Hoofdstuk 7

3.5K 233 63
                                    

Elise

We rijden de parkeerplaats van de school op. Robin zet de auto stil en ik stap uit. Maar Robin blijft zitten. Ik loop naar haar deur en doe hem open en kijk haar vreemd aan. 'Kom je nog?' 'Ik...ik kan dit niet.' Zegt ze en doet de auto deur dicht en rijd weg.

Verbaasd en niet begrijpend kijk ik naar de auto die de weg op rijd. 'Elise.' Zegt Tyler en komt naast mij staan. 'Is alles oke?' 'Ik weet het niet meer.' 'Kan ik iets voor je doen?' Ik schud mijn hoofd. 'Oke.' Zegt hij en loopt verder. 'Tyler wacht.' Hij kijkt mij aan. 'Ik...ik wil niet alleen zijn.' 'Dan blijf je maar dicht bij mij.' Zegt hij lief. Mijn mondhoeken gaan omhoog en loop met hem mee naar school.

Als we het lokaal in loop houd Derek mij tegen. 'Wat?!' Grom ik zachtjes. 'Waar is Robin?' 'Ze wilde niet komen. Ik weet niet wat je met haar hebt gedaan gisteren maar het ging vast te ver.' Grom ik boos en ga naast Tyler zitten. 'Ken jij meneer Smith goed?' Vraagt Tyler terwijl ik mijn spullen pak. 'Jammer genoeg wel.' Zucht ik

Robin

Als ik thuis ben stap ik de auto uit. Damian loopt naar mij toe en kijkt mij vragend aan. 'Waarom ben je al thuis.' 'Ik wil niet naar school.' 'Dus je hebt Elise alleen gelaten?!' 'Het is school. Er kan niks gebeuren daar.' 'Derek is daar!' 'Derek geeft niks om Elise. Hij was er voor mij.'

'Over Derek gesproken. Hij was gisteren in ons teritorium.' Ik kijk hem verbaasd aan. 'Vroeg hij naar mij?' 'Natuurlijk.' 'Wat zei jij?' 'Dat hij geen stap in mijn teritoriun mag zetten.' Iets in mij is teleur gesteld.

'Wanneer ben je eigelijk van plan om het tegen Ruben te vertellen?' 'Waarom vraagt iedereen dat?! Ik word er zo gek van.' 'Omdat je met iemand zijn gevoelens speelt Robin. Dat is niet chill. Ookal is het een mens.' 'Ik vertel het hem snel. Beloofd.' Damian knikt. 'En maak je geen zorgen om Elise. Ik weet hoelaat ze uit is. Ik haal haar optijd op.' Damian knikt.

Elise

Na de les loop ik met Tyler naar de aula. 'Heb je trouwens nog broer en zussen.' Vraagt hij. Te moeilijk om uit te leggen dus ik zeg. 'Nee. Jij?' Hij schud zijn hoofd. Dan gaat zijn telefoon af. 'Ik moet deze opnemen. Zie ik je zo?' Ik knik en loop naar de aula.

Ik kijk om me heen en zoek naar een lege tafel. 'Dit kan niet waar zijn.' Hoor ik opeens iemand zeggen. Ik draai me om en zie Anna staan. Zij zat op mijn oude school. Zij was de grootste pestkop van de school. Tegen mij tenminste. Ik dacht dat ik van haar af was.

'Elise. Jou haar ken ik uit duizende.' Grijnst ze en loopt naar me toe. 'Anna, wat doe je hier.' Zeg ik verbaasd. 'Ben verhuist. Dus vertel, waar is je nieuwe pleeggezin? Of hebben ze je nu al gedumpt?' 'Ze zijn vermoord.' 'Dat was misschien ook wel de beste optie toen ze jou kregen.' Dat...dat doet pijn. Hoe kan iemand zo harteloos zijn. 'Dus eigelijk ben je weer een wees.'

'Wat?' Zegt Tyler die opeens bij mij staat. 'Waarom heb je dat nooit verteld?' Nu voel ik me echt slecht. 'Ze is een slechte vriendin. Daarom had ze geen vrienden op mijn oude school.' Ik moet zo erg mijn best doen om mijn vuur in te houden.

'Ze is tenminste wel lief en aardig.' Zegt Tyler bot tegen Anna. 'En mooi.' Zegt hij en kijkt lief naar mij. Ik moet blozen. 'Ow my god, hier ga ik mijn tijd niet aan verspillen.' Zegt ze en loopt met een clubje meiden weg.

Ik kijk Tyler aan. 'Bedankt, dat je dat zei.' 'Het is de waarheid.' Zegt hij en we gaan ergens zitten. 'Dus...je bent een wees?' 'Het is..ingewikkeld.' 'Maar wat is er met je ouders gebeurd?' Ik ga hem het oude verhaal vertellen. Dat kan toch wel? 'Ik ben in het bos gevonden toen ik 1 was. Meer weet ik niet.' Hij knikt. Dan zie ik een blauwe plek bij zijn hals. Dit klopt niet meer. Er is iets met Tyler en ik kom er achter.

Na school nemen we afscheid van elkaar. Ik zie Robin met haar auto de school oprit rijden. Maar ik ga niet mee. Stiekem achtervolg ik Tyler. Hij stapt zijn truc in. Als zijn moter start spring ik de achterbak in. Dan gaat mijn mobiel af. Ik zet hem snel uit en de truc rijd weg.

Na een stukje rijden stopt hij. Snel spring ik er uit en verstop me achter een boom. Ik hoor een auto deur dicht gaan. Ik kijk om en zie Tyler een huis binnen stappen. Zijn huis.

Ik loop er heen en loop naar een raam wat op een kiertje open staat. Ik kijk er voor zichtig doorheen. Ik zie man op een bank liggen. Hij ziet er onverzorgd uit. Op de salon tafel staan allemaal bier flesjes.

Dan zie ik Tyler de woonkamer binnen lopen. 'Ow pap. Je weet dat je van de dokter geen alcohol mag drinken.' Zegt hij met een zucht. 'Die dokter kan de pot op.' Zegt de man dronken. 'Die dokter houd je in leven.'

Opeens pakt iemand mij bij de schouder en draait mij om. 3 mannen staan voor mij neus. 'Niet zo netjes he. Iemand begluren.' Grijnst de middelste man. 'Niet zo netjes he. Aan een meisje zitten.' Zeg ik bot en sla zijn hand van mijn schouder weg. Ik kijk nog even naar Tyler. Dan loop ik snel weg.

Tyler

Ik pak pap's pilletje uit de keuken kast en doe de kast dan dicht. Dan staat Jake opeens naast me. Hij heeft 2 mannen bij zich.

'Wat doen jullie hier?' 'Ik wil weten hoe het er voor staat met de jacht.' 'Niet zo goed. En die machine van jou werkt niet. Ik heb DNA van iemand getest. Er stond onbekend.' 'Dat is interesant.' 'Wat bedoel je?' 'Mijn machine is niet kapot. Je hebt iemand gevonden waar van de soort nog niet bekend is.' Grijnst Jake.

'Wat weetje over haar?' 'Ze vertelde tegen mij dat ze in het bos was gevonden toen ze 1 was. Ze is 17 jaar en ze..' 'Heeft wit haar.' Ik kijk hem vreemd aan. 'Hoe weet je dat?' 'Omdat ze hier was. Ze stond jou te begluren. Ze geeft om je, en dat is een goed teken.' Ze geeft om Mij?

'Is er nog iets wat ik moet weten?' 'Ze zoekt informatie over de maangodin. Waarom weet ik niet.' 'Interesant. Maar ik wil meer informatie over haar. Dit meisje kan meer waard zijn dan alle weerwolven bij elkaar die we tot nu toe hebben gevangen.' Dat is veel geld. Met dat geld kan ik betere medicijnen kopen voor mijn vader. Maar ik weet niet of ik Elise dit wel wil aan doen.

'Als het zo ver is neem ik het van je over.' Zegt Jake en loopt naar de deur. 'Jake.' Hij draait zich naar mij om. 'Ze heeft volgensmij al veel meegemaakt...Doe haar alsjeblieft geen pijn.' Hij grinnikt en loopt samen met de 2 mannen mijn huis uit

Vinden jullie Tyler nou slecht of niet?

Jaja, ik publiceer extra vroeg. Omdat Devilicious2002 het zo lief vroeg. (Stiekem sloeg ze me gewoon

The Girl of Light 2Where stories live. Discover now