Gizemli Yabancı 14

19.1K 873 71
                                    


Yurda geldiğim de hemen yatağıma çıkıp zarfı açtım ve okumaya başladım.

'' Zehra hanım aklınızın karıştığının ve istediğiniz bazı sorulara cevap alamadığınızın farkındayım. Bu yüzden yarın akşam sizi yemeğe davet ediyorum. ''

Sağol canım ben almayayım. En son yemeğe gittiğim de aç kalmış üstüne stres ve gerilimden kendime gelememiştim. Ve sağolsunlar bayıltıldığım için baş ağrısı hediye edilmişti.

Gerçi yine gitmeyeceğim diye kendimi kandırıp o masaya oturmuş vaziyette de olabilirim. Her neyse bunları yarına düşünmeyi bırakarak yatağımdan indim ve üzerimi değiştirdim. Biraz uyuyup dünün ve bu günün yorgunluğunu üzerimden atmalıyım, tekrar yatağıma çıktığımda kulaklıklarımı takıp müzik açtım. Kendimle kalmayalı çok olmuştu. Biraz kendimi dinlesem doğru kararlar vereceğimi biliyorum ama nedense hep yanlış kararı veriyorum. Müzik eşliğinde düşünerek gözlerimi kapadım, sonunda güzel bir rüya görmek amacıyla.

Kızların sesini duyuyorum ama o kadar kısık sesli konuşuyorlar ki ne dediklerini anlayamıyorum. Aslında uyanalı baya oldu ama içimden bir ses onları dinlemem gerektiğini söylüyor. Zaten bir kere de doğru olan şeyi söylese şaşarım. Kızların konuşmasından yine bir şey anlamadığım için ve içimde ki doğrucu ses yaptığım çok yanlış olduğunu mırıldandığı için yavaşça gözlerimi açtım. Yanıbaşımda ki suyumdan biraz içtikten sonra yatağımı toplayıp indim. Kızlara hiç bakmadan dolabımdan ders kitaplarını alarak ders çalışma odasına gittim. Hem derslere gitmediğim için hem de aldığım notlara bakma şansım olmadığı için şimdi çok geride kaldığımı anladım. Bir an önce toparlamam gerekiyordu. Saat henüz dokuz olduğu için en az iki saat çalışabilirdim. Hem bu saatte kızlar buraya gelmezdi. Herkes kendi odasında toplanırdı. İlk dersin notlarını alıp çalışmaya başladığımda kendimi yavaş yavaş derse kaptırmıştım. Akşam yemeğine de gitmemiştim ama henüz aç hissettmiyorum kendimi. Hem de bu aralar ipin ucunu kaçırdığım için spora da yazılmam lazım ve diyete başlamalıyım.

Saat bire yaklaşırken nihayet bitirebilmiştim dersleri. Ama diğer günlere tezat olarak uykum gelmemişti bu sefer. Bu da kendimde yeni yeni keşfetmeye başladığım huylarımdan biriydi. Eğer dersler de ya da her hangi bir konuda ilgimi çeken bir şey olursa tüm dikkatim orada toplanıyor ve diğer şeyleri düşünmeyi bırakıyordum. Bu da doğal olarak uykumu baya açıyordu. Özellikle evim için bu huyum çok işime yarıyordu. Gerçi henüz uykum gelmemişti ve odaya çıkıp kızlarla konuşmayayım diye uyumaya çalılmak da istemediğim için az ileride ki kırtasiye eşyaları bulunan küçük odaya geldim. Tabi bu saatte kimse olmadığı için kendimi biraz garip hissederek arka masanın arka tarafına geçtim ve alt raftan beyaz karton aldım. Geri masaya geldiğimde kartonu masanın üzerine açarak dört kenarına kıvrılmasın diye kalem ve defter yerleştirdim. Çizim konusunda pek iyi değildim ama cetvel yardımıyla gayet de güzel çizimler yapabiliyorum. Hem zaten sanat eseri çıkarmak değil benim amacım sadece evime güzel bir şekil vermek.

Öncelikle küçük bir dikdörtgen çizip kitap raflarını yerleştirdim ve kitapların olduğu şimdiki halini çizdim odanın. Yanıma aldığım kahverengi kalemle rafları boyamaya başladım. Her şeyi birebir aynı yapıp sonra da hayallerimi dökebildiğim kadar önümde ki bembeyaz yere çizeceğim. Boyama işim bitince yerleri fayansları çok hafif çizmeye çalıştım.

Bitirdiğim zaman karşımda biraz eğri büğrü ama yine de neresi olduğu anlaşılan gerçekten boğucu bir resim vardı. Sadece kahverengi ve beyazdan oluşan bu yer aynı zaman da çok sıkışıktı. Tam olarak nasıl bir yer istediğimi biliyorum ama istediğim şeylerle birlikte maaliyeti daha da çok artacak diye amcamlara bir şey diyemiyorum. Ama bu resmi sadece kendim için çiziyorum öyle değil mi? Bu yüzden ne maaliyeti önemli ne de yapılamayacak olması. Tekrar elime yardımcım bay cetveli aldığımda bu sefer küçük resmime kıyasla daha büyük dikdörtgen çizdim. Bunda biraz daha ayrıntıya girecektim elimden geldiğince. Öncelikle terasın tam karşısına yani en arka bölmeye asma kat çizdim. Ama biraz geniş tutmuştum bu asma katı. Üzerine her zaman yatmak istediğim iki kişilik yatak çizerek yanlarına komidin ve komidinin üzerine de gece lambası yaptım. Gerçi pek gece lambasına benzemiyordu ama olsun.

GİZEMLİ YABANCIKde žijí příběhy. Začni objevovat