Special : Axel

3.9K 273 35
                                    

Već su ga dvije godine držali u zatvoru koji je više ličio na ludnicu nego zatvor. Trunuo je ali nije žalio ni za jednom sitnicom koju je učinio. EOV mu je dao sve što je ikad trebao. Dali su mu pažnju i šansu da pokaže šta je znao sa oštricama.

Sjećao se samo očiju djevojaka koje su molile samo dvoje: ili da ih ubiju ili da ih održe na životu. To je nekako uvijek ostajalo na njemu. Nije ih volio ubijati koliko ih je volio mučiti. Pogotovo kad je riječ o plavookima. One su mu ulijevale nesigurnost. Mirisale su na laži, samoću i prevare te ih je zbog toga najviše mrzio. 

Jedna od dragih akivnosti u EOVu programu za kažnjavanje loših djevojki je bilo čupanje njihovih poganih jezika koji će izreći bilo koju neistinitu glupost da se izvuku. 
Sjetio se jedne posebne plavooke žene i stegnuo žilet u svojoj ruci jače. Mislio je na nju svakog puta kad je ugledao kako njihove krvave plave oči mole. I istog trenutka je poželio imati njihove oči u teglama da ih može gledati i pitati zašto su ga napustile.

Jedino čega se sjećao kod njegove majke jesu njezine morske oči i laži da ga nikad neće napustiti. Pustila ga je da vjeruje u praznu priču i otišla u 'bolji život' kako je to nazvala godinama kasnije u pismu.

A i sad, lažljive plave oči koje su ga držale ovdje je želio presjeći i osloboditi se. Ležao je u svojoj čeliji i gledao u mrak. Znao je tačno šta dalje. Pomislio je kako će biti tužni kad saznaju da je njegova muka završena dok će one još uvijek osjećati svoju bol. Ako nisu već uradile ono za šta je on tek sad dobio mogućnost.

Čvrsto je potegnuo oštricu svojim žilama i osjetio onu slatku boli zadovoljstvo. Zatvorio je oči i uživao prisjećajući se svega. Kad je prestao osjećati zadovoljstvo posljednja suza mu je kliznula niz obraz i utopila se u krvavoj mrlji na jastuku.

__________________

Povodom nevjerovatnih 6K readsova pripremila sam vam 5 specijala ;)  Prvi je Axelov da vidite s kakvim je mislima okončao život. Jeste li promjenili mišljenje o njemu?
Volim vaaas ♥

13 dana u pakluWhere stories live. Discover now