The Firebolt

2.6K 105 45
                                    

Een kreet van vreugde kan ik niet onderdrukken als ik de prachtige bezem zie. Naast me hoor ik ook Harry naar adem happen. Ron springt meteen van zijn bed en komt samen met Hermelien dichterbij staan. 'Niet te geloven' zegt hij schor. 

'Een vuurflits' mompelt Hermelien. Vol ontzag kijkt Ron naar de twee bezems. Grijnzend overhandig ik heb mijne. Hij pakt hem bijna teder vast en aait over de bezemsteel. 'Van wie hebben jullie die?' vraagt hij

Terwijl Harry met Ron naar een briefje zoekt, kijk ik bij mijn papier. En ja hoor, er zit een briefje bij. Ik lees hem hardop voor. 

'Lieve Kate,
Allereerst, fijne kerst! Het zal niet meer lang duren voordat we herenigd zijn. Zet je zoektocht voort. We houden van je en hopen je snel te zien. Dit is een cadeautje van ons voor al die tijd dat je zonder ons was.
Liefs, je ouders

P.S: Begin eens tegen Sirius over ons.' 

Het laatste had ik natuurlijk niet hardop gelezen. 'J-je bedoelt dat je dit van je ouders hebt gekregen?' vraagt Ron verbaasd. 'Maar je weet nog niet eens wie het zijn!' 
'Ik heb een flauw vermoeden dat dat niet lang meer zal duren' mompel ik. 'Is er bij jou een briefje Harry?' vraagt Hermelien. Harry schudt zijn hoofd. 'Niets.' 
Ik zie Hermelien haar gezicht betrekken. 'Het kan zijn dat je die van Zwarts heb gekregen' zegt ze. 'Doe niet zo raar' snauwt Ron. Hermelien trekt haar mond open om iets te zeggen, maar ik hou haar tegen. 

'Daar gaan we zo wel op verder, ik heb nog twee andere cadeaus' zeg ik en ik wijs op de pakjes. Hermelien's nieuwsgierigheid wint het en ze houdt haar mond. 

Het eerste pakje is een klein doosje met daarin een zilveren kettinkje. Voorzichtig haal ik hem uit het doosje en bekijk het bedeltje. Het is een heel mooi muzieknootje. In het doosje zit ook een klein briefje. Snel lees ik het door. 

'Ik hoop dat je hem mooi vindt en me vergeeft dat ik je heb afgeluisterd toen je zong in de toiletten van Jenny. Het was prachtig. 
Draco.
P.S: ik zou het leuk vinden als je in de zomervakantie langskomt.' 

'En, van wie is hij?' vraagt Harry nieuwsgierig. 'Van Draco' mompel ik en er stijgt een lichte blos naar mijn wangen. Ron slaakt een kreet van afgunst. 'Van die fret?!' 

'Hij mag je in ieder geval wel. Dat kan nog handig zijn' zegt Hermelien.

Het laatste cadeautje is ook klein, maar in plaats van een ketting zit er een ring in. Het is niet zomaar een ring, maar een zilveren slang. Verbaasd kijk ik ernaar. Hoe..? Ook bij dit pakje zit een briefje, hoewel het niet meer is dan een strookje papier. Er staat maar één zin op. 

'Bedankt. SZ' 

Sirius Zwarts. 

'Van wie is die dan? Sirius Zwarts soms?' vraagt Ron sarcastisch. 'Ja' zeg ik nonchalant en ik doe de ring om. Geschrokken slaakt Hermelien een kreet en kijkt angstig naar de ring. 'K-kate hij kan vergiftigd zijn!' stottert ze. Meteen schud ik mijn hoofd. 'Ik ken Sirius veel beter dan jullie allemaal bij elkaar en deze ring is niet vergiftigd, net zomin als jouw bezem Harry.' 

----------------------

Vergeef me voor het late updaten. Het is druk op school. Ik hoop dat ik zodra het herfstvakantie is weer meer kan gaan updaten











Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Slytherin girlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu