dat waardeer ik heel erg Luke" zei ik. Toen we thuis kwamen, was Kelly er al. "D-dit is mijn vriendje" zei Kelly en wees naar de jongen op de bank.

"Hey, ik ben Jamy" zei de jongen. Hij had vriendelijke blauwe ogen. "Welkom, ik ben Cato en dat is Luke. Ik neem aan dat je de kinderen al kent" zei ik. Jamy knikte. Kelly keek verliefd naar hem. "Hij is zoveel beter dan mijn oude vriendje" zei ze. We lieten het koppel alleen.

De volgende dag stonden Luke en ik vroeg op. Ik pakte de cupcake uit de koelkast met de grote 10 erop. We haalden Sanne uit bed en Luke pakte Jordan. We slopen Fleur's kamer in. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY TO YOU" zongen Sanne, Luke en ik. Fleur werd wakker. "Gefeliciteerd, Fleurtje" zei Luke. Fleur vloog hem om zijn nek. Luke drukte haar dicht tegen zich aan. "Sanne moet me helpen met deze cupcake" zei Fleur en trok Sanne naast zich op bed. Samen aten ze de grote cupcake op. Luke wiegde Jordan heen en weer. "Fleur, je cadeautje komt straks pas" zei ik en gaf haar ook een knuffel. Sanne liep naar de badkamer. Even later kwam ze terug. Luke ging kijken. "SANNE HEMMINGS, KIJK NOU EENS WAT EEN TROEP!" Riep Luke. Sanne had overal schuim achtergelaten.

Na een tijdje was het opgeruimd. Iedereen had zich aangekleed. "Fleur, we hebben alles geprobeert" zei Luke. Ik deed ondertussen de deur open en liet de jongens van One Direction binnen. "Maar het is niet gelukt" zei Luke en deed alsof hij teleurgesteld was. De jongens liepen de hoek om en ik met de camera erachteraan. "O MY GOD!" Riep Fleur. "O-One Direction" zei ze. Luke glimlachte naar me. "Jullie zijn zo geweldig" zei ze. "De appel valt niet ver van de boom" zei Harry en knipoogde. Ik glimlachte. Ook Harry, was eindelijke volwassen geworden. Hij was tenslotte 27 nu. Terwijl Harry en Louis zich met Fleur en Sanne bezighielden, gingen Niall en Liam met Luke en mij mee het huis bezichtigen. "En dit is de meterkast" zei Luke. Hij opende de kast. "CAAT, IK HEB ZE GEVONDEN!" Riep hij. O jee... Niall en Liam keken me aan. Jordan huilde. Ik haalde hem uit zijn bedje. "Oooh, wat een lieverdje" zei Liam. Jordan lachte. Een echte lach. Luke glimlachte en pakte zijn handje. "Hij lijkt zo erg op Luke" zei Niall. "Net zo'n schatje" knipoogde hij. Ik grinnikte na het zien van Luke's gezicht. "Ik ben niet schattig" zei hij. We liepen verder. Jordan had nu zijn eigen kamer. Onze kamer, Sanne's kamer, badkamer en Fleurs kamer. En de logeerkamer van Kelly. Kelly kwam net uit de badkamer. "O gosh, is dat One Direction" zei ze. Niall gaf haar een knuffel. "O my god" zei ze. Kelly ging naar beneden. "Dit is onze kamer" zei Luke. "The room where it all happens" zei Niall. Ik werd rood en ging snel verder.

Toen we weer beneden kwamen lag Sanne ondersteboven op Harry's schoot. Louis was aan het praten met Fleur. Kelly liet de rest van de gasten binnen. Luke's ouders, mijn ouders, Daan, Ashton en zijn gezin, Calum en zijn gezin, Melissa. Alleen Michael was nergens te zien. Ik hielp Kelly met het ronddragen van koffie en gebak. "Luke, van wie krijg je toch steeds SMS'jes?" Vroeg Liz. "Collega van me, ik had vrij gevraagd vandaag en hij was aan het zeiken dat het wel heel vaak is" zei hij. Ik grinnikte. De kinderen gingen spelen. Jordan lag te slapen op Liz' arm. Luke was aan het whatsappen. De rest had conversaties met iedereen. Ik zette mini pizza's in de oven en zette wat lekkers op tafel.

Het feestje liep door tot half negen, omdat de kinderen nog moesten uitpakken en naar bed moesten. We bedankten iedereen voor het komen. Toen de deur opeens openging. Michael kwam binnen. Dronken. "Hey schatje" zei hij tegen me en pakte me bij mijn heupen. "Luke!" Riep ik. Hij zoende me in mijn nek. "Gast, blijf met je poten van mijn schatje af" zei Luke zwaar pissed. Michael keek Luke aan. Opeens kuste hij me, vol op mijn mond. "Ga weg met je dronken kop, als je nog een keer met je poten aan haar komt, laat ik je oppakken" dreigde Luke. Zijn vinger trilde helemaal van woede. Michael ging weer weg. "Wat was dat nou weer?" Vroeg ik. "Hij is dronken, hij doet dingen waar hij spijt van krijgt" zei Luke. "Maar ik ga even een film kijken" zei Luke en pakte een film uit de doos. "Maak ons bed niet te plakkerig" lachte ik en ging verder met opruimen.

A/N
Alweer cliffhanger. Thnx iedereen voor de tips voor het leren. Betekent veel voor me.

✔See You Again L.H.✔Onde histórias criam vida. Descubra agora