Friendless

3K 118 41
                                    

'Echt waar Elise. Je had zijn gezicht moeten zien' 

We zitten in de grote zaal en ik ben Elise aan het uitleggen wat we gedaan hebben. De pretlichtjes in haar ogen kijken me vrolijk aan. 'En dat hebben jullie allemaal voor mij gedaan?' vraagt ze verwonderd. Ik knik. 

Aan de andere kant van de zaal zie ik Draco boos het uitleggen. De Zwadderaars doen heel verontwaardigd, maar als ze hun gezicht weer omdraaien zie ik ze grijnzen. Ze vinden de prank ook geslaagd. Harry stoot me aan. 'Zie je Malfidus stoer doen? Het verbaasd me niks als hij het verhaal nog verdraaid ook' zegt hij. 

'Echt waar. Ze waren mijn kamer aan  het verven, maar ik heb ze betrapt hoor! En ze hadden een briefje op mijn bed gelegd met daarop 'groetjes je grootste nachtmerrie' maar die heb ik meteen verscheurd' roept Draco, breed zwaaiend met zijn armen. Harry en ik kijken elkaar grijnzend aan. Ik ga staan en zet mijn handen rond mijn mond.

'Weet je dat zeker Malfidus?' roep ik hard. De hele Zwadderich tafel is meteen stil een kijkt onze kant op. 'Zeker weten. Die bloedverraders' roept hij terug. Ik hou grijnzend de camera in de lucht. 'Dan vind je het zeker vast niet erg als wij de videobeelden laten zien hè' 

Draco verbleekt en kijkt me geschrokken aan. Ik krijg een woedende blik van Patty toegeworpen. 'Hij verteld de waarheid modderbloedje' Ik zucht. 'Mond dicht mopshond, niemand heeft jou wat gevraagd.' Beledigd kijkt ze de andere kant op. 

'Ik wil die beelden wel zien' roept George opeens. Van meerdere kanten horen we instemmend geroep. Zelfs sommige mensen van de Zwadderich tafel willen het wel zien. Grijnzend vergroot ik de beelden met mijn toverstok en laat ze afspelen. 

Het duurt niet lang of de hele zaal ligt in een deuk. Inclusief de leraren. 

Ik heb stiekem een beetje medelijden met Draco. Op de beelden komt net Sneep de kamer inlopen. Ik zie zijn gezicht verstarren vanachter de lerarentafel. Als ze zijn afgelopen stop ik de camera snel weer weg. 'Dat was het voor vandaag dames en heren. Onthoud maar dat u zich niet moet bemoeien met andermans zaken of uw grootste nachtmerrie zal komen' roept George hard, waardoor de zaal nog harder moet lachen. 

Draco komt ondertussen woedend onze  kant oplopen. Harry gaat snel voor mij staan, alsof hij me wil beschermen. 'Jij weer Potter' sist Draco woedend. Vanachter Harry bekijk ik hem eens goed. Ik moet echt gek zijn als ik die glinstering in zijn ogen niet zou zien. Tranen. 'Je moet eens beseffen dat je niemand hebt Draco' sist Harry terug. 'Niemand geeft om je, behalve de mopshond misschien. Kijk dan, iedereen lacht je uit. Je hebt geen vrienden Draco. Je vader geeft niks om je. Het zal me niks verbazen als je een dooddoener wordt.' 

Draco doet een paar seconden niks en kijkt Harry alleen maar versteend aan. Ergens gaat er een steek door me heen. Hij zal een dooddoener worden. Hij zal geen vrienden hebben. Maar hij zal geen keuze hebben. Draco draait zich abrupt om en rent de zaal uit. Ik sta ook op. Gelukkig was ik al klaar met eten. 

'Ik ga nog even langs Jenny' zeg ik tegen Hermelien. Voor ik de zaal uitloop, werp ik een korte blik op Perkamentus. Hij knikt me toe. Dan draai ik me om en loop de zaal uit. Naar Jenny toe. 

Ik wil net de deur open duwen als ik een figuur zie zitten op de bank. Jenny zweeft erbij en kijkt hem verbaasd aan. Ik kan zijn gezicht niet zien, maar de haren zeggen genoeg. Zachtjes duw ik dan toch de deur open en loop voorzichtig naar binnen. De snik bereikt mijn gehoor meteen. Hij huilt. 

'Hij had gelijk Jenny' stottert hij. Jenny heeft me binnen zien komen, maar zegt er niks over. 'Wie had gelijk waarover?' vraagt ze, meer aan mij dan aan Draco. 'Over dat ik geen vrienden had' snikt hij. 'Ik wil wel je vriend worden' zegt Jenny. Hij schudt hard zijn hoofd. 'Wie wil nou vrienden worden met jou' 

Zelfs als hij huilt is hij een klootzak. 

'Ik' zeg ik. Hij kijkt verbaasd op. Ik loop naar hem toe en kijk hem aan. Snel draait hij zijn hoofd weg. 'Ga weg Verbrugge' mompelt hij, maar het klinkt niet alsof hij het meent. Ik trek een wenkbrauw op. 'Geen modderbloedje?' Ik krijg geen antwoord. Zachtjes duw ik zijn kin wat omhoog, zodat hij me recht aankijkt. Zijn ogen zijn rood en de tranen lopen er nog steeds over heen. Met mijn duim veeg ik ze weg. 

'Waarom huil je?' vraag ik vriendelijk. 'Waarom denk je?' snauwt hij plots. Hij legt zijn hoofd weer in zijn handen. Ik ga naast hem zitten en zwijg. 'Mag ik weten wat er is gebeurd?' vraagt Jenny opeens. Ik grijns licht. 'We hebben een klein geintje met Draco uitgehaald' zeg ik. Hij kijkt me even verbaasd aan bij het horen van zijn naam. 'Tis maar wat je klein noemt' gromt hij. Jenny kijkt ons vragend aan. Ik wuif het deels weg. 'Leg het je straks wel uit. Maar meneer was aan het opscheppen en toen lieten wij de videobeelden zien. Daar kon ie niet tegen en kwam naar ons toe. Alleen volgens mij had hij niet verwacht dat Harry uit zijn slof zou schieten.' 

'Klotegriffoendors' mompelt hij. Ik grijns. 'Ik vond de kleuren van Griffoendor anders erg mooi bij je kamer staan hoor' Hij zucht duidelijk. 'Ach schei uit.' 

'Draco' begin ik. Hij reageert niet. 'Ik durf niet te zeggen dat Harry niet meent wat hij zei, maar je kan het wel altijd veranderen.' Eindelijk heft hij zijn hoofd weer op en kijkt me aan. 'Ik zal nooit veranderen Verbrugge' zegt hij. De pijn in zijn ogen is duidelijk te zien. Voorzichtig veeg ik de laatste tranen weg. 'Tranen zijn een teken van zwakte Draco. En iedereen bezit een zwakte. Jouw zwakte is dat je je anders voordoet dan je eigenlijk bent' mompel ik. 

'Ik ben wie ik ben en ik zal nooit veranderen' zegt hij en hij loopt de wc's uit. 'Dat zal je inderdaad niet.' Ik zucht. 'Hoe bedoel je Kate?' vraag Jenny. 'Ik weet de toekomst Jenny. Ik kom uit de toekomst. Dus ik weet hoe alles af zal lopen' leg ik uit. 

'Sorry Jenny, maar ik ga. Ik zal morgen wat langer blijven' zeg ik en ik loop ook de wc's uit. Dit kan nog eens heel raar gaan lopen. 

--------------------

Hee! Eh, ik wilde even vertellen dat de storyline soms niet klopt met deze updates want ik ben onhandig geweest in het schrijven, of ik plant opeens een ander hoofdstuk tussen de gepubliceerde hoofdstukken. 

Dat was het!

Slytherin girlOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz