Senin Dalını Eğenin Ağacını Keseceksin

181K 8.4K 3.5K
                                    


Yavru kartallarııııım, düşman çatlatanlarııım:))

Size Çatlasın Düşmanlar macerasının en uzun bölümüyle geldim.

El Nusayban operasyonunun son bölümü.

Bu bölümden sonra epey bir süre düşmanla savaş yok, aşık savaşları var:)

En uzun bölüm olduğu için en çok yorumu istiyorum. Hadi yardırın:)

Çok seviyore:)

Ayşe


SENİN DALINI EĞENİN AĞACINI KÖKTEN KESECEKSİN

"Tahsin... Tahsin şehit oldu..."

Emre Duygu'nun hıçkırarak söylediği cümleyi idrak etmekte zorlandı.

Tahsin...

Nasıl...

Bizim Tahsin?....

Koca Tahsin?

İstihbaratın en koca yürekli adamı, en gönlü genişi, sahanın en kıdemlisi  Tahsin. İlk defa karşılaşan birinin ajan olduğuna asla ihtimal vermeyeceği, güler yüzlü, koca cüsseli, gürültücü, küfürbaz, cömert, babacan Tahsin.

Kahkahası göğsünden bir gümbürdeme gibi çıkan,  48 numara ayaklarını bastığı her ortamı şefkatiyle ısıtan, neşesi herkese bulaşan, bir keresinde donukluğuyla ünlü Duygu'yu bile katıla katıla güldürmeyi başaran Tahsin.

Tanıdığım en güzel seven adam, Duygu'nun Tahsin...

-------------------------------

Emre onu son kez gördüğü günü hatırlıyordu. Bundan yaklaşık iki buçuk sene önceydi, Rusya'da Allah'ın unuttuğu bir yere, Sibirya'nın Kolima şehrine üç seneliğine gönderileceği belli olduğunda üçü buluşmuşlar, Sakarya Caddesi'ndeki kıytırık bir meyhanede kafaları çekmişlerdi.

Görev, Kolima'da bir sürü altın ve bakır madenine sahip olan Lebodov'u izlemek ve ne haltlar karıştırdığını öğrenmekti.

Lebodov, Rusya'nın en pislik oligarklarından biriydi. (Oligarşi: siyasi gücün küçük bir grubun elinde bulunduğu yönetim biçimi. Oligark: Rusya'da 90'lı yıllardaki özelleştirmelerde aşırı zengin olan, serveti kaynağı karanlık olan işadamlarına verilen isim.) Bir maden ve petrol baronuydu ve servetinin elli milyar doların üzerinde olduğu söyleniyordu. Bu miktar, bir çok ülkenin merkez bankası rezervlerinin çok üstünde bir rakamdı ve göreve gelir gelmez oligarklara savaş açan Putin bile bu adamla başedememişti.

Türk Hükümeti, bu adamın İngiliz Petrol Şirketi PETİ ile ilişkilerini takip ediyordu ve MİT'in topladığı istihbarata göre, Ortadoğu'daki bir çok terör örgütünü finanse eden PETİ'nin bu pisliklerle yaptığı bir çok gizli toplantı Lebodov'un Moskova'daki üssünde gerçekleşiyordu.

Şimdi de Lebodov, Moskova'daki üssünün bir replikasını Sibirya'daki Kolima şehrine kurmaya karar vermişti ve bu şehirden çok büyük bir arsa satın almıştı. Ayrıca bölgeye  eski spetsnazlardan oluşan bin kişilik bir birlik yığmıştı. (Spestnaz: Rus özel kuvvetler askerlerine verilen isim.)

Milli İstihbarat Teşkilatı da, bölgeye bir ajan göndermeye karar vermiş ve görev için MİT'in en tecrübeli saha ajanı Tahsin seçilmişti.

O akşam Sakarya Caddesi'ndeki meyhanede buluştuklarında, Tahsin'in neşesi her zamanki gibi yerindeydi. Deliler gibi aşık olduğu nişanlısı Duygu'dan otuzaltı koca ay boyunca ayrı kalacağına hayıflanmıyor gibi davranıyor, "Ulan sizin gibi çömezlerle rakı balık yapacağıma rus roman karakterleriyle votka-esmer ekmek-tuzlu balık yapıcam, daha ne olsun amatörler!" diye arka arkaya gürültülü kahkahalarını patlatıyordu.

ÇATLASIN DÜŞMANLAR (Savaşma seviş Serisi 2)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin