Критика книги "Nika"

29 10 4
                                    

Автор _rihart_schwartz_

Критик JazzSoul

Сегодняшняя критика многими будет не читабельна из-за языка, на котором будет написана. Прошу прощения у русскоязычного населения ваттпада, но я не смогла отклонить заявку на родном мне языке. 

Если кто пожелает, я смогу перевести данную критику.


1. Обкладинка.

Насправді, мені вона не зрозуміла. Я не заперечую, що зображення головного героя на ній, варіант не найгірший. Але, завелика кількість зайвих деталей на задньому плані трішки суперечить між образами головних героєв. Усе таки, Ніка музикант. Тому, я думаю, було б краще втілити даню специфіку саме в обкладинку. 

8/10

2. Анотація.

Говорячи простою мовою, - вона маленька. Справді, тому що лише два характеристичнх речення не можуть повністю або навіть частково описати основний зміст книги. А він насправді дещо недосконало детально викладений, тому саме анотація могла б дати читачеві оцю головну ціль, заради якої ви і пишите історію. Спробуйте розповісти щось про Ніка, або ж описати його подальшу долю в новій школі, звісно в міру таємничості, не відкриваючи основних секретів.

Я гадаю, ви можете поглянути на анотації інших авторів на цьому сайті, чи ж знайти в інтернеті  надруковані  книги. Так ви зможете краще орієнтуватися у тому, як потрібно давати основну інформацію.

7/10

3. Грамотність.

Я можу сказати, що потрібно перевірити текст на наявніть помилок, зроблених через неуважність. З пунктуацією ви знайомі, чергування "е" та "и" у вас також на відмінно. Усі звороти і вставні слова ви виділяєте комою.

9/10

4. Композиція.

Ви сказали, що хвилюєтесь отримати мою критику. Але не варто. Насправді, це ж всього лише початок. Ви чудово оформлюєте діалоги, авторські відступи носять логічний наголос і є змістовними. 

Щодо недоліків, то звісно, я хочу виділити трішки хаотичний перебіг подій. Ви використали прийом " дневника", що ні в якому разі не забороняється, але самих подій, пов'язаних із записами, які робить Бонні мало. Вам потрібно більше зосередити увагу на діях героїв, їх житті. Ви надто швидко перестрибуєте з одного місця в друге, і читат губиться, йому важко зловити весь зміст. 

Також, вам потрібно було б зосередись трішки на минулому головного героя - його сім'ї чи друзях. Або хоча б представити нам його характер, тому що ви всю увагу приділяєте йому поведінці, яка ледь-ледь показує нам його почуття.

Попрацюйте над цим. 

Насправді, мені сподобалась ваша подача тексту, або ж, точніше, стиль письма. Він зрозумілий, чуттєвий і дещо вишуканий. Лише трішки не відшліфований, але це приходить з роками. 

8/10

5. Оригінальність.

Мені важко оцінювати змістову лінію на новаторство, тому що текст лише розпочався. Здається, це має бути цікава історія двох творчих людей, які будуть боротися за своє щастя. Не забудьте, що ви повинні зацікавити читача, дати йому нові знання, відчути силу вашого письма.

Текст мені сподобався, тому що ви звертаєтесь у ньому до теми Храму. Я зізнаюся, мені приємно це було читати, тому що я сповідую католицизм, і ходжу до костелу. Дана стилістика мене приємно здивувала, і я хочу, щоб ви розвинули почату вами тему на високому рівні.

8/10

6. Висновок.

Зверніться до книг жанру любовних романів. Вам буде корисно відчути подібні стилі і побачити, як у такому жанрі працюють інші автори. Ви гарно володієте мовою, але в силу молодого віку вам іще важко оперувати достатньою кількістю стилістичних знаків.


Дякую за вашу заявку, я зробила її поза чергою, тому що це моя перша критика на рідній мові. Сподіваюся, ви прислухаєтеся до моїх порад і будете далі творити.


Бал 39/50


Удачі вам!

Якщо ви прочитали критику, залиште свій коментар. 

ДЯКУЮ!

КритикаWhere stories live. Discover now