Ashe - arcasa gheturilor

56 4 3
                                    

=Traieste in Freljord=

Cu fiecare săgeată pe care o trage cu arcul său străvechi, atins de farmecele gheții, Ashe dovedeşte că este o maestră arcașă. Îşi alege fiecare ţintă cu grijă, aşteaptă momentul potrivit, apoi țintește cu precizie și își doboară inamicul. Aceeaşi viziune şi concentrare o îndrumă în încercarea ei de a uni triburile din Freljord şi de a le transforma într-o naţiune măreaţă.

În copilărie, Ashe era o visătoare. Își lăsa gândurile să zboare contemplând fortărețele colosale și abandonate ale strămoşilor ei şi petrecea ore în şir lângă foc, ascultând poveşti despre legendarii campioni din Freljord. Cel mai mult îi plăcea legenda Avarosei, faimoasa regină a Freljordului magnific şi unit de odinioară. Deşi mama ei o mustra pentru nesăbuinţa ei, Ashe a jurat că într-o zi va reuni triburile risipite şi aprige din tundră. În adâncul sufletului știa că, dacă poporul ei va fi din nou unit, va putea să clădească din nou o națiune măreață.

Când Ashe avea doar cincisprezece ani, mama sa a fost ucisă în timp ce îşi conducea tribul într-un raid îndrăzneţ. Trezindu-se dintr-o dată în rolul de lider, Ashe a făcut alegerea dificilă de a-şi realiza viziunea din copilărie, în loc să caute răzbunarea la care râvnea. S-a împotrivit cu pasiune vendetei cerute de tribul ei și a declarat că venise vremea să lase deoparte conflictele sângeroase dintre triburi şi să negocieze o pace de durată. Câţiva dintre războinicii ei i-au pus la îndoială capacitatea de a conduce şi au urzit curând un complot, plănuind să-şi ucidă tânăra lideră.

Asasinii au atacat în timp ce Ashe ieșise la vânătoare, dar planul lor a fost dejucat de ţipătul de avertizare al unui mare şoim. Ashe a privit îndărăt şi i-a văzut pe asasini apropiindu-se, cu săbiile trase din teacă. Depăşită numeric şi copleşită, Ashe a fugit de ei ore în şir, iar arma ei s-a pierdut în toiul urmăririi. În cele din urmă, s-a trezit în inima unui teritoriu necunoscut. Auzind şoimul scoţând un alt ţipăt, Ashe şi-a pus speranţa în strania creatură şi a urmat-o până într-un luminiş. Acolo a găsit-o cocoţată pe un morman de pietre - o străveche movilă specifică îngropăciunilor tradiţionale din Freljord. Cu o ultimă privire, şoimul a ţipat şi şi-a zborul. În timp ce se apropia de movila sacră, Ashe a simţit cum răsuflarea i se transformă în chiciură și un frig nefiresc îi pătrunde în oase. Piatra din vârful movilei era însemnată cu o singură rună: Avarosa.

În aceeași clipă, asasinii s-au năpustit în luminiş. Ashe a ridicat piatra însemnată din vârful movilei ca să se apere, scoțând la iveală ceva ascuns dedesubt: un arc ornamentat, cioplit din gheaţă. L-a apucat strâns, urlând de durere când degetele i-au fost cuprinse de gheaţă, şi l-a smuls din locul în care stătuse atâta amar de vreme. Frigul s-a scurs din arma fermecată în Ashe, trezind la viaţă o putere imensă care existase dintotdeauna înăuntrul ei.

Ashe s-a întors să-şi înfrunte asasinii. A apucat arcul şi, mânată de instinct, a tras către ei cu un șuvoi de săgeţi de gheaţă pură, ce se formau din aerul rece, îngheţat. Cu o singură salvă, Ashe a pus capăt rebeliunii, apoi a așezat la loc cu grijă piatra din vârful movilei sacre, i-a mulţumit Avarosei pentru darul ei şi s-a întors acasă. Tribul lui Ashe a recunoscut imediat arma legendară din mâna arcașei ca pe o binecuvântare din partea însăşi străvechii regine a Freljordului.

Cu arcul Avarosei şi îndrumat de viziunea unificării pașnice, tribul lui Ashe a crescut rapid, devenind cel mai mare din Freljord. Acum este cunoscut sub numele de Avarosan, iar membrii săi sunt ţinuţi laolaltă de credinţa că Freljordul unit va deveni din nou o naţiune măreaţă.

''Un trib, un popor, un Freljord.''
- Ashe

⚫Prieteni :Tryndamere, Anivia, Nunu

⚫Rivali :Sejuani

- League Of Legends -Where stories live. Discover now