Illaoi - preoteasa krakenului

35 2 0
                                    

https://youtu.be/UFkCDRlb9FA

=Traieste in Bilgewater=

''De multe ori, înțelepciunea e un șut în fund.''

Singurul lucru mai impresionant decât trupul puternic al lui Illaoi este credința ei de neclintit. Este profetesa Marelui Kraken și folosește un idol uriaș, de aur, pentru a le smulge sufletul dușmanilor și a le zdruncina percepția asupra realității. Toți cei care o provoacă pe ''Purtătoarea Adevărului lui Nagakabouros'' află imediat că Illaoi nu luptă niciodată singură; zeița din Insulele Șerpilor este mereu alături de ea

Pentru toți cei care o întâlnesc, Illaoi e o prezență impunătoare. Preoteasa este o femeie zeloasă, întru totul dedicată experienței de a-și trăi viața. Ia ce vrea, distruge ce urăște și se bucură de tot ce iubește.

Pentru a o cunoaște într-adevăr pe Illaoi, însă, trebuie să înțelegi religia căreia și-a devotat întreaga viață. Nagakabouros, zeitatea acestei religii, este înfățișată de regulă ca un șarpe enorm, cu tentacule aflate în continuă mișcare care îl înconjoară, fără început și fără sfârșit. Venerată în Insulele Șerpilor și numită, printre altele, Șarpele-Mamă, Marele Kraken sau chiar Doamna din Adâncuri, Nagakabouros este zeița vieții, a furtunilor de pe ocean și a mișcării. (Tradus literalmente, numele ei înseamnă ''monstrul nesfârșit care animă cerul și oceanul.'') Religia lui Illaoi se bazează pe trei precepte fundamentale: toate spiritele se nasc pentru a servi universul; toate ființele vii au fost înzestrate de către univers cu dorințe; universul nu se mișcă spre destinul său decât atunci când ființele vii își urmăresc dorințele.

Preotesele de rang mai mic sunt însărcinate cu întreținerea templelor, invocarea șerpilor sfinți și răspândirea învățăturilor lui Nagakabouros. Ca Purtătoare a Adevărului lui Nagakabouros, rolul lui Illaoi este acela de a-și servi direct zeița, păstrând universul în mișcare. În acest rol, ea are două sarcini.

Prima sarcină a Purtătoarei Adevărului este să conducă războiul împotriva morților-vii, care nu mai fac parte din cursul firesc al universului și sunt considerați o abominație în fața lui Nagakabouros. Deși toate preotesele Krakenului trebuie să apere băștinașii de Nopțile de Groază, Purtătoarea Adevărului trebuie să lupte direct cu cele mai puternice spirite întunecate și să alunge Cețurile Negre.

A doua sarcină a lui Illaoi este să caute indivizi cu mare potențial și să-i provoace la Încercarea lui Nagakabouros. Aceasta este povara pe care o ascunde titlul lui Illaoi. Folosindu-se de relicva masivă și sfântă pe care o poartă, Ochiul Zeiței, Purtătoarea Adevărului îi smulge spiritul din trup celui pus la încercare și îl obligă să se lupte cu ea pentru a-și dovedi valoarea. Face asta știind că cei care dau greș vor fi anihilați întru totul, fiindcă marele Kraken nu suferă lașitatea, îndoiala sau reticența. Dar scopul ei nu e niciodată să distrugă. Cei care supraviețuiesc încercării sunt schimbați pentru totdeauna și, de multe ori, își găsesc voința de a-și urma adevăratul destin.

Deși Illaoi este cea mai puternică și mai respectată Purtătoare a Adevărului din ultima sută de generații, lucrul cel mai reprezentativ pentru ea este felul în care a ales să încalce tradițiile credinței ei. După ce și-a încheiat pregătirea de Purtătoare a Adevărului, ajunsă la apogeul puterii, Illaoi a părăsit templele aurite din Buhru și s-a stabilit în mizeria portului Bilgewater din apropiere.

Portul piraților este singurul loc din Insulele Șerpilor care le este permis străinilor, iar poporul lui Illaoi îl consideră un loc fetid și ordinar. Purtătoarele Adevărului dinaintea ei au ignorat orașul și i-au privit pe străini ca pe niște ființe care trebuie în cel mai bun caz tolerate. Când a ales să-i apere pe cei din Bilgewater de Nopțile de Groază și, mai mult, când a hotărât că mai mulți dintre ei au suflete demne de marea încercare, Illaoi a încălcat tradițiile de până atunci. În ciuda acestor lucruri, în oraș au fost construite doar câteva temple și foarte puțini paylangi (nume dat de cei de pe insulă celor care se trag de pe continent) au avut privilegiul de a le călca pragul. Cu toate acestea, Illaoi este cea care predică despre Șarpele-Mamă maselor din Bilgewater, iar spiritul ei de necucerit a făcut ca religia ei să se răspândească aici.

- League Of Legends -Where stories live. Discover now