Hoofdstuk 13

3.4K 226 63
                                    

Elise

De volgende ochtend zijn we eindelijk weer thuis. Robin kijkt ons vreemd. 'Jullie zijn vroeg terug.' 'Dat komt er van als je de beste Luna van de wereld hebt.' Zeg Damian en slaat een arm om mij heen. Ik bloos. 'Hoe ging het hier?' 'Goed goed.' Zegt Robin

'Elise, ga je mee naar de bakker. We hebben wat brood nodig.' Ik knik en loop met Robin mee.

'Dus, heb je met Derek gepraat.' 'Ja, ik heb tegen hem gezegt dat ik uit zijn buurt wil blijven. Toen rende hij onze territorium in. Ik viel hem aan. Hij won, en nu gaan we op een date.' 'Ow...zo kan het dus ook.' 'Ik weet niet wat ik moet doen?' Zegt ze als we de bakker in lopen. 'Wat wil je doen?' Ze haalt haar schouders op. 'Ik ben wel benieuwd naar die date.' 'Dan ga je met hem op date.' Zeg ik en vraag de bakker om 2 bruin brood. Hij knikt en loopt naar achteren.

Opeens houd Robin haar hand voor haar mond. 'Is alles oke?' Ze knikt en slikt.

'Maar....waar was ik? Oja, Damian gaat dat nooit goed keuren.' 'Ik wel. Dus maak je geen zorgen.' 'Tnx, en hoe was het bij de vergaderingen?' 'Ik heb mijn oom ontmoet.' 'Serieus?! Wie is het?' 'Alfa Aiden.' Haar mond zakt open. 'Al...Alfa Aiden!? Jij bent familie van Alfa Aiden?!' Zegt ze verbaasd en enthousiast. 'Ja, en wees een beetje stil. Ik wil niet dat iedereen het weet.' 'Hallo, je bent familie van de best Alfa's ooit! Beter kan het niet.' 'Owjawel. Hij vroeg of ik Luna wilde worden van zijn pack.' Robin gilt enthousiast.

Meteen rent de bakker met de 2 brooden naar voren. 'Wie wat waar?!' Zegt hij angstig. Robin en ik lachen. 'Niks aan de hand.' Zeg ik en leg het geld op de toonbank en neem het brood van hem over.

'Dus!? Wanneer ga je verhuizen. Wanneer word je daar Luna.' 'Niet, ik heb nee gezegt.' 'Wat?! Waarom?' 'Omdat dit mijn thuis is. Ik snap niet dat iedereen dat niet begrijpt.' 'Elise, Luna van de Moon Spirits zijn. Dat is elke droom van een weerwolf meisje.' 'Maar ik ben geen weerwolf.' Zeg ik en steek mijn tong uit.

Robin

Ik kijk naar mezelf. Ik heb mooie kleren aan en wat make-up op. Waarom doe ik eigelijk zoveel moeite voor die sukkel. "Hij is geen sukkel!"

Er word op de deur geklopt. Ik draai me om en zie Elise in de deuropening staan. 'Hey, je ziet er echt leuk uit.' Zegt ze en loopt naar mij toe. 'Vind je het niet te? Ik bedoel...het is maar voor Derek.' 'Je mate. En nee, het is niet te.' 'Damian laat me nooot meer binnen de teritorium als hij hier achter komt.' 'Laat Damian nou maar aan mij over en ontspan.' Ik knik.

We lopen naar buiten. Damian kijkt me vreemd aan als hij mij ziet. 'Waar ga je heen?' 'Ik..uhm..' 'Ze gaat naar Derek.' Zegt Elise. 'Wat! Je gaat alleen naar de teritorium van de Black Shadows!' Gromt Damian boos. 'Ja en dat is geen enkel probleem. Tenzij je wilt dat ik met haar mee ga.' Zegt Elise met haar armen over elkaar. 'Jij blijft hier.' Zegt Damian op Alfa toon tegen Elise. 'Mooizo, dan kan Robin gaan.' Zegt ze en duwd mij de auto in. 'Veel plezier.' Zegt ze en gooit de auto deur dicht. Ik glimlach en rij weg.

Als ik bij de teritorium van de Black Shadows ben stap ik uit. Ik kijk om me heen. Het is hier een heel stuk veranderd. Vroeger was het dorp altijd zwart en duister. Maar dat is het bijna helemaal niet meer.

Ik zie Derek in een net pak uit het nieuwe pack huis lopen. Elise heeft de oude verbrand. Hij kijkt mij met een glimlach aan. 'Je bent prachtig.' Het bloed steigt naar mijn wangen. 'Jij kan er ook wel mee door.' Hij grinnikt. 'Kom, dan laat ik je mijn nieuwe pack zien.' Zegt hij en steekt zijn hand uit. Ik twijfel even maar pak dan toch zijn hand.

We lopen samen door het dorp. Alles ziet er mooier en gelukkiger uit. Het trainingsveld voor kinderen is veranderd in een speeltuin. Mensen durfen naar buiten te komen en lachen met elkaar. 'Wat vind je er van?' Vraagt hij onzeker. 'Een stuk beter dan eerst. Het gaat de goeie kant op.' 'Ik wil zelfs de naam veranderen van onze pack. Van de Black Shadows naar de White Shadows.' 'Wow, wacht even...onze pack?' 'Ja, je word toch onze Luna?' Ik laat zijn hand los.

'Ik snap dat je tijd nodig hebt. Maar we horen bijelkaar en deze pack heeft jou nodig. Samen kunnen we het opbouwen als een pack die niks meer met Zeno heeft te maken.' Nu snap ik wat Elise bedoeld. 'Ik heb altijd Luna willen zijn. Maar de Red Moon is mijn familie. Ik wil ze niet achter laten.' Derek kijkt teleurgesteld. Ik zucht. 'En zo lang jij en Damian geen vrienden zijn...' 'Ik doe mijn best. Maar hij wilt niks met mij temaken hebben.' 'Probeer dan harder. Verzin iets. Want ookal is het soms een klootzak. Hij blijft mijn broer. Ik wil hem ook niet kwijtraken.' Derek knikt. 'Voor jou doe ik alles.' Zegt hij lief.

In het packhuis gaan we dineren. Er staan hier en daar wat kaarsjes, dus het is best wel romanties. 'Ga je trouwens nog naar school toe?' Ik haal mijn schouders op. 'Ik deed het voor Damian. Die wilde dat ik op Elise let. Maar ik vind het niet nodig. Het gaat prima.' 'Je en ze is goede vrienden met die Tyler. Dus ze is niet alleen.' 'Dus ik denk dat ik niet meer ga.' 'Dan neem ik ontslag.' Ik grinnik. 'Vind je les geven niet leuk?' 'Het was alleen leuk omdat jij er was.' Weer worden mijn wangen rood. Misschien is Derek toch wel leuk.

Elise

In de ochtend merk ik dat ik ongesteld ben. Lekker dan. Het leven gaat gewoon door. Ik stap uit bed en loop naar de badkamer. Ik kijk in een paar kastjes maar natuurlijk heeft Damian geen maandverband.

Ik verlaat de slaapkamer en loop naar de slaapkamer van Robin. Ik klop op haar deur. Ze doet hem open kijkt me slaperig aan. 'Heb jij maandverband voor mij?' 'Jahoor ik...' Dan kijkt ze me met grote ogen aan. 'Hoeveelste is het vandaag?' '19 mei, hoezo?' Verbaasd loopt ze haar kamer in en ik loop achter haar aan.

'Wat is er?' 'Ik had allang ongesteld moeten zijn.' 'Ow, raar.' Ze loopt naar haar spiegel. 'Ik...ik ben in de ochtend ook misselijk.' 'Je denkt toch niet dat je zwanger bent he?' Ze kijkt me angstig aan. 'Maar wanneer heb je het dan gedaan met Derek?' 'Niet met Derek....maar met Ruben.' Ze trekt haar shirt omhoog en voelt aan haar buik. 'Oke blijf rustig. Na school ga ik een zwangerschap test voor je halen. Dan pas weten we het zeker.' 'Ik ben bang.' Ik geef haar een knuffel. 'Alles komt goed. Beloofd.'

The Girl of Light 2Where stories live. Discover now