Gizemli Yabancı 35

7.5K 333 12
                                    




          

'' Teyzecim ciddi değilsin dimi? '' derken endişeliydim vereceği cevap için.

'' Gayette ciddiyim küçük hanım. Sen kendini nasıl görüyorsun anlamadım ki. '' dediğin de Savaş'ın da yanımızda olduğunu bildiğim için utanmaya başladım.

Madem bu lafları edeceksin bari biz bizeyken et çocuğun yanında neden söylüyorsun bunları ya! Sinirle gözlerimi kırpıştırıp başka yerlere bakarken teyzemin kahkaha sesleriyle ona baktım. Utandırdığı ve yeterince sinirimi bozduğu yetmiyor birde üstüne gülüyor.

'' Saf kızım benim hiç öyle şeyler der miyim ben sana. '' derken nefes nefese kalmıştı.

'' Teyze ya. '' derken iyice surat astım.

Bu konu biraz daha uzayıp herkes bir posta benle dalga geçinceye kadar sürdü. Gerçekten bugün ki tek eğlenceleri bendim. Savaş bile dalga geçmişti. En sonunda iyice sinirlenmeye başlayınca amcam ortamı sakinleştirerek konuyu kapattı. Biraz daha oturup son çaylarımızı içtikten sonra dükkana geçtik. Temizlik işi bitmişti. Amcam, Savaş'a:

'' Teşekkür ederim oğlum yardımcı olduğun için. '' dedi.

'' Olur mu öyle şey Salim amca sizlerde benim ailemsiniz bunların lafı olmasın aramızda lütfen. ''

Gerçekten aile miydik hepimiz? Ben bu dünyada kendimi  tek başıma zannederken fark etmeden bir aile mi bulmuştum kendime? Hem anne baba hem de sevgili. Hayalini dahi kuramadığım şeyler gerçekleşiyor muydu sahiden?

'' Gördün mü Nur birde oğlumuz oldu. '' derken amcam gülüyordu, teyzem de öyle.

Onlar aşağıya indiğinde Savaş'la aynı anda birbirimize ilerleyip sarıldık. İkimizde kimsesizdik aslında ve ne kadar geç fark etsem de teyzemle amcam onunda yeni ailesiydi. Kulağıma eğilip:

'' Seni seviyorum. '' diye fısıldadığın da bende aynı şeyi söyledim.

Aşağıdan amcamların sesi gelince yanlarına indik. Mutfak ve masaların konulacağı alanlar hazırlanmış ve temizlenmişti. Şimdi boyası yapılacaktı ve yeni eşyalar gelecekti. Üç dört güne  açardık kafemizi.

'' Savaş oğlum sen hanımları eve bırak sonra da yanıma gel konuşalım biraz. ''

'' Tabi Salim amca. '' diyerek bana baktı.

Anlaşılan bugün ilişkimizi hem kurtarmış hem de bir üst seviyeye taşımıştık. Amcam yanına çağırdığına göre ciddi konular üzerinde konuşacaktı ve buda Savaş'ı benimsedikleri anlamına geliyordu.

Teyzem hazırlanıp yanımıza geldiğin de amcamı öptüm ve dışarı çıktık. Karşı kaldırıma geçip arabaya bindik ve sohbet ederek eve geldik. Savaş arabadan inip teyzemin elini öptüğün de teyzem çabuk olmamı tembihleyerek apartmana girdi.

'' Yarın seni okula bırakırım sonra da alamaya gelirim ve bir şeyler yaparız olur mu? ''

'' Olur. Bir ara Kiraz'a da uğrayalım ama olur mu? ''

'' Olur sevgilim. Seni seviyorum. '' diyerek sarıldığın da iyice ona yaklaştım.

'' Teyzen sinirlenmeden gitsem iyi olacak. Sabah kapına dayanırım ama. ''

'' Sabırsızlıkla bekliyor olacağım. '' diyerek yanaklarından öptüm ve apartmanın önüne gelip el sallayarak içeri girdim.

Teyzem çoktan odasına çekilmişti. Bende odama geçip üstümü değiştirdim ve lavaboya girdim. Dişlerimi fırçaladıktan sonra yüzümü temizleyip krem sürdüm, sıkıca topladığım saçlarımı açarak tarayıp bakım yağı uyguladım ve mineralli suyla da hafifçe ıslatıp biraz bekledim sonra tekrar  tarayıp ördüm.

GİZEMLİ YABANCIWhere stories live. Discover now