Bölüm 10..Kıçına tekmeyi vurur..

228 38 4
                                    



Piyanist, gündüzleri genelde boştu. Bazen otelin mutfağında, bazen Marangoz Erol ustanın dükkanında,  Bazende berber Metinin dükkanında, vakit geçiriyordu.  Berber Metin eski bir kadın kuaförü olduğundan,  piyaniste kadınları ve onların ruh halini anlatıyordu.

Berber Metin, piyanistin otelde piyano çalarken kadınların ona gösterdiği ilgiyi ve piyanistinde kadınlara olan ilgisini anlamış ve onun kendini bir kadına kaptırıp, zor duruma düşmesini istemiyordu.

Piyanist, ona bir şeyler öğrenmesi gereken küçük bir çocuk gibi geliyordu. Bir gün yine berberin boş olduğu bir sırada " Bak piyanist biz erkekler kadınlar için bir amaç değil sadece bir aracız.  Onlar önce erkeklere aşık olmuş gibi davranır, bazıları ise gerçekten aşık olur, ama amacına ulaştığında, yani evlenip, çocuk sahibi olduğunda,  amacına kavuşmuş olur, ve sen artık onun için, ikinci planda bir araç olmaya başlarsın.

Aradan birkaç yıl geçtikten sonra, bir bakarsın ki ikinci plandan, dördüncü plana düşmüşsün.senin önüne geçenin çocuk olması hadi normal, ikinizin çocuğu, ikiniz içinde tabi ki birinci planda olacak, ama ya diğerleri,  artık her şey saatle ve adeta rezervasyonla olmaya başlar. Onların evi senin önüne geçer, alışkanlıkları önüne geçer, ailesi önüne geçer, arkadaşları önüne geçer, çalışıyorsa işi önüne geçer, sonra bir bakarsın en arkadasın. Bir gün karşına alır anlatırsın, hani benim aşkım, nerede dersin, ben böyle evlilik istemiyorum dersin, ben ev araba mobilya iş güç istemiyorum, ben aşk istiyorum dersin, ama derdini anlatamazsın.

Aradan birkaç ay geçer, değişen hiçbir şey yoktur. Birkaç ay sonra yine karşına alırsın ,yine anlatırsın, ama boşuna, sen anlattıkça evliliğin dağa da içinden çıkılmaz bir hal alır.

Sonra oturur düşünürsün ben böyle hayat hayal etmemiştim, bu benim istediğim hayat değildi dersin.  Sonra senin gözlerinin içine bakan bir kadının, seni kurtarıp, seninle aşk yaşayacağını zannedersin.  Ama boşuna, o gözlerinin içine bakanda, seni araç olarak gördüğünden, sen ona delice aşık olsan da,  o senin evli olmandan dolayı,  amacına ulaşamayacağını anladığı anda,kıçına tekmeyi vurur, ve sen mutsuzluğun la baş başa kalırsın.

Bak piyanist sen çok iyi birisin,  bunları sana öğrenesin bilesin diye anlatıyorum. Kadınlar seni araç olarak kullanıyorsa, zamanı geldiğinde sende onları araç olarak kullan, çok sevsen de önüne hep bir bariyer koy, o bariyere baktığında, kendinin bir amaç değil, bir araç olduğunu ve karşındakinin de öyle olması gerektiğini aklına getir"

Berber Metin,  söylediklerinde belki haklı, belki de haksızdı, ama kadınları ondan iyi tanıyan başka biri olması da mümkün değildi. Yıllarca onların kuaförlüğünü yapmış, hayatının büyük bölümünü onlarla geçirmişti. 

SEFİL PİYANİST, Kırmızı piyano, TAMAMLANDI.Where stories live. Discover now