Hecarim - umbra razboilului

24 2 0
                                    

https://youtu.be/6DVGJm-u6To

=Traieste in Insulele Umbrelor=

''Împrăștie-i care-ncotro, apoi distruge-i fără milă, unul câte unul. Nimiceşte muritorii şi bucură-te de spaima din sufletele lor.''

Hecarim este un colos din Insulele Umbrelor, care se avântă în lume în fruntea unei cete de cavaleri fantomatici și îi vânează pe cei vii. A fost blestemat să călărească pentru eternitate sub forma unei creaturi monstruoase, pe jumătate om, pe jumătate animal. Singura lui bucurie e să ucidă și să distrugă suflete sub copitele lui grele.

Hecarim s-a născut într-un regat demult apus, al cărui nume s-a pierdut în negurile istoriei. În copilărie a fost primit ca scutier într-o frăție legendară de cavaleri, Ordinul Fierului, care apăra cu loialitate ținuturile regelui. Printre ei, a îndurat cele mai dure antrenamente cu putință, iar lecțiile și viața austeră l-au transformat într-un războinic extraordinar.

Datorită talentului înnăscut, prindea din zbor orice tip de luptă și stratagemă de război. Le-a luat-o înainte tuturor celorlalți scutieri în stilul de luptă călare, iar Comandantul Ordinului Fierului a văzut că urma să devină un mare războinic, ba poate chiar succesorul său. Dar pe măsură ce timpul trecea și Hecarim călărea din victorie în victorie, Comandantul a început să vadă și întunericul din sufletul locotenentului său, care părea să se întindă ca o umbră din ce în ce mai mare. Setea lui Hecarim de masacre și foamea lui obsesivă de glorie îl făceau să uite până și de onoare, iar Comandantul și-a dat seama că tânărul cavaler nu trebuia niciodată să ajungă conducătorul Ordinului Fierului. În privat, i-a spus lui Hecarim că nu avea să-l numească succesorul său și, deși locotenentul s-a înfuriat, și-a înghițit supărarea și s-a întors la datorie.

Nu mult după aceea, cavalerii Ordinului au mers la război și în prima bătălie Comandantul a fost înconjurat de inamici. Singurul cavaler care era destul de aproape încât să-i sară în ajutor era Hecarim, dar, într-un moment de ciudă, tânărul locotenent și-a întors calul și l-a lăsat pe Comandant să moară ucis de dușmani. La finalul luptei, cavalerii supraviețuitori, fără să fi aflat de schimbarea deciziei Comandantului și fără să fi văzut fapta lui Hecarim, au îngenunchiat pe pământul plin de sânge și au jurat să-l urmeze.

Hecarim a mers în goana calului până în capitală, unde s-a întâlnit cu Kalista, generalul regelui. Ea a văzut repede că nu avea înaintea ochilor un soldat de rând și, când soția regelui a fost rănită de pumnalul otrăvit al unui asasin, le-a încredințat celor din Ordinul Fierului sarcina de a-l păzi pe rege în timp ce ea căuta un leac. Hecarim a acceptat, dar nu fără resentimente; considera că primise o sarcină mult prea neimportantă pentru el.

Tânărul conducător al Ordinului Fierului a rămas alături de rege, care era atât de îndurerat încât în scurtă vreme cugetul i s-a înnegurat cu norii nebuniei. Cuprins de demonul bănuielii și al furiei, regele a considerat că toți cei care încercau să-l despartă de soția lui aflată pe moarte se răzvrăteau și i-a trimis pe cei din Ordin să pună capăt oricărei împotriviri imaginate. Hecarim și-a condus cavalerii împotriva celor nemulțumiți și și-a câștigat reputația teribilă de slujitor nemilos al regelui. Sate întregi au ars la porunca sa și călăreții au ucis sute de oameni. Regatul s-a cufundat într-o vreme a întunericului, iar atunci când regina a murit, Hecarim a șoptit minciuni la urechea regelui, spunându-i că descoperise adevărul din spatele morții ei, și i-a cerut aprobarea de a-și conduce Ordinul în ținuturi străine, unde să-și facă un renume și mai mare, și mai întunecat.

Înainte să reușească să plece în căutarea masacrelor, Kalista s-a întors din călătorie. Descoperise un leac pentru boala reginei în legendarele Insule Binecuvântate, dar era deja prea târziu. Îngrozită de ce se petrecuse în regat, Kalista a refuzat să-i spună regelui cele aflate și a fost aruncată în temniță pentru sfidare. Hecarim a văzut ocazia de a intra și mai mult în grațiile regelui și a vizitat-o în închisoare. I-a promis că împreună aveau să-l oprească pe rege de la acțiuni nebunești și, din jurământ în jurământ, a convins-o să-i spună regelui tot ce aflase. Fără prea multă tragere de inimă, Kalista a fost de acord și a condus flota regelui printre iluziile care înconjurau Insulele Binecuvântate și le ascundeau vederii oamenilor obișnuiți.

- League Of Legends -Where stories live. Discover now