Capitolul 1 - Cine este ea?

15.5K 722 106
                                    

  Jace...

  Sunt mai plictisit ca niciodată, nu am nici un chef de distracție. Biroul îmi este ticsit cu dosare şi contracte ce trebuie semnate cât mai curând. Sunt rupt de oboseală şi perspectiva unui zbor până în Las Vegas este de-a dreptul îngrozitoare. Aş prefera să stau cuminte acasă la mine în linişte să savurez un pahar de coniac şi un trabuc de calitate, dar weekendul îmi este deja planificat. Ultimele pregătiri pentru petrecerea de burlaci organizată în cinstea mea, sunt făcute de colegul și prietenul meu, cu scuza că "doar nu mă însor în fiecare zi". Un weekend întreg în care va trebui "să mă distrez".

   La naiba cu mine și cu petrecerea asta. Nu sunt amator de baruri și femei pe jumătate goale, nu mai am douăzeci de ani. Mă apropii cu pași repezi de douăzeci și șase așa că vestita petrecere are dublu rol, sărbătorirea zilei de naștere și petrecerea de rămas-bun burlăcie.

   Prietenul meu mi-a promis un sfârșit de săptămână de neuitat cu striptease și dansatoare la bară. Nu sunt mare fan dar îl las să facă ce vrea. Va veni și rândul meu să îi întorc favoarea când se va căsători și el lucru care mă tem că nu se va întâmpla prea curând din păcate.

  Căsătoria, oh, un cuvânt ce îmi provoacă o stare foarte proastă. Nu o fac din dragoste, ci pur și simplu pentru că așa trebuie, nu mai pot amâna la nesfârșit. Sunt logodit de peste trei ani așa că orice încercare de a amâna "fericitul eveniment" iese din discuție. Toată relația asta cu logodnica mea s-a desfășurat după bunul plac al mamei mele, ea mi-a prezentat-o pe Sandy, tot ea m-a împins de la spate să ies cu ea. Aveam douăzeci de ani și mama avea încă o mare influență asupra mea, după aceea a intervenit rutina, m-am obișnuit cu Sandy și ea cu mine. Nici unul dintre noi nu prea a avut de ales, viețile noastre fiind guvernate de părinți.

Ea avea șaptesprezece ani când am cunoscut-o, era o puștoaică ușor influențabilă. Mai târziu am aflat că ai noștrii scumpi părinți deja ne făcuseră planurile încă de când eram copii. Ne tocmiseră ca pe vremuri când căsătoriile erau aranjate.

— Pregătit de party? mă întreabă prietenul meu năvălind în birou.

Îl privesc pe acesta pe sub gene făcând o grimasă nemulțumit. El cu siguranță este pregătit spre deosebire de mine care încă am costumul negru. O pereche de blugi negri, un tricou alb cu inscripția "Prietenul meu se însoară" se vede pe sub vesta albastră descheiată. Părul negru îi este aranjat perfect ca întotdeauna doar că de data asta a ales să și-l dea peste cap turnând probabil un tub de gel.

Cravata îmi este desfăcută lăsând-o să atârne neglijent la gât și câțiva nasturi îmi sunt descheiați, e abia miezul zilei. Robert e nebun dacă are impresia că îmi voi lăsa treaba neterminată pentru niște femei pe jumătate goale și câteva pahare de alcool. Programul nu s-a terminat și nu trebuie să merg cu el decât pe seară. Avantajul când ești putred de bogat e că poți oricând să închiriezi un avion particular. Nu mă laud dar stau bine la capitolul ăsta, dețin cel mai mare lanț de magazine auto din Canada.

— Robert, e amiază, spun plictisit, mai am o groază de treabă.

— Ești directorul, tu poți face orice, nu trebuie să dai socoteală, rostește el aruncându-se pe unul din fotoliile aflate în birou.

— Probabil ai dreptate dar știi că urăsc să-mi las treaba neterminată, spun trecându-mi o mână prin părul blond răvășit.

— Jace, știu că ești un workaholic dar frate ce naiba, săptămâna viitoare te însori și atunci o să poți sta la birou zi și noapte. Sunt sigur că Sandy nu se va supăra, e și ea la fel de obsedată ca tine de job-ul ei. Vă potriviți de minune! rostește el râzând în hohote.

Nepotrivire de Caracter Where stories live. Discover now