Brief 9 - 28/7/2015

387 50 9
                                    

Hallo, Finn.

Wat een non-homoseksuele naam heb je. Waren je ouders bij je geboorte al bezorgd dat je sjaals zou gaan dragen, en hebben ze je daarom deze naam gegeven? Ze lijken me wel het soort mensen (sorry als ik je hiermee beledig. Zoals je weet kan ik er niet echt veel aan doen).

Ik ga je alleen nog steeds geen foto geven, Finn. Het was een val, om je naam te krijgen. Je was te gretig, wilde te graag. Je had moeten zeggen: alleen als jij me een foto geeft.

Als je me wilt zien, moet je maar een keer langskomen. Ik wil je roze haar wel eens zien, en je sjaals. Dan kunnen we elkaars haren vlechten en doen alsof we niet allebei diep in de shit zitten, want dat is wat je geacht wordt te doen met vrienden tegenwoordig.

En vijf uur in een kast? Jezus, wat een klootzakken. Is er niets dat je eraan kunt doen? Kun je niet aan je ouders vragen of je van school mag veranderen? Niet dat ik er verstand van heb, maar het lijkt me dat zelfs zij het niet leuk vinden dat hun zoon in elkaar wordt geslagen.

Je verhaal over de leraar op Facebook schrikt me trouwens alleen maar meer af. Sociale media is een doodskist voor echte, menselijke gesprekken.

Sorry voor de korte brief, trouwens. Ik heb al een tijdje last van slapeloosheid en vandaag kwamen mijn slaappillen aan, dus ik heb zeventien uur geslapen. Niet dat het geholpen heeft, want ik voel me nog steeds zo moe. Hoewel het ook levensmoeheid kan zijn. Daarom ga ik je ook niet over Dave vertellen. Het is een te emotioneel verhaal voor de zonnige dag die het vandaag is. Ik ga een poging doen om naar buiten te gaan, zodat ik wat vitamine D binnenkrijg, maar laten we eerlijk zijn: ik blijf in alle waarschijnlijkheid gewoon in mijn bed liggen, de hele dag.

De groeten,

Sophie.

Schrijf je terug?Where stories live. Discover now