Gizemli Yabancı 5

25.8K 1K 100
                                    


Bir süre sadece bakıştık. En sonunda susarak durumu kurtaramayacağımı anladım ve konuşmaya başladım.

'' Teyzecim bu beyefendi benim bir arkadaşımın şoförü beni görünce yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordu. '' dedim tebessüm ederek.

Teyzem pek inanmışa benzemiyordu ama uzatmayarak adama elini uzattı.

'' Merhaba beyefendi bende Zehra'nın manevi annesiyim. '' dedi.  Şu anda tüm anaç duyguları ve korumacı içgüdüsü ayağa kalkmıştı.

'' Çok memnun oldum efendim. İsterseniz ben gideyim bir şeye ihtiyacınız olursa buralarda olacağım. '' dedi ve hızla dışarı çıktı.

Teyzem bana biraz sert bakıyordu. Anladığım kadarıyla bu konuşma burada sonlanmayacaktı.

'' Zehra Arın bu akşamda bizimle kalıyorsun ve bu adamı nereden tanıdığını anlatıyorsun. '' dedi otoriter bir sesle. Yüzünde gülümsemeye dair minicik bir iz bile yoktu. 

Tamam. Konu baya uzun bir şekilde konuşulup tartışılacaktı ve sıkı bir hesap verecektim anlaşılan. Nihayetinde başa gelen çekilirdi. O yüzden şimdi kendimi düşünce savaşının içine sokmayarak rahat bıraktım. Konuşmaya başladığımız zaman bulurdum bir şeyler.  

İhtiyacım olan bir kaç parçayıda aldıktan sonra teyzemin yanına gittim. Kendi ihtiyaçlarını tamamlamış çocuk reyonuna geçmişti. Bu ay yardım yapacaktı. Kesinlikle hayatımda görüp tanıdığım en muhteşem insanlardı. Hem iyi yürekli, hem saygılı, hemde o kadar huzur dolular ki insan kendini çok güzel hissediyor onların yanında.  

Alış verişimizi yaptıktan sonra kitabevine geçtik. Ne yazık ki kitap okuma oranı ülkemizde çok az olduğu için bu dükkanı hiçbir zaman kalabalık göremeyecektim galiba. Gerçi aklımda güzel projeler vardı bu alanla ilgili ama hem zaman hemde maddiyat istiyordu. Bu yüzden biraz daha beklemesi gerekti. Aldıklarımızı alt katta ki odaya koyup amcamın yanına geldim. 

'' Ovv hanımefendi ne kadar güzel olmuşsunuz böyle. '' dedi.

'' Çok teşekkür ederim amcacım. '' dedim yanağına öpücük kondurdum.

Teyzem de yanımıza gelirken amcam teyzeme seslendi.

'' Kaptım öpücüğü gördün mü hanım? '' 

'' Tabi buldun genç hanımı benden öpücük isteyen kim? '' dedi teyzem. Şu an nazlanıyordu.

Onlar kendi aralarında kurlaşmaya başlayınca biraz yalnız kalmalarında bir sakınca görmedim. Mutfağa inip yeşil çay yapmaya karar verdim. Suyu ısıtırken French press'in içine yeşil çay ve kabuk tarçın koydum. Üzerine de biraz limon sıktım. Su ısınınca da üzerine ekleyip demlenmesi için biraz bekledim. 

Bu tarz içecekleri yapmaya bayılıyorum. Nedense çok önemli bir şey yapıyormuş hissi veriyor bana. Ya da kendimi bu yöntemle rahatlatıyorum. Gerçi yurt ortamında bunları yapmak pek kolay olmuyor ama günümün belli bölümünü burada geçirdiğim için istediğim şeyleri yapma imkanım oluyor. 

Çaylarımızı yaptıktan sonra tepsiye koyup üst kata çıktım. Amcam iki genç kıza son çıkan fantastik kitapları öneriyordu teyzemde bir adama beş kitap satışı yapıyordu. Hemen teyzemin yanına gidip tepsiyi yanında ki rafa koydum ve müşterinin hangi kitapları aldığına baktım. Bir tane dini kitaptı diğerleri günümüz yazarlarının kitaplarından. Bazı müşteriler biraz farklı kulvarlarda kitaplar aldığı için okuyucu kişiliklerini pek anlayamıyordum. Ama bugün diğer günlere nazaran daha iyiydi müşteri katılımı. Her gün net on kişi kitap alırdı zaten. Bunlardan ikisi emekli öğretmenler Necati amca ile eşi Kiraz teyze. Kiraz teyze adı gibi çok tatlı bir insandı gerçekten. Adını öğrendiğim ilk günden beri seviyorum bu kadını. Diğerlerini pek iyi tanımasam da kitap kurtlarıydı resmen. Her gün bir kitap okuyup köşe yazarlığı yapan Nevin ablada vardı. En çok da onun önerdiği kitapları okumayı seviyordum.

GİZEMLİ YABANCIWhere stories live. Discover now