Your worst nightmare

3K 121 11
                                    

'Kate we kunnen zijn kamer niet in, want we hebben geen sleutel of wachtwoord ofzo' sist Hermelien. 

Het is zaterdagmiddag en we lopen met zijn zessen door de gangen van Zweinstein, naar de kamer van Draco. Hij heeft gewoon een bed in de slaapzaal van Zwadderich, maar zijn vader heeft ook een eigen kamer voor hem geregeld. Het verwaande kind. En nou bedachten we dat het wel een leuk idee was al we eens een bezoekje aan die kamer gingen brengen. 

En gelukkig ben ik overal op voorbereid. Ik haal met een grote grijns de sleutel van zijn kamer uit mijn broekzak. 'Heb je die gejat?' vraagt Hermelien verontwaardigd. Ik schud mijn hoofd. 'Nee hoor, alleen even geleend. We hangen hem straks aan de deur, dan lijkt het alsof hij hem gewoon vergeten was' zeg ik. Ze lijkt het er niet helemaal mee eens maar besluit het te laten. 

Als we voor de deur staan, kijk ik snel of er mensen door de gang lopen en doe dan de deur open. George en Fred zijn snel de kamer ingerend en ik loop ze achterna. De rest zal Malfidus een beetje in de gaten houden en via betoverde munten zullen we contact kunnen leggen als het nodig is. 'Succes. Zet die fret het betaald' grijnst Ron. Ik beloof hem het en doe dan de deur dicht. 

'Wij zijn er klaar voor.' Fred en George hebben de kar onder de onzichtbaarheidsmantel vandaan gehaald en er komen verschillende potten verf en Griffoendor spullen tevoorschijn. 'Laten we beginnen met de verf' zeg ik. We doen met zijn drieën allemaal twee potten en maken ze leeg op de muur. De eerst zwarte muur heeft nu de kleuren van Griffoendor. Met mijn toverstok maak ik er nog een grote gouden leeuw op. Zijn dekbedovertrekken vervangen we voor die van Griffoendor en verkleinen en verstoppen de oorspronkelijke. 

Terwijl George en Fred allemaal vaandels en andere Griffoendor-dingen ophangen, schrijf ik een briefje. 

Beste Fret,

Het is niet handig je met andermans zaken te bemoeien en al helemaal niet als het om een broer en zus gaat. Ons advies is om Griffoendors met rust te laten of er zal meer volgen. 

Wij zijn geen verraders, wij hebben moed.

Groetjes,

Je grootste nachtmerries.

'Alles klaar?' vraag ik. De jongens knikken. Ik loop naar het bed toe en leg het briefje erop. Tevreden kijken we de kamer rond. Je zou niet herkennen dat dit ooit een Zwadderich kamer was. Opeens begint de munt in mijn zak te bewegen. 'Malfidus is over 1 minuut bij jullie' staat erin gegraveerd. 'Snel pakt de mantel' roep ik naar Fred en George. Ik doe de deur open en kijk snel rond. De gang is leeg. We lopen naar buiten en ik hang de sleutel aan zijn deur. 

Zelf gaan we tegenover de kamer staan. Ik heb nog camera's er opgehangen die een halfuur zullen filmen en dan zullen verdwijnselen naar mijn hutkoffer. Zo kunnen we zien wat zijn reactie is. De kar waar de spullen inzaten en de lege verfpotten heb ik verkleind en in mijn gewaad gestopt. 

Opeens word ik aangestoten door George. Hij gebaart naar verderop in de gang en ik kan als snel de witblonde haren zien. 'Malfidus is hier. Wij staan onder de mantel' sein ik via de steen naar de rest. 

Draco loopt naar zijn voordeur en voelt in zijn zakken. Dan ziet hij de sleutel hangen aan de voordeur. 'Raar, ik wist zeker dat ik hem in mijn gewaad had gestopt' mompelt hij. We houden gespannen onze adem in. Hij haalt zijn schouders op en pakt de sleutel. 'Nog dommer dan een vlieg' fluister Fred achter me. Ik grijns. Draco maakt de deur open en loopt zijn kamer in. Het is een paar seconden stil. 

'WIE HEEFT DIT GEDAAN?' klinkt er woedend uit de kamer. 

Om te voorkomen dat we ons verraden, rennen we snel weg onder de mantel. Uitgeput stormen we de kamer binnen. De rest zat al op ons te wachten. We proberen alle drie het uit te leggen, maar barsten in lachen uit. 

'Je. Had. hem. moeten. horen.' breng ik hikkend uit, terug denkend aan de woedende schreeuw van Draco. We vertellen de rest het hele verhaal en zij moeten ook al snel lachen. Opeens bedenk ik me iets. 'De camera's!' roep ik en ik ren de trap op. De camera's liggen zoals verwacht in mijn hutkoffer. Ik pak ze en loop weer naar beneden. 

'Wat is nou leuker dan vertellen over je prank? De prank laten zien!' zeg ik. Ik laat grijnzend de camera's zien. Snel spoel ik naar het goede deel en we kijken allemaal mee. 

'WIE HEEFT DIT GEDAAN?' zien we Malfidus roepen. Hij kijkt verbaasd, maar vooral woedend rond in zijn kamer. Dan loopt hij naar zijn bed toe en ziet het briefje liggen. 

'Beste Fret,

Het is niet handig je met andermans zaken te bemoeien en al helemaal niet als het om een broer en zus gaat. Ons advies is om Griffoendors met rust te laten of er zal meer volgen.

Wij zijn geen verraders, wij hebben moed.

Groetjes,

Je grootste nachtmerries.' 

We gieren het uit van de lach bij het zien van zijn gezicht. Hij kijkt letterlijk of hij inderdaad zijn grootste nachtmerrie heeft gezien. Dan komt Sneep opeens binnenlopen. 'Wat is hier aan-' Hij stopt midden in zijn zin en kijkt verbaasd de kamer rond. 

'Ik wist niet dat jij opeens zo'n fan was van Griffoendor Malfidus' zegt hij droogjes. Het bezorgd ons nog ergere buikpijn van het lachen en het gezicht dat Draco daarna trok was goud waard. 'Dan ben ik ook niet professor' hij snuift minachtend. 'Maar er is een stelletje geweest die een grap met me wilde uithalen.' 

'Dat is ook goed gelukt' schatert Ron. We liggen op de grond van het lachen en het levert ons nogal wat vreemde blikken op van mede-griffoendors op. 

'Straks hebben we het avondeten in de Grote Zaal jongens. Dan zul je eens zien wat er zal gebeuren' zeg ik geheimzinnig.

'Draco is nog niet genoeg vernederd namelijk. Wij hebben wel toevallig de beelden hiervan namelijk' 

Slytherin girlWhere stories live. Discover now