'Ben jij niet wat kleurrijk voor zwart?'

1.5K 123 27
                                    

We lopen samen in de bouwmarkt als ik tot stilstand kom bij de verf. 'Welke kleur Mack?' Vragend kijk ik hem aan en wacht op zijn antwoord.

'Meen je dit?' Ik grijns en schud gelijk mijn hoofd. 'Laat maar.' Ik loop van hem weg en kom aan bij de bali waar een vriendelijk uitziende vrouw zit.

'Drie blikken zwarte verf alstublieft.'

'Ben jij niet wat te kleurrijk voor zwart?' Vraagt de vrouw glimlachend.

'Het is voor hem daar.' Lach ik wijzend naar de jongen.  Ze knikt gelijk begrijpend en verdwijnt in het magazijn. 'Drie keer zwarte verf.' De zware blikken verf staan nu voor mij. 'Je vriendje wilt je vast wel helpen.' Grapt ze.

'Mijn stiefbroer.' Lach ik corrigerend. 'Jij hebt het goed getroven!' Vrolijk stoot ze mij aan. Ik glimlach en zie Mack staan bij de verf kleuren.

'Mack!' Ik roep door de bouwmarkt heen en niet veel later komt hij aangerend. Een soort bevestigend geluidje komt er uit zijn mond. Met mijn ogen wijs ik naar de blikken verf en pak er zelf èèn op.

'Wat was dat nou met Kay?' Vraag ik terwijl ik de verfkwast in de verf doe. 'We kennen elkaar van vroeger.' Ik stop met verven en kijk hem dan aan. 'Vroeger?' Dit word nog interessant.

'Vakantie vrienden.' De wereld is nog niet eens zo groot. 'Vertel.' Ondertussen ben ik al naast de tape gaan verven en ga ik zorgvuldig aan het werk zodat mijn kant met de behang wel mooi blijft.

'We waren op vakantie in Australië en daar was hij ook. We werden vrienden en raakte verliefd op het zelfde meisje. Ik zoende met haar en zo kregen we ruzie. We zijn vechtend uit elkaar gehaald en dat was de laatste keer dat ik hem zag tot gister avond.'

'Om een meisje?' Dat is wel heel tragisch. Je gaat toch geen ruzie maken om een meisje?

Yes Asshole ||Dutch||Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu