Bölüm 64. KÖPEK DİŞİ..

111 8 3
                                    

Doktor,piyanistin sırtındaki yara izini inceledi, onun tüm vücuduna baktı,  sonra piyanisti röntgenin önüne götürüp röntgenini çekti. Dağa sonra piyanistin beyin temografisi çekilmesi için yan tarafta bulunan odaya geçtiler.

Tomagrafi çekildikten sonra, doktor, " siz giyinip yukarıdaki kafede birer kahve için ben birazdan yanınıza geleceğim" 

Piyanist hemen giyindi. Ketrin hanım, onun utangaçlığına ve hızla giyinmesine gülümsüyordu yıllar sonra çok sevdiği kocasını çırılçıplak görmüştü.

Birlikte yukarıya çıkıp  kafedeki bir masanın yanındaki sandalyelere oturdular, Ketrin hanım birer kahve söyledi piyanist kahveyi içerken biraz rahatlamış,yüzündeki kızarıklık gitmişti.

Yarım saat kadar sonra doktor yanlarına geldi eliyle garsona kahve işareti yaptı, elinde piyanistin röntgeni ve bir dosya vardı, elindekilere son bir bakış attı, o sırada garson doktorunda kahvesini getirdi, doktor bir yandan kahvesini yudumlarken, bir yandan'da yavaş, yavaş anlatmaya başladı.

Doktor " Yiğit bey, başınızdaki yara izleri kayalık bir yere yüksekten düştüğünüzü, yada sert bir cisimle başınıza iki adet sert darbe aldığınızı gösteriyor. Bu bizim çok gördüğümüz vakalardan, ilginç olan sırtınızdaki yara izi, bu bir bıçak,yada kesici her hangi aletle yapılmamış.

Ketrin şaşkınlıkla " Neyle yapılmış peki?

Doktor " Yaranın derinliği baştan aşağıya aynı,  ucu sivri, arkaya doğru kalınlaşan bir şey bu büyük ihtimalle bir kurt veya köpek dişi,  siz yerdeyken bu diş sizi sağ omzunuzdan başlayıp, sol boşluğunuza kadar kesmiş, sonra aynı diş,  sol boşluğunuz'dan, sağ boşluğunuza doğru sizi bir dağa kesmiş ve adeta bir kabze şekli vermiş, sırtınızda bir diş tarafından yapılmış tam anlamıyla bir kılıç görüntüsü var, ilginç olansa başka bir yerinizde diş izi olmaması yani bunu yapan kurt, yada köpek her neyse sizi ısırıp kopartmamış. 

Piyanist ve Ketrin hanımın vücudundaki  bütün tüyleri ürpermişti.

Doktor " Kafamı kurcalayan bir insan, kurt yada köpeğe, tek dişiyle nasıl bir kılıç resmi yaptırabilir bu bana pek mümkün değil gibi geliyor.

Ketrin "Doktor bey bu tür ilginç ve açıklanması zor vakalar geliyor mu ?

Doktor " Bir çok açıklayamayacağım vakayla karşılaştım. Doktor biraz durakladı üzgün bir ses tonuyla "yalnız asıl sorun başka"

Ketrin hanım korkmuştu telaşla " Nedir doktor, nedir?

Doktor " sizin beyninizin içindeki bir bölüm darbe sırasında büyük ihtimalle hasar görmüş ve ameliyat sırasında alınmış "

Piyanist ve Ketrin hanım dikkatle doktorun yüzüne bakıyor ne diyeceğini merakla bekliyordu.

Doktor " Yiğit bey geçmişinizle ilgili gözlerinizin önüne anlık görüntüler gelebilir , ama devamı gelmez ve hiç gelmeyecek"

Ketrin hanım yıkılmıştı.

Doktor " yiğit bey çok üzgünüm ama siz asla geçmişinizi hatırlamayacaksınız"

Piyanist ,acı gerçekle yüz,yüze gelmişti . Doktor ona geçmişini hatırlaman mümkün değil diyordu.

Masada herkes susmuştu ,sadece Ketrin hanımın, ağlarken çıkarttığı hıçkırıklar duyuluyordu.

Bir süre sonra ,Ketrin hanım çantasından çıkarttığı mendille göz yaşlarını sildi

Doktora dönerek " Doktor bey çok teşekkürler

SEFİL PİYANİST, Kırmızı piyano, TAMAMLANDI.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin