27 глава

2.5K 127 2
                                    

Гледна точка на Джесика

Най- накрая събота. Наще не са вкъщи и не сме на училище. Станах някъде към 11 часа в неочаквано добро настроение. Единствено обаче искам да съм сама. Реших, че ще излезна да покарам скейт.

- Ник! - провикнах се.

- Да Джес? - слезна по стълбите.

- Аз ще излезна да покарам скейт малко.

- Искаш ли да дойда с теб?

- Не. Искам да остана сама малко. После може да гледаме филм заедно или каквото искаш. Просто сега ще излезна сама за около два часа. - казах.

- Добре няма проблем. До после.

- Да до после. - казах. Вече си бях облякла клин и потник и само си взех дъската и излезнах.

Тръгнах надолу по улицита. Днес денят е необичайно хубав за Ноември. Беше към 25°. Стигнах парка и започнах да карам. Мисля да отида до плажа.

- Хей Джес! - някой се провикна зад мен. Моля те да не е Майк! Моля те да не е Майк! Обърнах се.

- Джейк! - зарадвах се. И той беше със скейтборд.

- Ще покараме ли заедно? - попита. Е май няма да съм много сама, но Джейк е единствения човек, който не ме натоварва, затова ще направя изключение.

- Хайде. Аз мислех да отида до плажа.

- Ами хайде натам тогава. - съгласи се. - Как така си сама?

- Ами просто исках да съм сама за няколко часа. Ти?

- И аз така. От всички драми напоследък. До преди малко помагах на Лизи и Итън да се сдобрят. Майк ни говори за теб и имах нужда да излезна на чист въздух.

- Чист въздух в Лос Анджелис?- засмях се. - Но си прав. Станаха много неща напоследък. Имам чувството, че само ти и Сам не се забърквате в такива неща.

- Ами аз не знам как вие го правите и как все успявате да се вкарате в някоя интрига. Имал съм гаджета, но никога не е било така. Направо ви признавам.

- Ами явно при вас не е имало кой да ви се бърка. Ако Рейчъл не се бъркаше с Майк щяхме да сме си ок сигурно.

- Вчера говорих с Ник. Каза ми какво си казала за Рейчъл. Съжалявам изобщо не се бях замислял за това, че не ти е станало приятно.

- Не вие нямате вина. Не ви обвинявам за това. Просто и аз вече не знам. Заслужава ли си да се караме за момчета? Наистина ли успяхме да си развалим приятелството само заради момче? И наистина ли тя се промени толкова заради това? Още вярвам, че тя си е същата Рейчъл просто се опитва да привлече вниманието ни. - стигнахме плажа и седнахме на една пейка с гледка към океана.

"Just friends"Where stories live. Discover now