Aurelion Sol - fauritorul de stele

41 4 2
                                    

=(necunoscut)=

Odată, demult, Aurelion Sol făurea minuni celeste pe care le răspândea în vidul nesfârșit al Cosmosului. Acum însă, e obligat să-și folosească puterile în slujba unui imperiu care l-a subjugat prin viclenie, un popor înzestrat cu puterea de a călători prin spațiu. Aurelion Sol tânjește să se întoarcă la creațiile lui și e dispus să facă orice pentru a-și recâștiga libertatea, iar furia lui va cutremura până și stelele de pe cer.

Deseori, apariția unei comete prevestește vremuri tulburi și schimbări zguduitoare. Se spune că atunci când străbate cerul, flacăra celestă aduce cu sine ascensiunea și declinul imperiilor și civilizațiilor, iar stelele se clatină pe bolta lor cerească. Ceea ce nici legendele nu spun, însă, este un adevăr cu mult mai tulburător: razele orbitoare ale cometei ascund, de fapt, o ființă celestă de o putere aproape infinită.

Entitatea cunoscută de muritori sub numele de Aurelion Sol exista deja de nenumărate milenii atunci când cele dintâi planete au început să prindă viață în materia nesfârșită a Universului. Născut odată cu prima răsuflare a creației, dragonul celest rătăcea prin enormitatea pustie a Cosmosului căutând să umple spațiul vast cu minuni de nedescris, iar razele lor în miliarde de culori îi mângâiau sufletul.

Dragonii celești sunt creaturi neobișnuite, iar Aurelion Sol a întâlnit doar rareori ființe pe care să și le considere egale. Pe măsură ce Cosmosul se umplea cu tot mai multe forme de viață, însă, o mulțime de ochi primitivi au început să se ridice spre cer, admirând opera sa și încercând să-i ghicească înțelesul. Măgulit să aibă un public atât de vast, Aurelion Sol a devenit fascinat de civilizațiile nou-apărute. De-a lungul mileniilor, s-a amuzat de poveștile lor ridicole despre rostul stelelor și de faptul că ajunseseră să se creadă centrul Universului.

Mereu singur în cosmos, dragonul celest a început să simtă dorința de a forma o legătură mai profundă cu una dintre puținele rase pe care le considera demne de atenția lui. Într-o bună zi, a hotărât să se arate în carne și oase unui popor ce căuta neobosit să deslușească misterele Universului și depășise deja granițele planetei pe care se născuse. Despre ziua în care făuritorul de stele s-a pogorât din înalturi și s-a arătat poporului din Targon s-au scris nenumărate versuri. O furtună amenințătoare a înghițit cerul, iar astrele s-au contopit într-o formă pe cât de fantastică, pe atât de îngrozitoare. Trupul creaturii cuprindea minuni fără pereche. Pe bolta cerească se nășteau stele ce răspândeau o lumină orbitoare, iar constelațiile se rearanjau iar și iar după voia sa. Targonienii, uimiți pe bună dreptate de puterile ființei, i-au dat numele de Aurelion Sol și i-au oferit în semn de respect și venerație o coroană splendidă, bătută cu nestemate cerești. Măgulit, dragonul și-a pus-o imediat pe cap. Însă n-a trecut mult și adulația muritorilor l-a obosit pe Aurelion Sol, care s-a reîntors la munca lui din spațiul nesfârșit al Cosmosului. Nu mică i-a fost mirarea să descopere că, cu cât călătorea mai departe de acea lume neînsemnată, cu atât simțea mai puternic strânsoarea unei forțe străine care îi tulbura esența, trăgându-l într-o altă direcție, obligându-l să se îndrepte într-acolo! În liniștea întinderii cosmice, făuritorul de stele începu să audă strigăte și ordine venite din cealaltă parte a Universului. Așa a înțeles că darul primit era, de fapt, cu totul altceva.

Mânios, dragonul a încercat din răsputeri să se elibereze de farmecele cu care fusese înlănțuit mișelește. A descoperit însă că, la fiecare atac împotriva noilor lui stăpâni, una dintre stelele pe care le crease se stingea pentru totdeauna. O vrajă teribilă îl obliga să-și folosească talentul doar în slujba poporului din Targon. Astfel, Aurelion Sol a ajuns să lupte împotriva unor fiare pline de gheare și solzi care încercau să distrugă însăși structura realității. Mai mult, a fost forțat să înfrunte alte entități cosmice asemeni lui, deși pe unele le cunoștea încă de la începutul creației. Timp de mii de ani, Aurelion Sol a luptat în războaiele targonienilor, zdrobind orice amenințare la adresa lor și ajutându-i să-și făurească un adevărat imperiu interstelar. Fiecare bătălie a muritorilor era o risipă a talentelor lui sublime. Făuritorul de stele, cel care dăduse naștere luminii din Cosmos, ajunsese să facă voia unor ființe insignifiante, absolut mizerabile.

În cele din urmă, lipsite de atenția lui Aurelion Sol, vechile sale creații celeste au început să dispară, iar el s-a resemnat cu gândul că nu se va mai bucura niciodată de lumina unei stele nou-apărute. Într-o bună zi, însă, lanțurile pactului în care fusese atras prin viclenie au început să slăbească. Vocile targonienilor se auzeau din ce în ce mai rar, se certau unele cu altele sau pur și simplu dispăreau într-o tăcere adâncă. Se părea că stăpânii lui suferiseră o catastrofă, un dezastru de proporții pe care Aurelion nici nu și-l putea imagina. Erau dezorganizați, cu atenția îndreptată în altă parte. Asta i-a dat în sfârșit un firicel de speranță.

Ispitit de șansa de a se elibera, Aurelion Sol sosește în lumea de unde a început totul: Runeterra. Aici, în sfârșit, soarta îi va surâde. Civilizațiile din întregul univers vor fi martore la revolta lui. Măreția sa va face întreaga existență să se cutremure. Cu toții vor afla ce soartă cruntă îi așteaptă pe cei care încearcă să subjuge un dragon celest.

- League Of Legends -Donde viven las historias. Descúbrelo ahora