I Need to Do Something Very Quickly

561 66 5
                                    

Když jsem jel na dovolenou do Indie, tak poslední věc, kterou jsem čekal že uvidím bude žebrák s cedulí napsanou v angličtině. „Prosím, dejte drobné". Proto bylo překvapující vidět nápis precizně vyrytý do dřevěné cedule. Chtěl jsem mu pogratulovat, že je tak vyučený, tak jsem mu do prázdného kelímku vhodil pár rupií. Viděl, že jsem cizinec, a proto se mnou začal mluvit anglicky. Takhle nějak zněla naše konverzace:

„Díky, díky ti za peníze. Nechť Bůh požehná tvé duši a tvému srdci. Na oplátku ti za tvou dobrotu splním jedno přání, mladý muži. Využij jej moudře. Jen si nepřej víc přání, nic věčného, jako nekonečné peníze. Cokoliv jiného je přijatelné."

Skoro jsem se rozesmál a rozhlédl se, jestli někdo jiný slyšel jeho podivnou nabídku. Tenhle chlap předstíral, že je džin. Byli jsme na předměstí, takže tu nikdo nebyl. Bylo divné, že by se někdo pokoušel žebrat na tomto místě, kde za den prošli tak dva lidé. Nicméně, nechtěl jsem kazit zábavu a hrál jsem to s ním. Lidé na tomto místě vedli hodně spirituální život, takže jsem nechtěl vypadat, že je nerespektuji.

Na moment jsem povytáhl obočí. Pak jsem začal přemýšlet nad nějakým dobrým přáním. Být miliardář? Mít Ferrari? Palác? Být králem Anglie? Všechno to byla normální přání, kvůli kterým bych vypadal chamtivě. Věděl jsem, že ať si budu přát cokoliv, stejně se to nesplní, tak jsem chtěl využít šance a vypadat jako hodný a nesobecký člověk. Vzpomněl jsem si, jak se moji rodiče hádali, když jsem byl malý a jak jsem si přál, abych poznal, jestli někdo z nich lže. Pak jsem si vzpomněl, jak mi všichni celý život jen lhali.

„Chtěl bych umět poznat, jestli někdo lže. Jakkoliv."

„Pak je mladý muži vaše přání splněno. Mějte hezký večer."

Co? To bylo všechno? Ani mě nepřerušil s tím, že to byl vtip? Ani nechtěl žádné další peníze?

„Je to všechno?" zeptal jsem se překvapeně.

„Ano. Když vám někdo nebude říkat pravdu, nad jejich hlavou se objeví červený plamen."

„No, tak mi potom zalžete," zavtipkoval jsem směle.

„Vůbec se mi nelíbí váš klobouk," řekl a zazubil se a oči plné humoru mu svítily. Skoro jsem se pozvracel šokem, když se nad jeho hlavou objevil červený plamen.

„Matičko Boží-" pomyslel jsem si. „Sakra. Je tohle sen? Tohle nemůže být pravda, rozhodně ne. Co to sakra? Sakra, proč jsem si nepřál..." Mezera by se dala vyplnit všemi možnými materiálními předměty, které by si kdokoliv přál.

„Vím, co si teď myslíte, mladý muži," řekl mi. „Nevěřil jsi mi, že ne? Přeješ si, aby sis vybral něco jiného, že?"

Neměl jsem slov. Zasmál se.

„Jste jako všichni ostatní. Ale něco vám řeknu, nebudete toho litovat. Protože v budoucnosti vám tohle přání dá šanci zachránit si život."

Přivřel jsem oči, ačkoliv jsem byl stále přesvědčený, že se mi to zdá.

„Co to přesně znamená? To přání mi dá šanci zachránit mi život?"

„Vašim osudem je zemřít z důvodu, kterému můžete díky svému přání předejít. Bez něj určitě zemřete. Ale s tím přáním máte šanci zachránit si život. Jestli v budoucnu v ten moment zemřete, závisí na tom, jestli budete dost chytrý, abyste přání použil a správně se rozhodl."

Dobře. Nebylo to zas až tak divné. Poděkoval jsem mu a hned odešel. Od té doby, když jsem se podíval na někoho na ulici, v kanceláři nebo jen na skupinky lidí, okamžitě jsem viděl lháře. Pokud někdo lhal mohl jsem je vyděsit, když jsem řekl jen, „Kravina. Řekni mi pravdu." Byl jsem tak trošku bůh. Tak přece jen byl ten stařec svým způsobem džin; v jiných zemích se dějí divné věci.

Důvod, proč jsem si na setkání s mužem teď vzpomněl je ten, že jsem se pohádal se svou ženou. Obvinil jsem ji z toho, že mě podvádí a přestože se to hodně snažila popřít, oba jsme věděli, že to udělala. Červený plamen nikdy nelže.

V záchvatu zuřivosti jsem na ni zařval.

„No, pokud mě nechceš, tak půjdu!"

„Dobře, tak můžeš odejít," řekla a ukázala na dveře. Tenhle příkaz mě okamžitě přinutil si vzpomenout na poslední věc, kterou mi stařec řekl, po tolika letech. Začal jsem se potit. Proč má jednu ruku schovanou za zády?

Proč se jí nad hlavou vznáší červený plamen?

http://creepypasta.wikia.com/wiki/I_Need_to_Do_Something_Very_Quickly

Děsivé Příběhy z LedničkyWhere stories live. Discover now