07 | "Sileriz kardeş sıkıntı yapma"

16.2K 1.2K 230
                                    

Selamın aleyküm. Umarım beğenirsiniz caldjklas hadi okuyun lo dlaskld  Bu arada 18 K olmuşuz çok mutlu oldum daslkflas sizleri seviyarram hfasgas.

Multimedya 〉〉〉〉 Avril lavigne - Rock N roll


  ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ 

 

Beril ile  samanyoluda gösterime çıkan masum köylülerin oynadığı Star Wars çakması film çekerken çinli okul müdürünü başımızda dikildiğini fark ettim. Kavga eden kedilerin çıkardıkları seslerin aynısını Beril ile paspasla dövüşürüken çıkardığımızdan dolayı çinli müdüre yakalandık. Hay ben bu işin... 

Müdürücüğüm hafifçe öksürdü ve konuşmak için dudaklarını araladı. Araladığın ağzına sinek kaçsın emi...

"N'apıyorsunuz siz?!"diye tabiri caize hönkürdü. Resmen deprem oldu. Duvarda asılan tablolar düşçek sandım bir an. Sanata da saygısı yok. Bunu kim müdür yaptıysa zaten... Berille yerde, derisine dokunduğunda büklen top böcekleri gibi bükülüp müdürcüğüme bakıyorduk. Beril 'bokunu yiyim, ceza verme bana da'diye bakıyordu. Çinli boku yemek faydalıdır, bence de yemelisin. Belki zeki filan olursun. Düşüncelerime ne kadar gülmek istesemde güldüğüm için bile ceza verebilme potansiyeline sahip biri karşımda durduğundan gülmedim. Yani güvenemiyorum, bokta çıkabilir. Beril hala masum bakışlar atarken ben yerdeki yansımamı kesiyordum. Yeminle mütüş partlatmışım fayansları. Ay beni alan yaşadı... Çinli müdür bakışlarıyla bizi evire çevire dövüyordu. Adam sıyırdı iyice. Kafasındaki kelde bundan kaynaklanıyor demekki. 

"Müdürcüğüm yerler temiz mi diye bakıyoruz?"

"Yere oturarak mı?"dedi tek kaşını kaldırarak. Sanane... belki biz böyle güzelden anlıyoruz. Belki biz uzaylıyız gözümüz götümüz de, yakıdan görmesi için yere oturuyoruz. Yani bu olasıkları düşünmeden konuşman çok saçma müdürücüğüm. 

"Evet." tabikide içimden geçenleri söylemedim. Göt korkusu başa bela. Müdür sinirli sinirli bana baktı.

"Temizlikten kaytarıyordun dimi?" Bu adama yeminle yaranamıyoz. Yerler parlıyor çinli, parlıyor... 

"Yedi yirmi dört el işi ören, sarması güzel, 50 yaş üstü ev kadınlarının evi gibi oldu yerler. Ayna yerine yere bakıp kaş alırsın." Daha ne diyim? Beril gülmemek için dudaklarını dişlerken müdür sinirli sinirli bana bakıyordu.

"Tamam laga lugayı kes! Kalk silmeye devam et. Birazdan kontrole gelicem."

"Birazdan silsem, ayaklarım günde göbek atan kadınlarınki kadar şişti hocam." Çinli müdür göz devirdi.

"Kaytarmak yok, kalk sil." Sileriz kardeş sıkıntı yapma... Yeminle gına getirdi. Şuan, temizlikçi gelecek olsa bile temizlikçiye evinin temiz görmesini isteyen yurdumun masum insanı gibiydim. Benden sonra temizlikçiler okulu baştan aşşağıya temizliyecek zaten. Yani böyle bir ceza vermendeki amaç ne? Anlatsana bana biraz müdürcüğüm...

"Tamam."dedim sıkıntılı bir sesle. Müdürcüğüm yanımızdan ayrıldı. Filmin en heyecanlı yerinde konulan reklam arası gibisin müdürücüğüm. Beril ile yaptığımız savaşın arasına konuverdi... Beril'e döndüm. Arkaya bir samanyolu müziği koyup okuyun, acıklı bir konuşma olucak.

"Nehir çokk çokkk çokk ama çokkk yorulmuştu... Ona yardım edecek mükemmel bir şahs-..."derken Beril lafa girdi.

"Valla hayatta uğraşamam. İnternetten yarınki parti için kıyafet bakacağım. Daha çok işim var. Görüşürüz."dedi ve kaçtı. İblis gacu. Bu nasıl kanka ya... İnsan sevap kasmak için yardım eder. 

EMİN MİSİN OĞLUM?Where stories live. Discover now