Gizemli Yabancı 28

10.2K 494 33
                                    


Savaş geri çekildiğin de alınlarımızı birleştirdi. İkimiz de nefesimizi düzenlemeye çalışıyorduk. Sessizce gülmeye başladığım da Savaş bana daha sıkı sarılarak:

'' Ne yapacağım ben seninle? '' dedi.

İçimden daha çok çekeceksin desem de dudaklarımdan:

'' Daha çok seveceksin. '' dedim.

Son kez yanağından öpüp binaya girdim ve hızla eve çıktım. Sessiz olmaya çalışsam da ne yazık ki başaramadığımı teyzemin kapıya gelmesiyle anladım. Bu kadın uyumadan beni bekliyordu her akşam.

'' Teyzecim. '' dediğim de yüzüme de tatlı olduğunu düşündüğüm gülücüklerimden birini yerleştirmiştim.

'' Zehra sence de her akşam eve geç kalmaya başlamadın mı? ''

'' Teyzem ya zaten iki üç günde bir görüşüyoruz oda hep okuldan sonra oluyor. İster istemez geç kalıyorum. ''

'' Pekala küçük hanım ama bu son olsun. Hemen yat yarın erkenden dükkana gideceğiz. İşlerimiz var. ''

'' Tamam gidelim de kötü bir şey mi oldu? ''

'' Hayır mı şer mi yarın amcan konuşunca karar vereceğiz. '' dediğin de yüzünde ki huzursuzluğu iliklerime kadar hissetmiştim.

'' Teyzem bir sorun mu var? ''

'' Valla kızım var bir şeyler ama amcanın da düşündüğü şeyler var. Yarın anlarız ne olup bittiğini. Hadi sende oyalanma uyu hemen erken kalkacakmışız. ''

'' Tamam. '' diyerek teyzemin yanağından öptüm ve odama geçtim.

Zaten uzun süredir sorunlar vardı ama teyzemi hiç bu kadar ciddi görmemiştim. Amcamın ne karar verdiğini ve yarın ne söyleyeceğini deli gibi merak ediyordum. Bir yandan da bana ev yapılıyor oluşu sinirimi bozuyordu çünkü artı bir masraf oluyordu ve amcam biriktirdiğim paradan almayı kesinlikle kabul etmiyordu. Öğrenci halimle kredi de fazla çekemiyorum.

Elimden hiçbir şeyin gelemiyor oluşu kendimi yine fazlalık gibi hissettiriyor. Üstümü değiştirip yatağa uzandığım da aklım da onlarca düşünce kendine yer açarken uykunun benden kaçması haksızlık. Ve kendimi daha berbat düşünceler içerisinde bulurken de onları hayal meyal hatırlamam bu akşamın uğuru.

'' Yavrum, güzel kuzum hadi uyan. '' derken biri saçlarımı okşuyordu.

'' Zehram hadi kızım kalk. ''

'' Amca. '' diyerek diğer tarafa döndüğüm de yorganın üstümden çekilmesiyle huysuzca gözlerimi açtım.

'' Ama daha çok erken. '' diye mızmızlanırken teyzemin alnımdan öpmesiyle dünkü konuştuklarımız aklıma geldi ve elimden geldiğince çabuk olmaya çalışarak hazırlandım.

Dükkana geldiğimiz de amcam bize kahve yapmaya gitti ve bizde kendimizi koltuklara attık teyzemle. Saat sabahın altısıydı. Ne vardı bu kadar erken gelecek? Montumu çıkarıp askılığa astığım da amcam gelmişti. Elindeki kahveleri masaya bırakıp yanımıza oturduğun da yüzünde ki gülümseme biraz daha içimi rahatlatırken konuşmaya başlamaması bir yandan gerilmeme sebep oluyor.

'' Evet hanımlar bugün hep beraber bir karar vereceğiz ve ona göre yaşantımız da ya değişecek ya da aynı şekilde kalacak. Tabi biraz daha düşük gelirli olacağız orası ayrı bir konu. ''

'' Salim ağzında çevirme lafı da söyle bir an önce. ''

'' Bakın ne kadar belli etmemeye çalışsam da son bir yıldır kitap satışları hiç iyi değil. Bir sürü kampanya yapmaya çalıştım. Öğretmenlerle anlaşmaya çalıştım ama kazandığım para sadece dükkanı çevirmeye yetiyor o kadar. Böyle giderse borca girmeye başlayacağım ve buda buranın sonunu hazırlayacak. ''

GİZEMLİ YABANCIWhere stories live. Discover now