12 глава

3.5K 147 6
                                    

На следващия ден

Гледна точка на Джесика

Влезнах в училище и отидох при шкафчето си. Сутринта тръгнах малко по- рано за да не се засичам с Майк. Това вчера беше гадно. Да ми затвори и то без да ми каже защо. Няма да стане така за това сега ще си го върна. Реших да не му говоря много, но като се познавам това няма да стане. Сигурно още като го видя ще му се метна на врата. Първи час имах математика. Хубавата страна е, че съм с Крис, лошата е, че и Рейчъл е с нас. Имах 15 минути до началото на часовете за това реших да отида до кафенето и да си взема ягодов шейк. Тръгнах на там и по пътя видях момчетата. Майк беше с тях и веднага щом ме забелязаха тръгнаха към мен. Аз от друга страна се направих, че не ги виждам и продължих на пред.

- Джес! - чух Майк. - Обърни се де.

- Джес какво става? - обади се и Крис.

- Нищо Крис. - обърнах се и го погледнах. - Просто отивам да си взема шейк. - продължих и влезнах в кафенето, а те ме последваха. Поръчах си шейка и го изчаках.

- Защо не дойде сутринта? Смисъл всеки ден се срещаме на едно и също място. - попита Джейк.

- Просто дойдох по- рано. - взех готовия шейк и тръгнах към училище.

- Стига какво става? - поредния въпрос.

- Итън нищо не става.

- За това ли с Майк не си говорите?

- Това си е наш проблем. - отвърнах. - А и с Майк не си говорим, защото той е идиот.

Гледна точка на Майкъл

Мамка му! Рейчъл е изпратила видеото, Джес го е видяла и сега игнор. Гадост. Но как да я накарам да говори с мен?! Звънеца би и трябваше да влизаме в час. Тя и Крис тръгнаха към математиката, а аз към английския. Влезнах в стаята и седнах на последния чин до прозореца. Часът започна и госпожата започна да обеснява нещо, което естествено не слушах. Трябваше да разбера какво знае Джесика. Може пък и да не е видяла клипа. Глупости! Рейчъл и го е изпратила 100%. Следващия ми час е химия и е с Джесика. Това е страхотно. Тогава ще говория с нея.

След този час веднага тръгнах към лабораторията, където се провеждаха часовете по химия. Джесика вече беше там. Все пак английския е по- близо и е стигнала първа. Отидох и седнах до нея. Все пак попринцип седим заедно. Сега трябва за говоря с нея. Но как да започна?! Тя си цъкаше на телефона и сякаш не ме отразяваше. Добре просто... Стегни се Майкъл! Започвам.

"Just friends"Where stories live. Discover now