Banka Soygununda Ne İşimiz Var ?

415 108 27
                                    


Yolda giderken önümüzde büyük bir kalabalık vardı.Rüzgar  ''Ne oluyor?''   diyerek kalabalığa doğru yöneldi.

Onu kaybetmemek için peşinden gittim.Rüzgar'ın sağı solu belli olmuyordu sonuçta...

Bankanın önüne geldiğimizde bütün millet korku dolu gözlerle bankaya bakıyorlardı. İçeride yüzü maskeli, elinde silahlı bir adam, banka görevlisinin başına silahını dayamıştı.

Banka görevlisinden bütün paraları istiyordu. Rüzgar aksiyon filmlerine özendiği için otomatik olarak bankanın içine doğru yürümeye başladı. Arkasından yavaş adımlarla takip ederek   ''Ne yapıyorsun?, film çekmiyoruz,gel buraya!''   dedim.

Rüzgar bankanın içine girince hırsız silahı Rüzgara doğru dayadı ve yere çökmesini söyledi. Rüzgar yere çökmüş hırsıza bir şeyler söylüyordu.

İnsanlar korku içinde Rüzgar'ın arkadasından konuşuyorlardı;

- Ahh, deli mi bu çocuk?, canını yolda mı buldu ?

- Yavrucağın ne çilesi vardı kim bilir ?

- Göz göre göre intihar ediyor...

- Hırsız inşallah yavrucağıza bir şey yapmaz!

Bu sözlere daha fazla tahammül edemeyip bağırarak   ''Yeter!, konuşacağınıza Polisi arayın!''    dedim.Bütün millet bir anda gözlerini benim üzerime dikti.

Bu arada Hicran'ı unutmuştum.Hemen telaşla telefonumu bulup Hicran'ı aradım.Başıma gelenleri duyunca koşa koşa bulunduğumuz yere geldi. Eli yüzü bembeyaz olmuş, bana sarıldı. Belli ki çok telaşlanmıştı...

Gözlerinden iki damla yaş süzüldü.Benim yüzüme, gözleri dolmuş şekilde bakarak   ''Sana bir şey olacak diye çok korktum.''   dedi.Hicran öyle deyince bankanın içine baktım ve   ''Rüzgar...''  dedim.

Hicran Rüzgar'ın kim olduğunu bilmediği için  ''Rüzgar kim ? ''      dedi.

Gözlerimi yumarak   ''Sana birinin evinde kaldığımızı söylemiştim.''   dedim. Hicran ellerimi tutarak   ''Eee, ne olmuş? ''    dedi. Derin bir nefes alarak   ''Yaşadığım evde Rüzgar adında, benimle aynı yaşıt bir erkek var ve şu an hırsızın rehin aldığı çocuk''    dedim.

Hicran ağzını kapatarak, bankanın içine baktı. Gözleri koca koca olmuş şekilde bana döndü ve ''Sen benimle buluşacaktın, bu çocuk nereden çıktı?''   dedi.

Sesimi kısarak ''Seninle konuşurken her şeyi duymuş ve evden yalan söyleyip beni çıkarttı.'' dedim. Hicran telaşlı bir şekilde etrafa göz gezirdi, bu arada polisler gelmiş, bankanın etrafını sarmıştı.

Rüzgar poliselerle, hırsız anlamadan göz kaş hareketleri ile anlaştı. Polisler kapının önünde iken, Rüzgar hırsıza bir hamle yaparak, elindeki silahı bankanın kapısına doğru fırlattı.

Polisler, Rüzgarın kolunu büktüğü hırsızı alıp, Rüzgar ile bir şeyler konuştu. Polisler hırsızı alıp arabaya bindirince, Hicran ile koşarak, Rüzgar'ın yanına gittik.

Rüzgar bize doğru garip garip bakarak   ''Fotoğraf veremem kızlar, kusura bakmayın!''   deyince neye uğradığımızı şaşırdık.

Hicran ile kaşlarımızı çatarak, hızlı adımlarla dışarıya çıktık. İnsanlar hala dağılmamış, Rüzgar'ı bekliyordu. Rüzgar peşimizden koşrak bir koluna beni, diğer koluna ise Hicran'ı sararak gülmeye başladı.

Bizde böyle sinirlice şakaya inandığımız için kendimize gülüyorduk. Rüzgar ile, yakında olan bir parka gittik. Rüzgar Hicran'ı süzdükten sonra elini uzatarak   

HAYATA TUTUNMAK #Wattys2017 (Ara Verildi)Where stories live. Discover now