Cap. 43

6.8K 508 71
                                    

Ronna

-Ce copil?Aia a fost o greșeală! pufăie disprețuitor.

-Ai dreptate..., nu e copilul tău, e mult prea bună și reușită pentru a fi fiica unei scursuri a societății,  îi răspunde tata privindu-l cu multă scârbă.

Cum naiba să nu-ți recunoști propriul copil?

-Nu pot uita că din cauza căcatului ăluia cu ochi m-ai urmărit tot timpul ! Dacă nu rămânea proasta aia gravidă din prima, totul ar fi fost altfel!

-Cum altfel, dobitocule! Ai fi continuat să violezi fetițe?

-Păi și ce-ai fi vrut? Să umblu după curul unei virgine proaste venită cu aere de orășeancă și care în loc să aprecieze un bărbat adevărat  s-a îmbârligat cu prima cioară pe care a văzut-o?

Mă mir că tata mai rezistă să nu se înfingă în el. Îl văd cum își strânge pumnii, dar se mulțumește doar cu vorbele pe care și le aruncă amândoi.

-Te numești bărbat adevărat? Animalule, mama fetei tale era o copilă pe care ai violat-o și abandonat-o! A murit din cauza ta! Nu știu cum poți să te privești în oglindă știind cât rău ai provocat! Părinților tăi le-a fost rușine să mai iasă în sat multă vreme, afacerea înfloritoare a lui taică-tu s-a dus de râpă și toate din cauza ta. Iar acum în loc să-ți repari greșelile, ce faci? Te întorci iar în locul unde ți-ai petrecut ultimii ani?

-Ai devenit psiholog? îl ia în derâdere.

-Du-te dracului, muistule! i-o trântește și el, fără să mai țină seama că sunt și eu lângă el.

-Și ce-a ajuns progenitura aia?

-O să-ți răspund doar pentru că n-o să mai vezi lumina soarelui decât pe fereastra de la pușcărie, altfel, nu meritai să știi ce copil deosebit ai. Fata ta a ajuns cu ajutorul soției mele, cea pe care o critici atâta, doctor veterinar. A făcut facultatea la București și am susținut-o financiar și moral, iar după facultate s-a stabilit în Noua Zeelandă unde lucrează la un cabinet veterinar împreună cu o colegă de facultate, s-a căsătorit cu un bărbat care o iubește mult și au un copil. Deci, ...ești și bunic, dar ...ești mult prea cretin să-ți dai seama ce ai pierdut în toți anii aceștia pe care ți i-ai irosit din cauza rahaturilor pe care le-ai făcut.

Ce? Miruna este fata lui? E rezultatul unui viol?

Dacă mă uit mai atentă parcă ar avea unele trăsături comune. Ea e cu trei ani mai mare decât mine și o știu de când m-am născut. Venea des la noi acasă, adusă de bunica ei sau chiar de mama și rămânea, câteodată câteva zile. Întotdeauna ne-am înțeles bine și am considerat-o ca fiind sora mea mai mare cu care pot vorbi orice. Bunica ei a murit când mai avea puțin și termina liceul, iar ai mei i-au plătit internatul și au susținut-o atunci când s-a hotărât să-și urmeze visul. În vacanțe lucra, dar de sărbători venea la noi la insistențele mamei cu care e foarte apropiată, chiar și acum vorbesc foarte des la telefon. 

Am fost cu toții la nunta ei cu Scot, un neozeelandez înnebunit după ea, iar acum e supărată că nu pot să vină la a mea pentru că are o sarcină înaintată, distanța este destul de mare și ar obosi-o foarte mult, dar ne așteaptă de Crăciun la ei. Bineințeles, că am acceptat, considerând că această călătorie va fi ca o lună de miere pentru noi. Ea a fost singura careia i-am marturisit sentimentele mele pentru Robert, atunci cand eram inca mica, cu toate ca nu-l stia foarte bine.

Ah, dacă ar știi ce psihopat e taică-su! Dar nu-i voi spune niciodată, ar suferi și n-ar fi cazul. Ăsta nu merită nimic!

-Înseamnă că  e deșteaptă ca mine! spune plin de el bărbatul dizgrațios din fața mea.

PREJUDECĂŢI (II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum