•Part 3•

272 13 1
                                    

POV JULIA:

Ik ben echt bezorgd om Ashley. Wat zou er toch zijn? Ik sta op en loop naar de badkamer. Ik kijk in de spiegel. Mijn blonde haar hangt warrig over mijn schouders en ik kijk duf in de spiegel. Ik poets mijn tanden en loop naar beneden. "Morgen" groet ik mijn broers en ouders. "Goedemorgen" antwoordt mijn moeder. "Hoe laat is het?" vraag ik, te lui om zelf te kijken. "Half 1" antwoordt mijn moeder. "Half 1 al!" roep ik uit. Ik prop mijn boterham in mijn mond en ren naar mijn kamer. Daar sta ik besluiteloos naar mijn kast te kijken.. Wat zou ik aandoen? Ik trek er een zwarte skinny uit en een gewoon T-shirt. Ik doe mijn haar nog in een staart en kijk dan op mijn telefoon. 12.45. Ik ga alvast. "Ik ben weg!" roep ik. "Naar waar?" roept mijn vader terug. "Naar Joanna, Ashley en Hailey! Tot straks!". En dan trek ik de voordeur achter me dicht.

Nerveus bel ik aan. Joanna doet open. "Heey! Kom binnen!" zegt ze. Ik loop naar de woonkamer en zie de jongens daar al zitten. "Hey" zeg ik. "Hoii!" komt er als een mond uit. Louis, Niall en Harry praten wat dus begin ik een gesprek met Liam. "Hoe gaat het?" vraag ik. "Wel oké, ben alleen een beetje bang voor wat er gaat komen.." zegt hij. Ik knik. "Hetzelfde" antwoord ik dan. Dan komen Joanna en Hailey erbij zitten. We zijn allemaal direct stil. "Jongens.. De eerste reden waarom ze zo doet is omdat ze jullie maniakale egotrippers vind" begint Joanna. "Ze kent ons niet eens!" roept Louis verontwaardigd uit. "Weet ik.." zegt Hailey sussend. "Maar de echte reden is.. Kijk toen Ashley 16 was wilde haar zusje van 14 zelfmoord plegen, ze schreef een briefje voor haar zus, Ashley dus, en wou zichzelf ophangen. Om minder stress te krijgen had ze jullie muziek opgezet. Ashley kon haar niet meer redden. Ze gaf zichzelf en jullie de schuld-" gaat Joanna verder. "Kom op zeg! Wij kunnen er toch niet aan doen dat zij die muziek had opgezet!" zegt Liam. Harry en Niall kijken Hailey en Joanna met medelijden aan. Zij snappen het volgens mij wel. "Ik ben nog niet klaar! Toen ze daarna, voor haar zusje, naar een concert van jullie ging, wou ze een handtekening van jullie die ze bij in het graf van haar zus kon leggen, maar een beveiliger stond dat niet toe. Toen kwamen jullie eraan en jullie bekeken haar alsof ze afval was, ze smeekte jullie maar het hielp niet. En toen liepen jullie arrogant weg" besloot Joanna haar verhaal. "Ik herinner me dat, jongens" zei Harry triest. "We hadden net ruzie gehad met het management" ging hij verder. Toen kwamen er uit alle monden herkennende kreetjes. "Snappen jullie het nu een beetje?" vraagt Hailey. Ze knikken.
Dan gaat de deur open
Daar staat Ashley.
"Wat doen zij hier?" vraagt ze met trillende stem.
"Ik heb het ze uitgelegd" aarzelt Joanna. Ashley snapt duidelijk direct waar ze het over heeft. "Wat??" briest ze dan. "Ashley, ze moesten het weten" probeert Hailey. "Dat moesten ze niet. Ze kennen me niet eens! Waarom zouden ze dat moeten weten?" vraagt ze schreeuwend. "Omdat je super gemeen deed" schreeuwt Joanna nu ook. "Zij ook!" gilt Ashley. "Rustig Ashley" probeert Niall. "Nee! Raak me niet aan! Laat me gewoon allemaal met rust!" gilt ze. "ASHLEY EMILY JOHNSON! NU HIERKOMEN!" barst Joanna opeens uit. Ashley bevriest en draait zich daarna om. Ik loop naar haar toe en geef haar een knuffel. Ik trek haar voorzichtig mee naar de bank. "Nu gaan we dit even uitpraten" zegt Hailey en ze werpt Ashley een dwingende blik toe. Ash zucht. "Awh meisje toch" fluister ik in haar oor. Er valt een akelige stilte. "Sorry, het was stom van ons! We waren zo arrogant en gemeen! Het spijt me zo erg" zegt Niall opeens. "Mij ook" zegt Harry. "Ons ook" zeggen Louis en Liam. Even later liggen we in een groepsknuffel.

POV ASHLEY:

Ik ben blij dat alles terug goed is. Oeff! Als we gezellig zitten te praten, trek ik Liam even mee.

"Liam, je zit nu al de hele avond naar Julia te kijken. Is er iets dat je me wilt vertellen?" vraag ik. Hij begint te blozen. Ik kijk hem aan met een ik-wacht-vertel-het-maar blik. "I-i-ik ken haar n-nog n-niet g-goed" stottert hij. "Vraag haar dan mee op date want het is duidelijk dat je verliefd op haar bent" zeg ik. Nu moet hij nog heviger blozen. "D-doe ik" zegt hij. "Kom mee tomaat!" zeg ik en we gaan terug naar de rest. Louis kijkt ons met wiebelende wenkbrauwen aan en ik schiet in de lach. Harry lacht ook maar Julia en Niall kijken minder blij. "Ga naar haar toe dan" fluister ik in Liam's oor. "Wat zeeeeiii jee???" vraagt Louis zeurend. "Niks" zeg ik en trek een onschuldig gezicht. "Gooi het in de groep!" roept Joanna. "Heey! Dat is mijn zinnetje!" gil ik terug. Ik geef Liam een zacht duwtje in de richting van Julia. Ik ga naast Niall zitten. "Hee, wat deden jullie daar nu?" vraagt die. "Niets" zeg ik. "Verteell!" zeurt hij. "Okay" zeg ik en fluister het in zijn oor. "Omg! Asshh! Je bent geweldiggggg!" roept hij dan uit. "Sstt!" sis ik, maar het is al te laat. "Wat?" vraag ik en iedereen schudt lachend zijn hoofd. Dan word ik gebeld.

K: "ASSSSSHHHHH"
A: "KEEEEEEVVVV!"
K: "HOE IS HET DAAAARR?"
A: "GOOEEDDD! EN DAARR?"
K: "OOK GOEEDDD! IK MISS JEEE!"
A: "WAAROM PRAAT JE ENGEEELSS?"
K: "ZODAT JE VRIENDEN, ALS JE DIE HEBT TOCH, ONS GESPREK OOK KUNNEN VERSTAAN, ANDERS BEN JE ASSOCIAAL!"
A: "AWWHH WAT LIEFF! EN IK HEB DUS ECHT WEL VRIENDEN HE!"
K: "OWHJA JULIAAA!"
J: "KEVIIINNN"
K: "ZIJN JOANNA EN HAILEY DAAR OOK?"
JO: "KEVIIIINNN"
HAI: "KEVVVVV!"
K: "HAII! NOG MENSEN?"
N: "JAAAA! NIALL HIERR!
K: "HAII NIALL!"
L: "IK BEN LOUISSS"
K: "HEY LOUISS"
H: "HARRY HIERR!"
K: "HELLOOO"
LI: "LIAAMMM!"
K: "HEEEEEEYY! MAAR MOET OPHANGEN! BYEEE MIS JE EN HOU VAN JEE!"
A: "HOU OOK VAN JOUU EN MIS JE OOK!"

"Vriend?" vraagt Louis. "Gaybestfriend" verbeter ik hem. Hij lacht.
"Mogen we je nummer?" vraagt Liam. Ik knik. "Hier is mijn telefoon. Zet jullie nummers er maar in" zeg ik terwijl ik hen mijn telefoon geef. Ze pakken hem aan en typen om de beurt. Na 5 minuutjes krijg ik hem terug. Ik zie staan:
Louuu!
Liii!
Niallerr!
Hazzaaa!

Ik moet lachen. Louis kruipt op me en begint me te kietelen. "Louhouiss! Stohohoop!" hik ik tussen het lachen. "Toverwoord" lacht hij. "Asljeheblieft" hik ik. Hij schudt zijn hoofd. "Louis is de beste en knapste ter wereld" zegt hij me voor. "Nooit" lach ik. "Tja" zucht hij en hij kietelt verder. Ik val op de grond. Louis springt snel terug op me. "Louhouis is de beste en knahapste ter wereld" lach ik. Hij knikt goedkeurend en laat me los. Ik hap naar adem. Dan ga ik naast Liam zitten. "Heb je het al gevraagd?" fluister ik. Hij schudt zijn hoofd. "Doen" spoor ik hem aan. "Jaja" antwoordt hij geërgerd. Ik glimlach eens. "Jongens! Moeten jullie iets drinken?" vraagt Joanna. Iedereen geeft zijn bestelling. "IK HEB EEN IDEEEEEE!" gik ik opeens. Iedereen kijkt me geschrokken aan. "O nee, Ash heeft een idee. Wegwezen iedereen! Ren voor je leven!" roept Hailey dramatisch. Ik kijk haar verontwaardigd aan. "Het is een super idee" zeg ik dan trots. "Wat dan?" vraagt Harry nu geïnteresseerd. "SLEEPOVERR!" gil ik. Iedereen juicht. We pakken matrassen en dan gaan Julia en ik even naar de winkel. Ik had een idee. Ik stopte mijn Iphone in mijn jaszak en filmde stiekem. "Juliaa zou je het leuk vinden als Liam je mee op date vroeg?" vraag ik. "Ik zou het geweldig vinden" zucht ze. Ik grinnik.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Heey!
Lang hoofdstuk?
Stom einde weet ik.
Byee
Lots of love xx

I Really Like You (1D Fanfiction) ✔Where stories live. Discover now